În luna martie, Elite Business Women Club, în parteneriat cu Netherlands Romania Chamber of Commerce (NRCC), a lansat în premieră programul Elite Academy 2021, conform unui comunicat remis redacţiei.
În cadrul acestui program, pentru ediţia pilot, 12 manageri de top din corporaţii recunoscute la nivel internaţional cum ar fi Orange, Lidl, Heineken, KLM, etc. vor fi mentori pentru 12 femei de afaceri din Elite Business Women Club, pe o perioadă de 2 luni. Femeile de afaceri vor avea astfel oportunitatea de a învăţa de la profesionişti cu experienţă mai multe despre strategie şi dezvoltare de business, HR, vânzări, relaţii cu clienţii şi alte teme de interes.
Într-o perioadă în care regulile business-ului se schimbă radical, fiind nevoite să schimbe strategia, abordarea sau modul de promovare, acestea au nevoie de know-how mai mult ca oricând, pentru a-şi susţine business-ul şi a nu rămâne în urmă.
De ce mentorat pentru femeile antreprenor? Sloganul nostru la EBW este - femeile sunt motorul economiei globale. Un studiu al Băncii Mondiale la care au participat 12.000 de femei din 22 de ţări a arătat că "femeile vor fi motorul cel mai puternic în reluarea creşterii economice mondiale. De asemenea femeile au fost mai puţin afectate de criză decât bărbaţii. Atât în UE-27, cât şi în SUA, rata şomajului în rândul femeilor este mai mică decât cea în rândul bărbaţilor. Ca suport pt femeile antreprenor în pandemie împreună cu partenerul nostru, NRCC am creat ELITE Academy în luna Martie 202, unde specialişti din corporaţii oferă mentorat gratuit IMM urile conduse de femeile antreprenor parte din EBW. Bianca Tudor, fondator & CEO Elite Business Women
Rusanda Davideanu: "Femeile de afaceri au nevoie de mentori de business şi suntem fericiţi că avem parte de specialişti care au performat în domeniile lor de la cele mai mari companii din lume care să le dea curajul şi know-how-ul de care au nevoie pentru a excela!"
România este în topul ţărilor în care tot mai multe femei intră în afaceri şi au succes în activităţile lor. Un studiu Frame arată că numărul femeilor de afaceri care au fost manageri, acţionari, administratori sau deţinători de PFA a crescut cu aproape 100.000 din 2014 în 2019. Majoritatea femeilor de afaceri au între 34 şi 39 ani, sunt absolvente de studii superioare şi au experienţă în business. Mai mult, în 2019, numărul acţionarilor în diferite companii a fost de 517.000 femei de afaceri faţă de 863.214 bărbaţi antreprenor.