Criminalul de război şi cârpa cominternistă

Criminalul de război şi cârpa cominternistă

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 2 martie 2022

SORIN ROŞCA STĂNESCU

Vladimir Putin şi Mihai Şora au un numitor comun. Sau chiar mai multe puncte în comun. Şi unul şi altul şi-au cosmetizat trecutul ticălos. Şi prezentul şi mai ticălos. Primul face de acum obiectul unei anchete penale pentru genocid, desfăşurată la Haga de Curtea Internaţională de Justiţie. Pe cel de-al doilea îl va judeca doar istoria. Nu poţi judeca şi condamna o legumă. Chiar dacă leguma este încă utilizată în mod ticălos.

Voi arăta în cele ce urmează mai pe larg care este cordonul ombilical care îi leagă pe cei doi. Înainte de toate însă, să începem cu începutul. La şapte zile după declanşarea de către Vladimir Putin a unui război criminal, cu numeroase componente de genocid, împotriva statului ucrainean, iată că, în fine, Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a declanşat o anchetă penală, care are drept obiect crimele comise din ordinul lui Vladimir Putin împotriva unui stat şi împotriva unui popor. Operaţiunea este instrumentată de Karim Khan. Care promite o anchetă accelerată. Este şi cazul. Dacă Miloşevici a putut fi condamnat la moarte pentru crime împotriva umanităţii, concretizate în crime de război, dacă Saddam Hussein a fost şi el condamnat şi executat în urma deciziei acestei înalte curţi, atunci de ce nu i s-ar aplica fix aceeaşi procedură şi lui Vladimir Putin? Acesta a declarat în câteva rânduri în mod rituos că face doar manevre militare şi că nu intenţionează sub nicio formă să atace Ucraina. Apoi a făcut-o. Într-un mod cât se poate de barbar. Iniţial a vorbit de un război preventiv, de natură să elimine capabilităţile militare ale Ucrainei, care, vezi Doamne, ar ţine Federaţia Rusă într-o ameninţare permanentă, şi prezumtivele grupări de neonazişti. Şi ce vedem după şapte zile de la declanşarea agresiunii? Că sunt bombardate locuinţele oamenilor. Că sunt bombardate sediile de televiziune. Că sunt vizate în primul rând obiective civile. Între altele, mai putem observa şi precarităţile legate de instruirea, disciplina şi buna organizare a armatei Federaţiei Ruse. Care a pornit un blitzkrieg şi s-a împotmolit într-un război de uzură pentru că, în pofida asigurărilor pe care Putin le-a primit de la statul său major şi de la instituţiile sale de securitate, departe de a-i primi cu flori sau de a se preda cu frica în oase, ucrainenii dau dovadă de dârzenie şi curaj. E greu de anticipat în acest moment când îi vine sfârşitul lui Vladimir Putin. Dar este cert că acest eveniment, care va încheia în mod dramatic existenţa sa, se va produce.

În tot acest timp, în România, limbricii de presă, care se dau peste cap pentru a-şi asigura anonimatul, l-au scos la înaintare pe Mihai Şora. Acesta are 105 ani. După opinia mea, pe care înţeleg să mi-o asum în faţa oricărei instanţe de judecată, acesta este o legumă. Alţii vorbesc şi scriu în spatele lui. Mihai Şora este o legumă cominternistă. Înscrisă în Partidul Comunist Francez încă din 1917. Iar Partidul Comunist Francez era la acea dată o sucursală a Cominternului. O organizaţie criminală comunistă, concepută ca o caracatiţă internaţională. Şi-a falsificat biografia, la fel cum şi Vladimir Putin şi-a cosmetizat-o pe a sa - un trecut de kaghebist înrăit - şi a pretins că în 1948 s-a reîntors în România pentru a-şi vizita familia şi nu a mai fost lăsat să se întoarcă în Franţa. A fost, vezi Doamne, ostatic al statului comunist. Şi de ostatic ce a fost, iată-l propulsat de îndată în calitate de consilier la vârful Ministerului român de Externe condus de Ana Pauker, o veche cominternistă notorie, venită în România călare pe tancurile sovietice şi propulsată de ce mai sinistru regim stalinist ca şef al diplomaţiei de la Bucureşti şi în conducerea partidului, pentru a-i supraveghea din această poziţie pe liderii români. Iar "democratul" şi rezistul şi neomarxistul de azi Mihai Şora a devenit instantaneu colaboratorul apropiat al Anei Pauker.

