Corlăţean: Prevenirea fraudelor şi a corupţiei, noua prioritate a SNA

F. A.
Anticorupţie / 7 iunie 2012

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean,a participat astăzi la deschiderea seminarului "Bune practici şi strategii în detectarea, investigarea şi trimiterea în judecată a cazurilor de corupţie şi fraudă în achiziţiile publice", organizat de Direcţia Naţională Anticorupţie şi reţeaua Partenerilor Europeni Împotriva Corupţiei, împreună cu Fundaţia Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională, arată un comunicat de presă.

În cadrul mesajului adresat participanţilor, ministrul Justiţiei a subliniat importanţa pe care ţara noastră o acordă luptei împotriva corupţiei, alocând resurse instituţiilor şi agenţiilor specializate şi asigurând un cadru legislativ adecvat.

Ministrul Justiţiei a precizat: "Noul Guvern al României şi-a asumat recent o Strategie Naţională Anticorupţie (SNA) care pune accentul pe implementarea unui cadru legislativ anticorupţie solid şi pe politici de integritate de tip european, iar acest document preia în plan intern bunele practici internaţionale vizând protecţia avertizorilor de integritate, consilierii de etică, managementul conflictelor de interese şi al incompatibilităţilor, declararea averilor. Totodată, Strategia României se concentrează pe zone şi sectoare expuse la corupţie care necesită o atenţie sporită: finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, administraţia publică locală, mediul de afaceri. Ca element de noutate noua strategie aduce o unitate de abordare la nivelul tuturor instituţiilor publice din sfera puterii legislative, judecătoreşti şi executive, implicând totodată societatea civilă în procesul de monitorizare. Cum era de aşteptat, prevenirea fraudelor şi mai ales a corupţiei în achiziţiile publice constituie o prioritate a noii Strategii. Toate aceste eforturi arată clar că România este ferm angajată pe calea luptei împotriva corupţiei şi a îndeplinirii obligaţiilor asumate ca Stat Membru al UE".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb