Costin Borc ţine monologuri în oglindă

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 26 octombrie 2016

Costin Borc ţine monologuri în oglindă

Ministrul economiei: "România nu este încă pregătită să se prezinte la târgurile şi expoziţiile internaţionale"

Ministrul Economiei Costin Borc stă în baie şi se răţoieşte la imaginea din oglindă, împroşcând cu invective: "România, eşti incapabilă să te promovezi, nu eşti pregătită, ruşine, ruşine ruşine"!

Aceasta este traducerea discursului de ieri a lui Costin Borc, în faţa a sute de antreprenori. Pentru că nu a găsit încă vinovaţii din ministerul pe care îl conduce pentru eşecul răsunător al organizării standului României de la târgul SIAL Paris, actualul ministru al economiei a preferat să arunce vina pe întreaga ţară pentru insucces: "România nu este pregătită să se prezinte aşa cum trebuie la târgurile şi expoziţiile internaţionale, iar anumite accidente care ne fac de râs la astfel de evenimente fac parte dintr-un şir al lipsei de concepte clare şi globale pentru promovare".

În cadrul evenimentului "Topul Naţional al Firmelor Private din România", Borc a explicat: "Fără să devoalez prea mult discuţiile pe care le-am avut, azi (nr. ieri), în Comisiile reunite Economică şi de Industrii de la Parlament, pe tema prezenţei şi promovării ţării la târgurile şi expoziţiile internaţionale, vreau doar să spun că este evident că noi nu suntem, la ora actuală, încă pregătiţi să ne prezentăm cum se cuvine la târgurile şi expoziţiile internaţionale. Accidentele care ne fac de râs acolo fac parte dintr-un şir de lipsă de concept. În decursul anilor, lucrurile s-au modificat, dar am rămas la aceleaşi concepte. Totuşi, ideea pe care o am se referă la o viziune unitară pentru promovarea României la export".

Acum câteva zile, Costin Borc spunea că prezenţa statului român la târgurile internaţionale este în general slabă, o prezenţă care nu are niciun fel de viziune şi niciun fel de strategie.

Recent, Chef Adrian Hădean, care este şi un mic producător de ulei presat la rece, a postat pe pagina sa de Facebook o declaraţie referitoare la prezenţa României la târgul SIAL de la Paris, acuzând Ministerul Economiei că nu a organizat un stand al României şi ca a transmis producătorilor că pot participa la târg contra sumei de 1.500 de euro.

Hădean afirma: "Cu câteva zile înainte de începerea târgului, Ministerul Economiei a trimis o scrisoare spunând că nu se mai ţine pentru că nu am reuşit să ne organizăm destul de bine şi dacă vreţi să veniţi puteţi să participaţi fiecare dintre voi contra sumei modice de 1.500 de euro. Pentru un producător mic sunt bani destul de mulţi, mai ales dacă îi punem şi pe ceilalţi, transport, cazare etc. Organizarea acestui târg sau a pavilionului românesc ar fi trebuit să fie în sarcina unei firme care a participat la licitaţie, ca unic participant, şi a şi câştigat. Atât doar că din partea Ministerului Economiei n-a fost nimeni la celălalt capăt ca să şi plătească pentru ce a câştigat sau ce s-a angajat această firmă să facă. Firma a ajuns la Paris cu marfa în camion, a stat cu ea două zile în parcare şi când a văzut că nu plăteşte nimeni a plecat. Şi atunci producătorii români au încercat să se descurce singuri pentru că s-au trezit pe betonul gol în ditamai complexul expoziţional. Cuiva i s-a făcut milă de milogeala reprezentanţilor producătorilor români şi a ajutat cu o mochetă şi altcuiva i s-a făcut milă şi a debarcat dintr-o maşină nişte mobilier mizerabil..Aşa că nu avem stand al României la Paris. Avem câteva standuri mici şi mizere împrăştiate prin tot târgul ăsta şi mai avem nişte reprezentanţi ai Guvernului care dau vina pe firma organizatoare şi mai avem o firmă organizatoare care de fapt nu a fost firmă organizatoare pentru că nu a avut contract şi s-a spălat pe mâini".

Două zile mai târziu, ministrul Economiei, Costin Borc scria pe pagina sa de Facebook că standurile româneşti de la târgul internaţional SIAL Paris nu au fost poate aşa cum ar fi trebuit să fie, însă Ministerul Economiei nu a cerut bani nimănui şi a plătit 300.000 de euro pentru chirie şi pentru utilităţi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a anunţat că a început o acţiune de documentare a Corpului de control al premierului la Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri cu privire la participarea României la Târgul industriei alimentare SIAL Paris.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Citești declarația omului și-ți zici: Asta e, pierdem prin neprezentare.

    Mai jos apare totuși declarația lui revizuită, o mică adăugare, acolo, care schimbă sensul.  

    Cică ne prezentăm noi, dar nu "cum trebuie".

    Concluzia? Omul se rățoiește în oglindă și Larisa îi ține isonul: mac-mac :) 

    1. DE UNDE A MAI FOST SCOS SI SMECHERUL ASTA ? Ar fi trebuit interogat in legatura cu privati zarea industriei cimentului ( dupa care a ajuns sef in respectiva companie multinationala) Va tine vreodata acest minstru (sinistru) cu antreprenorii romani?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb