CORONAVIRUS:  Macron poartă din nou masca sanitară, în numele responsabilităţii

G.D.
Internaţional / 8 decembrie 2022

Macron poartă din nou masca sanitară, în numele responsabilităţii

Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat din nou în public o mască sanitară astăzi şi a spus că este nevoie de o "revenire la obiceiuri" în faţa unei noi recrudescenţe a pandemiei de COVID-19, "pe bază de voluntariat", informează AFP, conform Agerpres.

"Urmez recomandările ministrului meu", a declarat preşedintele francez, alături de ministrul Sănătăţii, Francois Braun, care a purtat şi el o mască sanitară în timpul unei deplasări la Poitiers, un oraş din partea central-vestică a Franţei.

"În faţa recrudescenţei pandemiei (...), cred că ar fi bine să facem puţină pedagogie, pentru că nimeni nu mai vrea să revenim la obligaţiile generalizate" , a continuat şeful statului francez.

"Este şi un fel prin care ne reluăm obiceiurile pe bază de voluntariat, precum şi spiritul responsabilităţii", a subliniat Emmanuel Macron.

În faţa unui al nouălea val de COVID-19, căruia i se adaugă epidemii de gripă şi de bronşiolită, Guvernul de la Paris refuză deocamdată să adopte măsuri obligatorii, dar nu exclude posibilitatea de a îşi înăspri poziţia privind purtarea măştii sanitare dacă situaţia epidemiologică o va impune.

Duminică, ministrul francez al Sănătăţii a lansat "un apel solemn" compatrioţilor săi, îndemnându-i pe cei mai fragili dintre ei să se vaccineze împotriva COVID-19 în faţa acestui nou val al pandemiei.

În Franţa, primele opt valuri epidemiologice au adus o anumită imunitate a populaţiei generale, în mare parte vaccinată cu schemă completă, dar care înregistrează întârzieri în ceea ce priveşte vaccinările cu cel de-al doilea booster anti-COVID-19. Deşi numărul total al pacienţilor spitalizaţi a rămas inferior în comparaţie cu cele mai înalte niveluri observate de-a lungul acestui an, noua recrudescenţă a pandemiei riscă să afecteze un sistem naţional de sănătate aflat deja în dificultate.

Pandemia de COVID-19 a provocat peste 158.000 de decese în Franţa şi peste 6,6 milioane de victime la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. E si normal, deoarece ca orice sclav al Ocultei(evident, unul cu functie inalta si bine platit, in cazul lui), trebuie sa poarte botnitza, vaccin in el si uneori, chiar si lesa!

    Franțuzii supraintepati și boosterizati trebuie să fie iar "responsabili" și să întindă brațul pentru zeama vax în vena.

    Pentru a prinde curaj și în spirit de solidaritate să le trimitem niște propagandisti sinistri pro zeamă de la noi, gen Musta, care stau acum pe tușă.

    S-or simți marginalizați. 

    Poate ca inflatia care ii poate scoate oamenii in strada ....si nu o mai pot...intinde , cea care le poate face praf planurile satanice , ii face sa grabeasca procesul de genocid planetar . Acest locotenent al diavolului , a primit ordin. intepati si grabiti provesul de exintie umana .

    degeaba o poarta ca nu ajuta , e un pretext pentru altele , de ex sa nu mai iasa lumea la proteste .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb