COTAR: Parlamentarii servesc interesele companiilor care fac "transport alternativ"

B.F.
Companii / 22 octombrie 2019

Parlamentarii servesc interesele companiilor care fac "transport alternativ"

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) trage un semnal de alarmă: toate partidele parlamentare servesc interesele companiilor care îşi fac legi speciale, pentru a frauda economia României, în privinţa activităţilor de "transport alternativ".

Astăzi a fost trecută prin Comisia de Transporturi, "pe repede înainte" legea care prelungeşte perioada de intrare în legalitate a operatorilor de transport alternativ, iar imediat va merge în Plen, pentru a se asigura votul, intrând în legalitate cu ajutorul parlamentarilor, se arată într-un comunicat de presă trimis Redacţiei noastre.

Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, declară: "Am asistat, astăzi, la un teatru de prost gust, îmbrăcat în haina unui "exerciţiu democratic". Am văzut, în Comisia de Transporturi, cum interesele personale şi de grup sunt mai presus de interesul naţional, mai presus de cei care aduc 8% din PIB-ul României, respectiv transportatorii autorizaţi de persoane şi marfă. Cu toate că, de opt ani zace în sertarele comisiilor din Camera Deputaţilor OG 27/2011, care trebuia să fie Legea Transportului în România, aceasta nici măcar nu a fost luată în discuţie, în timp ce astăzi "pe repede înainte" a trecut Ordonanaţa privind transportul alternativ, cu unele completări hilare, una dintre ele fiind prelungirea periodei de tranziţie până la 1 februarie 2020".

Asupra demersurilor ANAF, COTAR a trimis deja, către, peste o mie de persoane şi firme, adrese pentru a se prezenta cu documente pentru justificarea încasărilor din activităţii neautorizate. În acelaşi timp, se pare că şi Direcţia Antifraudă a efectuat verificări la firme partenere ale multinaţionalelor care desfăşoară activităţi de "ridesharing" în România şi au dispus sute de sancţiuni, amezi în valoare de peste un milion şi jumatate de lei, precum şi confiscări de numerar din venituri ilicite de milione de lei. S-au întocmit mai multe dosare penale, în urma constatării că bugetul consolidat al statului a fost fraudat. COTAR aşteaptă de la toate instituţiile abilitate ale statului să îşi facă datoria şi să oprească frauda, mai relată sursa citată.

Legislaţia din România prevede confiscarea câştigurilor provenite din activităţi neautorizate - ceea ce nu s-a aplicat în cazul persoanelor fizice sau juridice care au obţinut venituri din actăţile neautorizate şi nelicenţiate de transport - precum "ridesharing". Confiscarea acestor venituri ar putea ajuta statul român să plătească o parte din datoria externă făcută în ultimii trei ani sau să asigure cofinanţarea mai multor lucrări de infrastructură, cu banii obţinuţi astfel la bugetul statului. Dacă ANAF va aplica legea, România ar putea renunţa la împrumuturile externe, pentru următoarea perioadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb