Credit Suisse plăteşte 495 de milioane de dolari pentru soluţionarea unui caz în SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 octombrie 2022

Sursă foto: www.credit-suisse.com

Sursă foto: www.credit-suisse.com

Banca pregăteşte o vânzare de active din Elveţia, ca să acopere un deficit de capital de 4,5 miliarde de franci

Grupul bancar elveţian Credit Suisse AG a acceptat să plătească 495 de milioane de dolari pentru soluţionarea unui process mai vechi, intentat împotriva sa în Statele Unite, anunţă Reuters.

Credit Suisse a informat că este vorba despre un caz din New Jersey legat de afacerile băncii cu garanţii ipotecare rezidenţiale (RMBS), înainte de 2008 (n.r. titlurile garantate cu ipotecă rezidenţială (RMBS) sunt titluri de valoare bazate pe datorii, garantate cu dobânda plătită la împrumuturile pentru locuinţe).

Procuratura generală din New Jersey a susţinut că grupul Credit Suisse "a indus în eroare investitorii şi s-a angajat în fraudă sau înşelăciune în legătură cu oferta şi vânzarea de RMBS". Procuratura a cerut despăgubiri de peste 3 miliarde de dolari într-un caz iniţiat în 2013.

"Grupul Credit Suisse este încântat că a ajuns la un acord ce îi permite să rezolve singurul aspect legat de RMBS rămas din trecut, care mai implică pretenţii din partea unei autorităţi de reglementare, respectiv cea mai mare dintre expunerile sale rămase pe dosarul RMBS", a informat banca, menţionând: "Acordul, pentru care Credit Suisse este asigurat în totalitate, marchează un alt pas important în eforturile băncii de a rezolva în mod proactiv litigiile".

Preşedintele Credit Suisse, Axel Lehmann, s-a angajat săptămâna trecută să reformeze banca după un 2021 "oribil", în care a pierdut miliarde de dolari.

A doua mare bancă a Elveţiei încearcă să-şi revină după o serie de scandaluri, inclusiv pierderea a peste 5 miliarde de dolari din prăbuşirea firmei de investiţii Archegos, anul trecut, când a fost nevoită, de asemenea, să suspende fondurile clienţilor legate de fosta societate de finanţare Greensill Capital. Banca a fost nevoită să strângă capital, să oprească răscumpărările de acţiuni şi să-şi reducă dividendele, dar eforturile sale de redresare au fost îngreunate de o serie de scandaluri juridice.

FT: Deţinerea la operatorul bursier SIX Group, posibil să fie vândută de Credit Suisse

Credit Suisse se pregăteşte să vândă din activele sale din Elveţia, în încercarea de a acoperi un deficit de capital de aproximativ 4,5 miliarde de franci elveţieni (4,48 miliarde de dolari), potrivit unui articol publicat în weekend de Financial Times (FT), care citează surse apropiate situaţiei, potrivit Reuters.

Activele care sunt luate în considerare pentru vânzare includ o participaţie la SIX Group, care operează Bursa de Valori din Zurich, o participaţie de 8,6% din compania de tehnologie Allfunds, cu sediul la Madrid, două bănci elveţiene specializate, Pfandbriefbank şi Bank-Now, şi Swisscard, o companie mixtă deţinută împreună cu American Express, notează FT.

Banca încearcă, de asemenea, să vândă renumitul hotel Savoy, situat pe Paradeplatz, în centrul cartierului financiar din Zurich. Hotelul ar putea valora 400 de milioane de franci, conform Inside Paradeplatz.

"Vom informa cu privire la progresul evaluării noastre cuprinzătoare a strategiei atunci când vom anunţa rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea", a transmis Credit Suisse pentru Reuters.

Luna trecută, FT scria că banca are planuri de divizare în trei a băncii sale de investiţii, după scandalurile care au afectat-o.

Banca elveţiană are programată raportarea rezultatelor sale financiare pe trimestrul al treilea la data de pe 27 octombrie, când îşi va anunţa şi noua strategie de afaceri.

În luna iulie, Credit Suisse a anunţat cea de-a doua revizuire a strategiei sale într-un an şi l-a înlocuit pe directorul general, aducându-l pe expertul în restructurare Ulrich Körner, în vederea reorganizării băncii de investiţii şi a reducerii costurilor cu peste un miliard de dolari.

Credit Suisse are în vedere măsuri de transformare a băncii sale de investiţii într-o afacere "de consultanţă, cu capital mai mic" şi evaluează opţiunile strategice pentru divizia de produse securitizate.

Banca Naţională a Elveţiei informa, luna aceasta, că urmăreşte îndeaproape situaţia de la Credit Suisse, ale cărei acţiuni şi obligaţiuni au fluctuat puternic în prima parte a lunii, din cauza incertitudinilor legate de costurile restructurării. Andrea Maechler, membru al consiliului de administraţie al băncii centrale de la Zurich, a spus: "Monitorizăm situaţia. Credit Suisse lucrează la o strategie care urmează să apară la sfârşitul lunii octombrie".

În trecut, Banca Elveţiei a refuzat să comenteze cu privire la Credit Suisse.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. lol

    deci primeste bani de la fed 400 si cv... si acum cica tot ei pentru un caz in usa... 

    e buna treaba 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb