"Credit Suisse" disponibilizează 11% din personal

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 decembrie 2008

Totalul disponibilizărilor de la "Credit Suisse" se ridică la 7.390 luând în calcul cifra anunţată ieri.

Totalul disponibilizărilor de la "Credit Suisse" se ridică la 7.390 luând în calcul cifra anunţată ieri.

"Credit Suisse Group" AG, al doilea grup bancar elveţian, va elimina 5.300 de locuri de muncă, adică 11% din personalul pe care îl are la nivel global, după ce în perioada octombrie - noiembrie a înregistrat pierderi de aproximativ trei miliarde de franci elveţieni (2,5 miliarde de dolari). Majoritatea disponibilizărilor vor fi realizate până la finele lunii iunie 2009, iar cea mai afectată va fi divizia de valori mobiliare, de unde vor pleca 3.800 de salariaţi.

Oficialii băncii au precizat că pierderile, provenite în mare parte din activităţile de investment banking, sunt cauzate de condiţiile negative de pe piaţă, din lunile octombrie şi noiembrie, dar şi de costurile aferente programului de reducere a riscurilor. "Credit Suisse" a precizat că, în luna noiembrie, a realizat un câştig net modest, datorită operaţiunilor de private banking, care sunt profitabile.

Prin măsura disponibilizărilor, banca speră să-şi diminueze cheltuielile cu două miliarde de franci elveţieni. Directorul executiv al băncii, Brady Dougan, a declarat: "Cele două miliarde de franci ne vor ajuta să suportăm condiţiile de piaţă provocatoare".

"Credit Suisse" va contabiliza costuri de 900 de milioane de franci elveţieni, în mare parte în ultimul trimestru din 2008, din cauza restructurării.

Divizia de investment banking îşi va reduce operaţiunile pe segmentul produselor complexe şi va renunţa la o parte din activităţile de tranzacţionare.

Preşedintele "Credit Suisse", directorul executiv al grupului şi directorul diviziei de investment banking nu vor primi o remuneraţie variabilă pentru 2008, în condiţiile în care "Credit Suisse" a înregistrat pierderi nete de 5,2 miliarde de franci în acest an.

Puternic lovită de actuala criză financiară internaţională, "Credit Suisse" a făcut recent apel la sectorul privat pentru consolidarea capitalului, spre deosebire de rivalul UBS AG, cea mai mare bancă din Elveţia, care a acceptat un sprijin guvernamental de 59,2 miliarde de dolari pentru recapitalizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb