COTAR: "Aşteptăm plecarea lui Bogdan Chiriţoiu de la conducerea Consiliului Concurenţei"

S.B.
Miscellanea / 27 ianuarie 2021

"Aşteptăm plecarea lui Bogdan Chiriţoiu de la conducerea Consiliului Concurenţei"

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) a cerut în multe rânduri demiterea lui Bogdan Chiriţiou, Preşedintele Consiliului Concurenţei, pentru favorizarea evidentă a asiguratorilor, în defavoarea celor care plătesc poliţele RCA obligatorii, dar şi pentru favorizarea firmelor de transport care au funcţionat ani la rând în afara legii, în defavoarea firmelor româneşti care au respectat legislaţia în vigoare, se arată într-un comunicat al COTAR.

"După ce ne-am luptat, ani la rând, pentru a stabiliza piaţa asigurărilor RCA, dar a trebuit să ne luptăm şi cu domnul Bogdan Chiriţoiu, care a dezechilibrat, cu bună ştiinţă, această piaţă, deşi ar fi trebuit să fie garantul echilibrului între parteneri. Am cerut demiterea lui Bogdan Chiriţoiu, în urma declaraţiilor publice pe care le-a făcut în sprijinul asiguratorilor şi în detrimentul partenerilor acestora. Declaraţiile publice făcute de Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu şi proiectul de modificare a Legii 132/2017 cu privire la plafonarea tarifelor practicate de service-urile auto şi de operatorii economici care prestează servicii de închiriere arată că s-a dorit o dezechilibrare gravă a pieţei asigurărilor. La fel a procedat şi cu transportatorii care au funcţionat în afara legii, apoi a contribuit el însuşi la proiectul de lege pentru "ride sharing", deşi a dublat, practic, mai multe legi în vigoare. Aşa a-nţeles domnia sa că trebuie să funcţioneze Consiliul Concurenţei. Acum ne acuză de boicot, după ce am anunţat o acţiune de protest, în contextul în care transportatorilor de persoane între Bucureşti şi Ilfov, care au câştigat licitaţiile pentru respectivele trasee, li s-au luat pur şi simplu traseele. Transportul se face acum de către unele primarii , cu maşini fabricate în anii 2005-2006,cumparate in 2019-2020 , cu grad ridicat de poluare. Aceşti transportatori ai primăriilor primesc şi 90% subvenţie de la bugetul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti , deşi firmele de transport care au câştigat licitaţiile nu au avut niciodată subvenţii şi au făcut cheltuieli uriaşe din bugetele proprii", explică Manolache Mircea , preşedintele COTAR -filiala Iasi

COTAR a subliniat caracterul profund dăunator al dispoziţiilor propuse şi susţinute de preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, în proiectul de modificare a legii RCA. Am făcut apel, în mod public, pe de-o parte la iniţiatori, să retragă urgent acest proiect, iar pe de altă parte, la toate departamentele şi instituţiile cu rol de avizare a proiectelor, să nu dea avize favorabile acestui proiect, deoarece încalcă foarte grav Constituţia României, Legea Concurenţei şi Normele Europene. Domnul Bogdan Chiriţoiu a făcut tot ce i-a stat în putere pentru destabilizarea industriei.

În aprilie 2019, COTAR a arătat cum Consiliul Concurenţei, prin preşedintele Bogdan Chiriţoiu, se implica activ în modificarea legilor, în favoarea unor companii protejate. Transportatorii autorizaţi din România au văzut cum după 4 ani în care s-a tolerat încălcarea legislaţiei în vigoare de către firmele de ridesharing, celor care au funcţionat în afara legii li s-a fabricat o lege specială şi li s-a mai stabilit încă o perioadă suplimentară, de 4 luni, pentru a se putea supune noii legi, apoi s-a mai prelungit termenul cu încă 4 luni, doar pentru a nu se constata că aceştia încalcă în continuare legea. Toate acestea cu sprijinul domnului Bogdan Chiriţoiu, deşi Consiliul Concurenţei trebuia să constate atât încălcarea legislaţiei pentru transportatorii rutieri de persoane, cât şi Legea Consurenţei, exact de către firmele de ridesharing, potrivit COTAR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. aveti de asteptat mult si bine ! de asta sta bine mersi de ani de zile , ca este sustinut de stapanii pentru care presteaza .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb