Cozmin Guşă îl dă în judecată pe Vadim Tudor

Andreea Ştefan
Ziarul BURSA #Politică / 20 septembrie 2006

Preşedintele Partidului Iniţiativa Naţională (PIN), Cozmin Guşă, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că îl va da în judecată pe liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. Decizia lui Cozmin Guşă este urmarea "numeroaselor acuze neîntemeiate şi jigniri" pe care vicepreşedintele Senatului i le-a adresat atât domniei sale, cât şi partidului condus de acesta. Pentru că, odată cu adoptarea noului Cod Penal, insulta şi calomnia nu mai sunt considerate infracţiuni, procesul va avea caracter civil. Pentru acuzele ce i-au fost aduse în ziarul "Tricolorul", dar şi pentru cele din diferitele emisiuni televizate, Cozmin Guşă cere despăgubiri în valoare de două miliarde de lei vechi, considerând că a suferit daune morale.

Preşedintele PIN va fi sprijinit în demersul său de o echipă de avocaţi condusă de deputatul PSD Victor Ponta. "L-am ales pe Victor Ponta pentru că îşi face treaba bine şi este un avocat bun", a afirmat Cozmin Guşă. La rândul său, Victor Ponta spune că îl susţine pe liderul PIN ca să tragă astfel un semnal de alarmă şi ca să vină în sprijinul tinerei generaţii de politicieni, care nu mai este dispusă să accepte astfel de oameni pe scena politică. Victor Ponta a spus: "M-am sfătuit cu colegii din PSD, iar din punct de vedere politic mi-au acordat tot sprijinul. Unii dintre ei au fost, la rândul lor, victime ale aceluiaşi limbaj la care aşteaptă să răspundă cineva".

Preşedintele PIN va plăti personal cheltuielile cu taxa de timbru, care se ridică la câteva zeci de milioane de lei vechi. În ceea ce priveşte onorariile avocatului Ponta, aces-ta spune că nu a negociat cu Cozmin Guşă şi sprijină acţiunea în mod dezinteresat, fără niciun fel de pretenţii băneşti.

Deputatul PRM Lucian Bolcaş afirmă că Victor Ponta nu îl poate sprijini pe Cozmin Guşă în cazul menţionat, deoarece calitatea sa de deputat nu îi permite acest lucru. Lucian Bolcaş afirmă că în aceeaşi situaţie se află şi domnia sa, neputând să-l reprezinte pe Vadim Tudor. Bolcaş a precizat însă că va coordona un corp de avocaţi care să-i reprezinte interesele preşedintelui PRM. Lucian Bolcaş apreciază că această acţiune nu este decât o aberaţie pentru că nu este vorba de acuze aduse lui Cozmin Guşă, ci de publicarea unei scrisori deschise în care se preciza, la sfârşit, că este vorba despre un pamflet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb