Numărul victimelor înregistrate în UE a crescut cu 41%, de la 7.155 în 2021 la 10.093 în 2022, însă cifra reală ar putea fi mult mai mare, din cauza cazurilor nedetectate.
Potrivit comunicatului remis redacţiei, traficul pentru exploatare sexuală a fost cea mai frecventă formă de trafic în UE, reprezentând 49% din victime, dintre care 92% sunt femei. Exploatarea prin muncă a reprezentat 37%, cu 70% victime bărbaţi. Traficul de copii, care constituie 19% din total, a scăzut cu 3%. Resortisanţii ţărilor terţe au reprezentat 54% dintre victime.
Din 2022, UE şi-a intensificat eforturile împotriva traficului de persoane prin Strategia UE 2021-2025. În iulie 2024 a intrat în vigoare o directivă revizuită, care îmbunătăţeşte investigaţiile, sprijinul pentru victime şi protecţia copiilor, incluzând exploatarea sexuală online ca circumstanţă agravantă. Comisia va lansa un centru de combatere a traficului pentru a sprijini statele membre.
"Traficul de persoane este a doua cea mai răspândită economie ilicită din lume. El este adesea legat de alte infracţiuni, cum ar fi traficul de droguri, introducerea ilegală de migranţi, infracţiunile contra patrimoniului, spălarea de bani şi fraudarea documentelor. Publicat o dată la doi ani, raportul este condus de coordonatorul UE pentru combaterea traficului de persoane şi se bazează pe contribuţiile statelor membre, ale agenţiilor UE şi ale Platformei societăţii civile a UE împotriva traficului de persoane." - se arată în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.01.2025, 17:48)
Susținătorii lui CG
Influencerii de rit nou de pe TikTok.