Cozmin Guşă a cumpărat 10% din Complexul turistic "Vox Maris"

Virginia Balcu
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 1 septembrie 2004

Pentru pachetul achiziţionat, politicianul a plătit 1 miliard de lei

Complexul şi-a dublat încasările în acest an

Cozmin Guşă, şeful de campanie al Partidului Democrat, a achiziţionat 10% din acţiunile societăţii comerciale "Vox", care administrează complexul turistic din staţiunea Costineşti. Cozmin Guşă a confirmat informaţia, declarîndu-ne că s-a decis să facă această investiţie pentru că are încredere în potenţialul turistic al complexului din Costineşti şi în potenţialul managerial al lui Nicuşor Năstase, acţionarul principal al societăţii. "Cozmin Guşă a plătit, la începutul anului, 1 miliard de lei pentru pachetul achiziţionat", ne-a declarat, la rîndul său, domnul Nicuşor Năstase. La acel moment, complexul "Vox Maris" avea nevoie de lichidităţi pentru realizarea unor săli de conferinţe ce trebuiau date în folosinţă în lunile mai-iunie. Cozmin Guşă spune că nu intenţionează să mai facă şi alte investiţii. Nicuşor Năstase a pornit afacerile în turism la începutul anilor '90, construind prima discotecă privată de la Marea Neagră, "Vox Maris". În 2000, după cinci ani de asociere, şi-a extins afacerea prin achiziţionarea complexului de vile "Amiral" din Costineşti, cunoscute acum drept complexul "Vox Maris". Unitatea deţine în prezent 21 de vile, clasate la trei şi patru stele, cu 350 de camere în total, respectiv 700 de locuri de cazare. "Vox Maris" are 30 de angajaţi permanenţi, restul pînă la 80 fiind sezonieri.

Hotelul dispune de trei restaurante cu meniuri locale şi internaţionale, două baruri de zi şi o cafenea-pizzerie. Gradul de ocupare în sezon a fost de 90%, iar în extrasezon au fost organizate acţiuni mai ales la sfîrşit de săptămînă. Complexul "Vox Maris" reprezintă unul dintre punctele de atracţie şi pentru mulţi politicieni şi personalităţi ale vieţii publice. Sezonul estival 2004 este unul profitabil pentru complexul "Vox Maris", încasările fiind duble comparativ cu anul trecut, cînd s-au ridicat la 17 miliarde de lei, inclusiv TVA. Domnul Năstase ne-a precizat că este primul an cu adevărat profitabil, pînă acum beneficiile fiind reinvestite pentru modernizări şi amenajări.

Cei mai mulţi bani sînt obţinuţi din complexul de vile, în timp ce discoteca, a cărei capacitate este de 2000 de locuri, a rămas pe plan secund. Vremea nevaforabilă din ultimul timp nu a afectat activitatea "Vox Maris", Nicuşor Năstase afirmînd că, dacă ar fi fost vreme frumoasă mereu, probabil că nu ar fi avut destule locuri de cazare. Cu toate acestea, Nicuşor Năstase nu intenţionează să îşi extindă afacerea. Domnia sa ne-a mai precizat că, în urmă cu cîţiva ani, cînd făcea naveta de la Bucureşti, începuse să îi pară rău că a investit în turism. Dar, de cînd s-a stabilit la Costineşti, a realizat că această activitate îi aduce satisfacţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb