CreditAmanet: cifra de afaceri se ridică la 80,5 milioane de lei, în creştere cu 30%, iar profitul net ajunge la 10,3 milioane de lei

A.F.
Companii / 13 iunie 2023

CreditAmanet: cifra de afaceri se ridică la 80,5 milioane de lei, în creştere cu 30%, iar profitul net ajunge la 10,3 milioane de lei

Holdingul CreditAmanet, companie cu capital autohton specializată în servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet, schimb valutar şi care administrează cea mai diversificată platformă de tranzacţionare pentru metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux, a înregistrat în 2022 o creştere cu 30% a cifrei de afaceri comparativ cu anul anterior, ajungând la 80,5 milioane de lei, conform unui comunicat remis redacţiei. Conform comunicatului, companie cu experienţă de 15 ani pe piaţa de profil şi lider de piaţă, CreditAmanet raportează şi un profit net de 10,3 milioane lei, cu 27% mai mare faţă de 2021. Din profitul net obţinut în 2022, compania a decis acordarea de dividende de 35% acţionarilor săi, diferenţa de 65% fiind capitalizată şi reinvestită pentru a continua strategia de creştere accelerată în beneficiul pe termen lung al tuturor stakeholder-ilor.

Rezultatele financiare din 2022 continuă şi confirmă trendul ascendent al companiei. Astfel, chiar dacă primele luni ale anului s-au aflat sub impactul unor circumstanţe socio-economice şi politice dificile (pandemie, război şi inflaţie), compania românească a demonstrat rezilienţă şi şi-a consolidat poziţia financiară.

"CreditAmanet şi-a continuat strategia de creştere şi în 2022, ceea ce a generat rezultate financiare foarte bune, conforme cu aşteptările pe care le aveam. Capacitatea mare de scalare este conferită de diversitatea produselor şi serviciilor pe care le oferim, dar şi de faptul că în cei 15 ani de când suntem pe piaţă am câştigat încrederea clienţilor. În ciuda provocărilor întâmpinate în decursul anului, sunt încântat că fluxurile noastre diversificate de venit au performat extrem de bine şi am obţinut profituri anuale solide. Avem o strategie de dezvoltare bine definită şi, nu în ultimul rând, beneficiem de creativitatea unei echipe dinamice, motivate şi experimentate", explică Cosmin Popovici, CEO-ul CreditAmanet.

De altfel, compania şi-a crescut numărul de salariaţi cu peste 15% în 2022, ajungând în acest moment la un număr total de peste 150 de angajaţi în agenţiile sale din Bucureşti şi în cele de la nivel naţional.

Cosmin Popovici, CEO-ul companiei, afirmă că rezultatele CreditAmanet sunt fundamentate pe resursa umană: "Succesul companiei este dat de incredibila sa echipă. Doresc să profit de această ocazie pentru a le mulţumi public pentru angajamentul şi profesionalismul de care dau dovadă. Continuăm să investim în atragerea, perfecţionarea şi răsplătirea personalului nostru, în timp ce dezvoltăm ceea ce cred că este cea mai bună echipă din industrie."

De altfel, dezvoltarea echipei şi continuarea procesului de digitalizare constituie unele dintre obiectivele de top în planul de investiţii al companiei pentru 2023.

"În ultimii ani, am realizat investiţii importante în tehnologie, pentru că în viziunea noastră doar astfel se poate realiza o dezvoltare durabilă şi sustenabilă. Am introdus deja semnătura electronică în agenţiile noastre din toată ţara , iar în prezent dezvoltăm două noi platforme de tranzacţionare online. Aceste decizii de business au un efect benefic atât asupra clienţilor, prin creşterea gradului de confort în serviciile pe care le oferim, cât şi asupra mediului, prin prevenirea risipei de resurse", mai spune Cosmin Popovici.

Pentru 2023 CreditAmanet, compania estimează o creştere de 25% atât a a cifrei de afaceri, cât şi a profitului. "Anul acesta continuăm să ne concentrăm pe: îmbunătăţirea performanţei reţelei existente de agenţii, dezvoltarea prezenţei noastre online, evaluarea oportunităţilor de piaţă pentru extinderea reţelei de agenţii, consolidarea unor practici sustenabile prin intermediul politicilor noastre ESG. Cu toate că înţelegem pe deplin provocările economice care ne aşteaptă, având un brand de încredere şi un model de afaceri diversificat şi rezilient, rămân extrem de optimist în ceea ce priveşte perspectivele viitoare ale CreditAmanet", declară CEO companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb