CORONAVIRUS: Singapore renunţă la purtarea măştilor în exterior şi relaxează restricţiile

G.D
Internaţional / 24 martie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Prim-ministrul din Singapore, Lee Hsien Loong, a anunţat astăzi că purtarea măştii sanitare în exterior va fi opţională şi că majoritatea restricţiilor pentru a intra şi a ieşi din insulă vor fi "simplificate drastic", relatează EFE, conform Agerpres.

"Acest lucru va face să fie ca înainte de COVID-19", a spus Lee într-un discurs transmis în direct de principalele medii de comunicare locale.

Singapore, care are aproape 90 la sută din populaţie vaccinată anti-COVID-19 cu cel puţin două doze, a relaxat de câteva luni unele măsuri pentru a se deschide lumii şi a-şi menţine statutul de centru financiar regional, ameninţat de pandemie.

Până în prezent, Singapore permitea intrarea fără carantină a pasagerilor incluşi pe o listă determinată de ţări, cu condiţia să fie vaccinaţi şi să călătorească pe aşa numitele zboruri VTL (Vaccinated Travel Lane).

Potrivit premierului Lee, aceste restricţii ar putea fi relaxate, precum şi testele de diagnosticare a COVID-19 care continuă să fie cerute înainte de plecare şi de sosire, o informaţie pe care autorităţile au anunţat că o vor actualiza pe parcursul acestei zile.

Printre măsurile de relaxare care vor intra în vigoare din 29 martie figurează şi sporirea numărului de persoane care pot să se reunească, de la 5, în present, la 10 din data prevăzută.

Relaxarea restricţiilor indică actuala strategie a Singapore de convieţuire cu virusul, după imunizarea majorităţii populaţiei cu doza dublă de vaccin în 2021, confirmând intenţia oraşului-stat de a-şi menţine statutul financiar, contrar izolărilor încă în vigoare la Hong Kong, rivalul său regional.

Deşi Singapore a fost afectat la rândul său de varianta Omicron, gradul înalt de vaccinare nu a alterat strategia insulei de convieţuire cu COVID-19, iar autorităţile au insistat că cei testaţi pozitiv şi asimptomatici, sau cu simptome moderate, să se trateze acasă dacă nu necesită spitalizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb