CPESGR: "Consiliul Patronatelor ESG din România va contesta reglementările fiscale abuzive"

T.B.
Macroeconomie / 14 decembrie 2023

CPESGR: "Consiliul Patronatelor ESG din România va contesta reglementările fiscale abuzive"

Contestarea şi anularea reglementărilor care stabilesc taxele, impozitele şi contribuţiile sociale la contractele de muncă cu timp parţial la nivelul celor cu normă întreagă, alături de contestarea şi anularea altor reglementări abuzive în domeniul fiscal şi al afacerilor se numără între principalele obiectivele de reprezentare ale membrilor pentru anul 2024, asumate de Consiliul Patronatelor ESG din România (CPESGR), se arată într-un comunicat al CPESGR, remis redacţiei.

Aceste obiective au fost stabilite în cadrul primei Adunări Generale a membrilor CPESGR, alături de propunerea unui de act normativ în domeniul IT care vizează implementarea în mediul de afaceri a rezultatelor activităţilor de cercetare în domeniul IT şi completarea Legii societăţilor comerciale (Legea 31/1990) cu reglementări de guvernanţă corporativă, informează sursa menţionată.

În ceea ce priveşte specificul organizaţiei, Consiliul militează pentru implementarea voluntară a principiilor ESG (Environmental, Social, Governance) şi nu susţine dezvoltarea unui cadru de reglementare care să aducă norme imperative şi sancţiuni de natură să impună obligativităţi şi sancţiuni ce depăşesc potenţialul şi resursele companiilor româneşti, transmite sursa citată.

În urma constituirii unui Grup de lucru format din peste 20 de experţi, CPESGR a demarat programul "Ghid pentru implementarea ESG în România", care implică editarea şi publicarea a peste 12 volume, în limba română şi engleză. În prezent, se lucrează la Volumul I, "Definirea şi înţelegerea termenilor ESG", care este programat să apară în prima parte a anului 2024, precizează CPESGR.

Potrivit comunicatului, "Într-un context macroeconomic turbulent şi plin de provocări, CPESGR doreşte să contribuie semnificativ la performanţa companiilor şi creşterea gradului de rezilienţă a mediului de afaceri românesc, prin valorificarea principiilor ESG. Suntem convinşi că eforturile şi investiţiile necesare pentru îndeplinirea cerinţelor de reglementare ESG vor fi depăşite de oportunităţile şi beneficiile pentru fiecare business. Potrivit legislaţiei în vigoare, patronatul este singura formă asociativă din mediul de afaceri cu atribuţii legale de influenţare sau modelare a factorilor de macromediu prin mecanismele de dialog social, având dreptul de iniţiativă legislativă şi atributul de reprezentare a mediului de afaceri. Dorim să ne folosim din plin de aceste pârghii, pentru a crea premisele unei creşteri durabile a mediului de afaceri din România", a declarat Cezar Iulian Armaşu, Director General al Consiliul Patronatelor ESG din România.

Pentru 2024, Consiliul îşi propune continuarea programului cu derulare continuă, "Dezvoltarea şi formarea pieţei forţei de muncă în domeniul IT", care aduce împreună companii cu interese similare în reducerea deficitului de forţă de muncă cu furnizori de servicii specifice de business (formare profesională, dezvoltare resurse umane, servicii de management şi consultanţă) şi soluţii de finanţare, pentru a obţine un beneficiu relevant pentru toţi participanţii şi un rezultat cu impact într-o piaţă a forţei de muncă specifică acestui domeniu de activitate, informează sursa indicată.

Între proiectele noi, se vor regăsi lansarea: (1) clubului de afaceri "Bucharest Business Club & Connections by cpsegr.ro"; (2) evenimente de networking; (3) share experience meetings şi (4) programe de formare şi dezvoltare profesională, potrivit sursei.

În primele şase luni de funcţionare, CPESGR a ajuns la 35 de membri, iar pentru anul viitor vizează, ca obiective de dezvoltare organizaţională: (1) să ajungă la un număr de 1.200 de membri; (2) să deschidă structuri organizatorice în cel puţin 10 oraşe importante din România; şi (3) să se afilieze la 10 organizaţii asociative româneşti şi 5 internaţionale, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb