O persoană nevaccinată are de 12 ori mai multe riscuri să transmită SARS-CoV-2 decât o persoană vaccinată, arată un studiu al Institutului Pasteur publicat luni, 28 iunie, care compară riscurile de contaminare cu COVID-19 între persoanele care au primit un vaccin şi cele care nu sunt vaccinate, relatează Le Figaro, citat de Hotnews.
Dacă se ştie că persoanele vaccinate contra COVID-19 au mai puţine riscuri să contracteze o formă gravă a maladiei, datele privind riscul de contaminare al indivizilor care au primit o doză sau mai multe doze de vaccin sunt încă rare. Într-un studiu publicat luni, 28 iunie, institutul Pasteur arată totuşi că "o persoană nevaccinată are de 12 ori mai multe riscuri să transmită SARS-CoV-2 decât o persoană vaccinată", a relatat "Ouest-France" miercuri.
Primele rezultate ale studiului au fost prezentate pe Twitter de unul din epidemiologii institutului Pasteur. El se bazează pe un scenariu prospectiv de acoperire vaccinală de 30% la persoanele de 12 - 17 ani, de 70% la persoanele de 18 - 59 de ani şi de 90% la persoanele de peste 60 de ani, ca şi pe o rată de reproducere iniţială a virusului (R0) de 4.
Alte date ale studiului scot în evidenţă scăderea drastică a contaminărilor atunci când campaniile de vaccinare sunt eficiente. În scenariul prospectiv al Institutului Pasteur, persoanele nevaccinate reprezintă 75% din infectările cu COVID-19, chiar când ele nu constituie decât 37% din populaţie. În sfârşit, cercetătorii încurajează să se maximizeze acoperirea vaccinală a tinerilor. Într-adevăr, în acest scenariu, 46% din contaminări apar la tineri, deşi ei sunt mai puţin sensibili la virus decât adulţii şi nu reprezintă decât 22% din populaţie. În cauză: o campanie de vaccinare mai puţin avansată şi autorizată numai pentru tinerii de 12 - 17 ani.
1. Ce vaccin mai e asa?
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2021, 09:46)
Eu nu am mai auzit ca vaccinatii de pojar sa poata contamina pe altii de pojar in continuare.
Daca ar fi fost asa am fi avut epidemii in mod continuu, sustinute chiar de cei vaccinati!
Eu stiam ca e posibil ca la unii vaccinul sa nu declanseze reactie imuna sau sa fie slaba. Adica, nu merge la ei. De asemenea sistemul imun uita si de-aia se face rapel la vaccinuri.
Dar nu am mai pomenit de vaccin care "functioneaza", in sensul ca omul nu face grav boala, insa in acelasi timp o poate transmite cate putin.
Cu acesti parametri este imposibil ca obtinut imunitate de turma fara vaccinare 100%. De fapt, chiar si la vaccinare 100% virusul nu va dispare ci se va transmite in continuare.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2021, 10:15)
si daca-i contamineaza care-i problema ? au murit 200 de oameni pina acum numai de covid , in timp ce mor zeci de mii de alte boli grave si nu se spune nimic . pisati oamenii la cap cu , covid si atat , covid , covid si iar covid !
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2021, 12:12)
Asta-i din categoria "Am fost SI RAMAN U DOBITOC" ; si/sau MINCINOS ! Adica toata lumea rationala stie ca in Romania au murit peste 33000 de romani, dar dumneata imprastii TAMPENII ! Valea, hai sictir !!!
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2021, 13:38)
bai boule , cu diagnostic principal covid sint 200 , date oficiale ! prostule , restul pina la cat spui sint cu tot felul de boli , du-te si alapteaza ca plinge copilul !
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2021, 12:41)
Manipulare cu cifre..... ca sa para mai mari (adica 12x).
In realitate ne spune chiar Pasteur... "În scenariul prospectiv al Institutului Pasteur, persoanele nevaccinate reprezintă 75% din infectările cu COVID-19, "
Deci restul de 25% sunt vaccinatii care distribuie mai departe virusul. De aia si vaccinatii trebuie sa poarta masca, sa fie testati si carantinati. Raportul este doar de 3 nevaccinati la 1 vaccinat care transmit virusul.