Înfiinţată în 2006, Crama Gîrboiu s-a dezvoltat prin absorbţia de fonduri structurale, accesând trei dintre programele europene. Astfel, investiţia iniţială a fost realizată din bani Sapard, ridicându-se la 2,56 milioane de euro. Proiectul a fost finalizat în 2007. Pe parcursul acestui an, reprezentanţii "Gîrboiu" au obţinut alte fonduri, prin intermediul unui program pentru modernizarea cramei. Noua inves-tiţie a presupus 1,4 milioane de euro, după cum ne-a precizat Eugen Teleaşcă, directorul de vânzări al companiei, care ne-a precizat că societatea plantea-ză anual, prin programul de reconversie derulat prin Ministerul Agriculturii, 10-20 de hectare de vie.
Până acum, compania deţine 60 de hectare de vie, situate în Vrancea, în podgoria Coteşti. Soiurile plantate sunt atât autohtone, cât şi internaţionale. "Ne mândrim cu Şarba, care este o în crucişare naturală între < Tămâioasă Românească > şi < Ries-ling >", ne-a subliniat domnul Teleaşcă.
Capacitatea de producţie este de două milioane de litri pe an, cifra de afaceri fiind de circa 400.000 lei pe lună. În prezent, compania este în tratative pentru exportul de vin în Canada.