Crin Antonescu, principala ţintă a opoziţiei

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 18 decembrie 2012

Crin Antonescu, principala ţintă a opoziţiei

Opoziţia parlamentară din ţara noastră se află în plină perioadă de fixare a ţintelor. Regrupaţi după şocul alegerilor liderii PDL îşi refac strategia pentru următoarea perioadă, Crin Antones­cu, posibilul candidat al USL la preşedinţie, devenind "inamicul public numărul 1", făcând practic schimb de locuri cu Victor Ponta. Calculul este simplu: 2013 este un an decisiv pentru alegerile prezidenţiale, un nou eşec fiind de neconceput. O ruptură între PSD şi PNL ar face ca ambele formaţiuni politice să vină cu câte un nume pentru alegerile prezidenţiale, care practic s-ar bate pe voturile electoratului USL, ceea ce ar spori şansele candidatului opoziţiei.

Tonul este dat de preşedintele PDL, Vasile Blaga, care a anunţat că formaţiunea condusă de el va rămâ­ne în opoziţie şi va participa la dis­cuţiile privind modificarea Constituţiei, privind Codul electoral şi reorganizarea teritorială. "Vom rămâne în opoziţie şi vom sancţiona toate derapajele de la democraţie ale actualei puteri. Dacă vom fi solicitaţi, vom participa la discuţiile asupra modificării Constituţiei, Codului electoral şi reorganizarea teritorială a României". Acesta a criticat felul în care a procedat preşedintele PNL, Crin Antonescu, vizavi de consultările care au avut loc ieri la palatul Cotroceni: "Este problema domniei sale, dar nu văd decât un dublu discurs al domnului Crin Antonescu. Pe de o parte, participă la întâlniri informale, normale, iar pe de altă parte nu participă la consultările oficiale".

Pe de altă parte, tot mai des apar informaţii care dau ca sigură o ruptură PNL - PSD, în acest moment mărul discordiei fiind UDMR. Nu e greu de observat că toate aceste zvonuri au ca punct de pornire zone apropiate de fostul partid de guvernământ. Se încearacă identificarea unei verigi slabe în lanţul noii puteri pentru a reuşi să se producă o breşă. Conform "surselor", conducerea Partidului Naţional Liberal ar fi decis că nu doreşte sub nicio formă o guvernare alături de UDMR, mai mult decât atât, liberalii ar fi ameninţat cu ieşirea din USL în cazul unei astfel de decizii la nivelul PSD. Pe 11 decembrie, Crin Antonescu a declarat că ideea cooptării UDMR la guvernare nu este agreată în rândul liberalilor. Potrivit lui Antonescu, liberalii îşi doresc însă ca între USL şi UDMR să existe "raporturi politice deschise" şi discuţii pe toate temele de interes naţional. Înainte de alegerile parlamentare din 9 decembrie, preşedintele PNL mai spunea că singura situaţie în care ar accepta cooptarea UDMR alături de USL într-o viitoare guvernare ar fi cea în care USL ar obţine sub 50% din mandatele în noul Parlament. Tot Crin Antonescu a mai declarat că a existat o întâlnire între liderii USL şi liderii UDMR înainte de alegeri, în care s-a discutat despre faptul că ar fi bine ca după alegeri USL şi UDMR să facă parte din aceeaşi majoritate. Chiar dacă ruptura nu se va produce din cauza cooptării UDMR la guvernare, cu siguranţă că în următoarea perioadă vor fi lansate suficient de multe teme menite să distrugă actuala coaliţie de guvernare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PDL nu mai exista! A luat de milt calea pe care a mers PNT-CD cu Diaconescu la carma!

    ATAT! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb