COSTEL ALEXE:  "Mă lasă rece ameninţările, aluziile şi ironiile ieftine la care apelează doamna Gabriela Firea"

M.A.
Politică / 11 ianuarie 2020

Costel Alexe (Sursă foto: Facebook)

Costel Alexe (Sursă foto: Facebook)

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a scris, vineri seară, pe Facebook, că "realitatea este că Bucureştiul, alături de Braşov şi Iaşi, este unul dintre cele mai poluate oraşe ale ţării" şi nu s-a luat aproape nicio măsură pentru remedierea situaţiei, informează News.ro.

"Indiferent de zgomotul de fond pe care îl fac CEI MAI RESPONSABILI pentru situaţia de astăzi, realitatea este că Bucureştiul, alături de Braşov şi Iaşi, este unul dintre cele mai poluate oraşe ale ţării şi nu s-a luat aproape nicio masură pentru îmbunătăţirea situaţiei. M-aş fi bucurat ca argumentele Primăriei Bucureşti să fi convins Comisia Europeană si să nu ajungem în situaţia de a aştepta un verdict de la Curtea Europeană de Justitie", a scris, vineri seară, pe Facebook, ministrul Mediului.

Acesta a explicat că nu-l interesează plângerea penală cu care-l ameninţă Gabriela firea, plângere care nu-i protejează pe bucureşteni.

"Mă lasă rece ameninţările cu plângeri penale, aluziile şi ironiile ieftine la care apelează doamna Primar General, Gabriela Firea, pentru a masca propria indolenţă şi ineficienţă în implementarea măsurilor pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în Bucureşti. Stimată doamnă, plângerea penală cu care mă ameninţaţi nu ȋi ȋnsănătoşeşte şi nu ȋi protejează pe bucureşteni şi vă asigur că nu puteţi să le faceţi plângeri penale miilor de bucureşteni care sunt forţaţi să respire aerul nesănătos din capitala României! La fel cum, stimată doamnă, mutarea staţiei de monitorizare de la Cercul Militar, de care v-aţi arătat deranjată, nu rezolvă poluarea din zonă sau din Bucureşti, ci doar o maschează şi o ascunde de ochii opiniei publice", a mai scris Alexe.

Acesta apreciază că mai responsabil ar fi ca situaţia să fie luată în serios şi să fie luate măsurile necesare.

"Vreau să îi asigur pe toţi românii, indiferent de judeţul în care locuiesc, că atât timp cât voi fi în funcţia de ministrul al Mediului, Apelor şi Pădurilor, vor avea în mine un aliat şi îmi voi desfăşura activitatea cu bună credinţă, în interes public, transparent şi fără jumătăţi de măsură! Reducerea poluării, îmbunătăţirea calităţii aerului şi creşterea calităţii vieţii rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!", a mai scris ministrul.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, că a pregătit plângere împotriva ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, care a indus panică în rândul populaţiei, după ce a afirmat că în Bucureşti se respiră "otravă" şi că cetăţenii Capitalei ar trebui să poarte masca pentru a fi în siguranţă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. De ani de zile Firea promite si nu face decat sa si (...).

    Avem nevoie de un primar adevarat care sa faca ceva pentru acest oras . 

    Pentru ca se poate, dar nu se vrea 

    Problemele B sunt atat de simplu de rezolvat privind poluarea cat sistematizarea insa iti trebuie carte si caracter si sa-i elimini pe cei care fac parte din anumite structuri.Acest oras este inbancsit cu stradute meschine,copaci batrani la coltul strazilor,copaci plantati la 2m unul de altul,chiosculete urate la coltul strazii,canale infundate cu frunze,brazde cu floricele(afacere de sute de milioane euro)cladiri amplasate aiurea,refugii de transport in comun focare de infectie balustrade prabusite,trotoare ingustate de brazde si floricele,sensuri giratorii brazde cu munti de pamant si multe sute de probleme care nu se vor rezolva niciodata.Poluarea din cauza masinilor apare in situatia cand un oras nu are strazi stau la STOP-cand merg poluarea este minima-nu exsita semafoare ITP nu se executa-Politia nu face verificari.Acum au mai aparut si aceste garduri de protrectie tramvai STB-deci nu sanctionezi cf.legii soferii care circula pe linia STB dar comanzi niste uratenii este tipic romanesc-gasesti o firma(fara portofoliu poate si care vinde maturi)iei comision 4o% si lumea se bucura.Cladirile amplasate aiurea impiedica circulatia aerului-cladirilre nu se aplaseaza oricum-daca dai spaga merge-apoi aceste placari (pe cladiri)cu polistiren impiedica transferul aerului interior-exterior adapost de perspectiva cu sobolani gandaci si insecte(veti vedea) cladirile fiind adevarate bombe cu microbi si microrganisme ,cele 8oo.ooo de locuinte care folosesc pt incalzire lemne si carbuni,zeci de mii strazi cu pamant,inclusiv brazdele cu panta spre strada,cand bate vantul pamantul uscat devine praf si circula in tot orasul.Unde dracu in lumea asta se ingusteaza strazi si trotoare si sa se planteze buruieni(este cea mai mare excrocherie sunt multi bani in joc)centralele termice de ap.(de ce sa reparam magistralele termo?Lucrarea trebuie sa arate fizic esecutata-buruienile se usuca nu-i nimic plantam altete daca nu ne credeti numarati-le_tare nu?Borduri sparte placari desprinse(mortarul degradat se transforma in praf care este purtat de vant.Am obosit-nu am rabdare sa scriu mai sintetic-repulsia ma impiedica Ca o concluzie sa cheltuiesti 2mlrd.de euro pe/an numai sa maturi frunze 10 gratare/an cu mici,milioane cu sticle de apa sfintita ,20.ooo de slujbe/an si fantani arteziene cred ca este cam mult.Ati vazut targul de craciun ce grobian.

    1. Chiar ma gindesc sa ma sinucid dupa ce am citit ce ai scris. Dar poate e mai bine sa iau si parintii cu mine ca sa nu mai sufere in orasul descris de tine. Ce zici, e buna ideea ?

    Credeti ca se va schimba ceva-ref. la ce am scris- NU DOMNILOR OAMENII SUNT FERICITI ASA SI NE VOR UCIDE

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb