Creşterea economică şi locurile de muncă, priorităţile lui Siegfried Mureşan ca negociator-şef pentru Bugetul UE

Andrei Stan
Politică / 9 februarie 2017

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PMP), negociator-şef (raportor) din partea Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene (UE) din 2018, a prezentat, astăzi, în Comisia pentru bugete a Parlamentului European, obiectivele politice în materie bugetară ale Parlamentului pentru anul viitor şi a declarat că principalele priorităţi trebuie să rămână şi în 2018 creşterea economică, locurile de muncă şi siguranţa cetăţenilor europeni.

Potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei, deputatului european Siegfried Mureşan a declarat: "Creşterea economică şi crearea de locuri de muncă sunt principalele mele priorităţi pentru bugetul Uniunii Europene pentru anul următor. Vom finanţa în primul rând priorităţile de creştere economică ale Uniunii Europene, cu accent pe investiţii în infrastructură, cercetare, inovare, IMM-uri deoarece acestea sunt principalele domenii care generează locuri de muncă pentru oameni. (...) Este important să finanţăm în bugetul din 2018 programe precum Mecanismul de Conectare a Europei, Orizont 2020, COSME cel puţin la nivelul de anul acesta deoarece sunt instrumente care ajută la creşterea competitivităţii economiei europene şi, implicit, garantează investiţii şi locuri de muncă de bună calitate. Voi apăra politica de coeziune, căci aceasta este una dintre principalele politici de investiţii ale Uniunii; de pe urma acestor investiţii, nu beneficiază doar statele care primesc cele mai multe fonduri de coeziune, precum România, ci întreaga Uniune. Însă, pentru ca economia să crească, este nevoie ca cetăţenii şi companiile europene să se simtă în siguranţă. Uniunea Europeană va trebui să continue alocările financiare pentru soluţionarea crizei refugiaţilor şi pentru creşterea siguranţei cetăţenilor europeni. Experienţa ne arată că este mult mai ieftin şi mai eficient să investim în ţările de origine ale migranţilor şi în ţările de tranzit; dacă îmbunătăţim situaţia în tarile din vecinătatea Uniunii, acei oameni nu vor mai fi nevoiţi să plece spre Europa".

O altă prioritate bugetară asupra căreia negociatorul-şef al Parlamentului pentru Bugetul UE din 2018 a insistat este Politica Agricolă Comună.

Siegfried Mureşan a mai spus: "În 2018 va trebui să continuăm să sprijinim sectorul agricol european, întrucât acesta contribuie în mod decisiv la asigurarea securităţii noastre alimentare. Aşa cum am făcut-o şi anul trecut, când, la iniţiativa mea, am alocat 500 de milioane de euro în plus pentru a-i sprijini pe fermierii europeni afectaţi de criza din sectorul laptelui şi de embargoul rusesc, în aceeaşi măsură cred că este nevoie să le garantăm agricultorilor că şi în 2018 îi vom ajuta dacă se vor afla în dificultate".

O componentă importantă de pe lista de negocieri a deputatul european Siegfried Mureşan este şi alocarea de fonduri suplimentare pentru vecinătatea estică şi sudică, inclusiv pentru Republica Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb