India va începe să administreze de pe 10 ianuarie doze booster de vaccin anti-COVID-19 angajaţilor din sistemul sanitar şi celor din categoriile profesionale din prima linie, a anunţat sâmbătă premierul indian Narendra Modi, informează Reuters, citat de Agerpres.
Într-un discurs adresat naţiunii, Modi a subliniat de asemenea că persoanele cu vârste între 15 şi 18 ani vor începe să fie vaccinate anti-COVID de pe 3 ianuarie, iar persoanele peste 60 de ani cu comorbidităţi vor putea fi vaccinate cu doze booster la recomandarea medicului.
"Ca precauţie, guvernul a decis ca angajaţii din sistemul sanitar şi din categoriile profesionale din prima linie să se vaccineze cu încă o doză", a spus Modi.
India a înregistrat o creştere bruscă a numărului de contaminări cu varianta Omicron, 415 în total, în 17 state indiene. New Delhi şi Mumbai au raportat cele mai multe cazuri de infectare cu noua variantă Omicron, mai contagioasă.
Ministerul federal al Sănătăţii a cerut autorităţilor din toate statele indiene să îşi reactiveze celulele de criză pentru combaterea COVID-19, pentru a planifica şi a coordona mai bine strategiile de testare, de urmărire a persoanelor infectate şi de limitare a focarelor de coronavirus.
Guvernul lui Modi a accelerat campania de vaccinare, 88% din populaţia eligibilă de 944 de milioane primind cel puţin o doză, în timp ce 61% au primit două doze.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.12.2021, 13:11)
India nu mai are niciun val de aproape 9 luni de zile, inceput in martie 2021. Cum explica asta medicina occidentala, cea obsedata de mRNA? Pentru ca in societatile vestice si vaccinate cu mRNA, valurile apar la fiecare 3-4 luni, imediat cum scade efectul vaccinal? Iar decesele in exces din societatile vestice arata ca se moare aproape la fel ca inainte de vaccinare, unele o duc mai bine ca altele, dar nu vaccinul pare sa fi facut diferenta, ci poate intelegerea unor oameni ca vaccinul protejeaza foarte putin si nu au cazut in capcana unui "fals sentiment de siguranta datorata vaccinului" (asa cum zice seful OMS, criticand tarile occidentale).
Hidroxiclorochina si ivermectina sunt in continuare in protocoalele profilactice ale contactilor. Nu vaccinarea este responsabila pentru linistea prelungita din India.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.12.2021, 13:45)
Medicina occidentala pune la dispozitie mai multe tipuri de vaccinuri, oricine poate utiliza vaccinul de la AstraZeneca (cel mai folosit in India) sau de la Johnson.
Au mai incercat si altii sa numeasca solutii medicale de preventie sau tratamentele minune. Deocamdata nu au reusit. Acalmia din anumite zone s-a dovedit o pauza intre doua valuri pandemice.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.12.2021, 19:16)
De la final de iunie, India este intr-o scadere continua a numarului de cazuri zilnice, de la 50 000 la 6 000. La 1.4 miliarde locuitori, ar inseamna de la 500 de infectari zilnice, pana la 60, raportand la Romania.
La noi, in Europa, cand vaccinam, ne trezim cu valul de infectari. La ei nu s-a intamplat.