Dacă Mihai Şora, atunci când îi înjură în mediul electronic la care mai are acces pe unii dintre ziariştii de marcă ai României sau când bălăcăreşte personalităţi politice ori ale societăţii civile, o face în nume propriu, atunci eu unul îmi pun capul pe butuc. E simplu. Să dovedească că nu este legumă atuci când, înjurându-mă, va fi capabil să relateze în ce circumstanţe greu de uitat m-a cunoscut înainte de decembrie 1989 şi unde şi în ce circumstanţe, la fel de greu de uitat, m-a reîntâlnit după decembrie 1989 şi unde. Dacă nu o face, înseamnă că am eu dreptate. Că omul nu mai gândeşte şi nu mai acţionează cu capul lui. Ci la comanda unor limbrici politici şi a unor limbrici de presă, care nu mai ştiu cum să facă pentru a rămâne anonimi şi pentru a lovi din această poziţie toate persoanele care transpiră pentru a le spune concetăţenilor lor adevărul despre evenimentele terifiante pe care le trăim. Mizerablilii care au întocmit lista celor 44 de pretinşti pro-putinişti - eu am cinstea să mă număr printre aceste personalităţi şi mărturisesc că am râs în hohote văzând-o pusă în circulaţie - ar trebui să aibă curajul să scoată capul la lumină. Să iasă limbricii şi să se prezinte. Să ne prezinte lista anti-putiniştilor, pentru ca opinia publică să o compare cu lista "pro-putiniştilor". Iar opinia publică să judece ceea ce e de judecat!

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. singura remarca : nu te baga singur printre ziaristii de marca, daca batranul te-a insultat!! Somn lin pe butuc!

    Putin nu va patii nimic, oricum s-ar termina investigatiile tribunalului de la Haga. Nu s-a intamplat nimic nici in 2008, cand a atacat Georgia. Nu s-a intamplat cand Bush Jr., Blair etc. au pornit al doilea razboi din Irak etc.

    Tribunalul asta condamna doar oameni din tari de mana a doua, a treia, gen Milosevc. De adevaratii criminali nu au cum sa se atinga. Din pacate.  

    De domnul Şora nu am auzit niciodata. Dar probabil e prea batran ca sa mai vada obiectiv prezentul: Daca d-l Şora este comunist, Putin ar trebuii sa fie dusmanul sau de moarte fascist.

    Din pacate in multe state din europa de est, extrema dreapta a luat avant puternic: Rusia lui Putin, fosta Germanie de est cu AfD, Ungaria cu Orban, Plonia etc.  

    1. Nu numai ca nu va pati nimic dar dupa ce se vor termina ostilitatile autoritatile din tari de mana intai vor face afaceri fatise sau mai putin fatise cu Federatia Rusa.Doar noi(ca de obicei si ca tara de mana a doua) ne vom alege si batuti si.....si cu banii luati.

    stimate domnule S.R.T.,

    trecutul Dvs. nu va recomanda sa mai scrieti articole de presa. ati reusit sa faceti de rusine acesta profesie, un om mic, fara coloana vertebrala care a stiut sa dea din coada (vezi patriciu) toata viata. mai pe scurt un NIMENI......

    1. Macar are coloana vertebrala si isi semneaza articolele,pe unii dintre cititori ii intereseaza,cine vrea citeste,cine nu,nu,se pare ca sacalul e doar o hiena lasa!Mai sunt si alti ziaristi care fac pe Dumnezeu dar au ochi de drac,nici personaje de genul asta nu ar trebui sa-si dea cu parerea sau sa scrie articole de presa!

    Simpatia planetara pentru Ucraina nu ma deranjeaza , doar tratamentul diferit fata de situatii similare nebagate in seama , inclusiv anexarea Crimeii . cel mai deranjant pentru mine este ca toata omenirea reactioneaza ca la un semn sub aceiasi bagheta . daca asta nu este dictatura atunci cum sa-i spui .si altceva , a inceput exact la fel ca si mascarada covid , cu o propaganda violenta , ba chiar cu minciuni , precum comentarii la antena 3 pe un joc video .

    SRS zice "La şapte zile după declanşarea de către Vladimir Putin a unui război criminal, cu numeroase componente de genocid, împotriva statului ucrainean"

     

    ONU zice ca a numarat doar 136 de decese in randul civililor, sigur fiecare in sine o tragedie ce ar fi putut fi evitata. Dar nu este genocid. Nici macar atunci cand SUA a bombardat nediscriminat tari inamice nu a fost numit genocit si au murit sute de mii de civili in ultimele razboaie. 

     

    "Press briefing notes on Ukraine  

    Spokesperson for the UN High Commissioner for Human Rights: Liz Throssell 

    Location: Geneva 

    Date: 01 March 2022 

    Between 24 February morning and midnight last night, our Office has recorded 536 civilian casualties in Ukraine. These include 136 civilians killed, of whom 13 were children, and 400 civilians injured, among them 26 children. Most of these casualties were caused by the use of explosive weapons with a wide impact area, including shelling fr om heavy artillery and multiple launch rocket systems, and air strikes. These are only the casualties we were able to cross-check, and the real toll is likely to be much higher. 

    As the High Commissioner has stressed, the use of explosive weapons with wide area effects should be avoided in populated areas, due to the very high risks of indiscriminate and disproportionate impact on civilians. 

    We stress the urgent need for an immediate cessation of hostilities." 

    Toti avem un pret!

    daca se ofera!

    suntem gata sa ne prostituam! 

    1. Asa ai fost invatat si crezi ca asa sunteti toti.

      Ma bucur ca recunosti. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb