CORONAVIRUS: O persoană nevaccinată are un risc de 12 ori mai mare să contamineze pe alţii

J.P.
Miscellanea / 1 iulie 2021

O persoană nevaccinată are un risc de 12 ori mai mare să contamineze pe alţii

O persoană nevaccinată are de 12 ori mai multe riscuri să transmită SARS-CoV-2 decât o persoană vaccinată, arată un studiu al Institutului Pasteur publicat luni, 28 iunie, care compară riscurile de contaminare cu COVID-19 între persoanele care au primit un vaccin şi cele care nu sunt vaccinate, relatează Le Figaro, citat de Hotnews.

Dacă se ştie că persoanele vaccinate contra COVID-19 au mai puţine riscuri să contracteze o formă gravă a maladiei, datele privind riscul de contaminare al indivizilor care au primit o doză sau mai multe doze de vaccin sunt încă rare. Într-un studiu publicat luni, 28 iunie, institutul Pasteur arată totuşi că "o persoană nevaccinată are de 12 ori mai multe riscuri să transmită SARS-CoV-2 decât o persoană vaccinată", a relatat "Ouest-France" miercuri.

Primele rezultate ale studiului au fost prezentate pe Twitter de unul din epidemiologii institutului Pasteur. El se bazează pe un scenariu prospectiv de acoperire vaccinală de 30% la persoanele de 12 - 17 ani, de 70% la persoanele de 18 - 59 de ani şi de 90% la persoanele de peste 60 de ani, ca şi pe o rată de reproducere iniţială a virusului (R0) de 4.

Alte date ale studiului scot în evidenţă scăderea drastică a contaminărilor atunci când campaniile de vaccinare sunt eficiente. În scenariul prospectiv al Institutului Pasteur, persoanele nevaccinate reprezintă 75% din infectările cu COVID-19, chiar când ele nu constituie decât 37% din populaţie. În sfârşit, cercetătorii încurajează să se maximizeze acoperirea vaccinală a tinerilor. Într-adevăr, în acest scenariu, 46% din contaminări apar la tineri, deşi ei sunt mai puţin sensibili la virus decât adulţii şi nu reprezintă decât 22% din populaţie. În cauză: o campanie de vaccinare mai puţin avansată şi autorizată numai pentru tinerii de 12 - 17 ani.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Eu nu am mai auzit ca vaccinatii de pojar sa poata contamina pe altii de pojar in continuare.

    Daca ar fi fost asa am fi avut epidemii in mod continuu, sustinute chiar de cei vaccinati! 

    Eu stiam ca e posibil ca la unii vaccinul sa nu declanseze reactie imuna sau sa fie slaba. Adica, nu merge la ei. De asemenea sistemul imun uita si de-aia se face rapel la vaccinuri. 

    Dar nu am mai pomenit de vaccin care "functioneaza", in sensul ca omul nu face grav boala, insa in acelasi timp o poate transmite cate putin. 

    Cu acesti parametri este imposibil ca obtinut imunitate de turma fara vaccinare 100%. De fapt, chiar si la vaccinare 100% virusul nu va dispare ci se va transmite in continuare.

    si daca-i contamineaza care-i problema ? au murit 200 de oameni pina acum numai de covid , in timp ce mor zeci de mii de alte boli grave si nu se spune nimic . pisati oamenii la cap cu , covid si atat , covid , covid si iar covid !

    1. Asta-i din categoria "Am fost SI RAMAN U DOBITOC" ; si/sau MINCINOS ! Adica toata lumea rationala stie ca in Romania au murit peste 33000 de romani, dar dumneata imprastii TAMPENII ! Valea, hai sictir !!!

      bai boule , cu diagnostic principal covid sint 200 , date oficiale ! prostule , restul pina la cat spui sint cu tot felul de boli , du-te si alapteaza ca plinge copilul !

    Manipulare cu cifre..... ca sa para mai mari (adica 12x).

    In realitate ne spune chiar Pasteur... "În scenariul prospectiv al Institutului Pasteur, persoanele nevaccinate reprezintă 75% din infectările cu COVID-19, "

    Deci restul de 25% sunt vaccinatii care distribuie mai departe virusul. De aia si vaccinatii trebuie sa poarta masca, sa fie testati si carantinati. Raportul este doar de 3 nevaccinati la 1 vaccinat care transmit virusul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb