CRISTIAN BUŞOI:  "Dragnea este un El Chapo care îl ameninţă pe preşedinte în stil de America Latină"

Mina Irina
Politică / 28 octombrie 2016

Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), este un "El Chapo" care ameninţă în stil sud-american preşedintele unui stat european (Klaus Iohannis, n.r.) care refuză numirea unui premier condamnat, a declarat Cristian Buşoi, preşedinte Partidului Naţional Liberal (PNL) Bucureşti, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Este o atitudine total deplasată şi de neacceptat a lui Liviu Dragnea să-l ameninţe pe preşedintele României că «îi va ieşi pe nas», după ce preşedintele României are o poziţie normală legată de faptul că nu poate desemna premier niciun politician condamnat.

Domnul Dragnea a ajuns un El Chapo care ameninţă în stil de America latină preşedintele unui stat din Europa în 2016 care refuză ideea numirii unui premier condamnat.

Cu ce anume ameninţă Liviu Dragnea că-i «va ieşi pe nas» preşedintelui României? La ce să ne aşteptăm: la obiecte aruncate în preşedinte, orchestrări violente în mulţime, intimidări publice? Jocul politic are o limită, iar dincolo de limita aceasta este haosul", a afirmat Buşoi.

Nu este o dorinţă a preşedintelui ţării noastre să nu-l nominalizeze pe Liviu Dragnea, este o urmare firească a regulilor politice şi diplomatice internaţionale ca premierii să aibă o ţinută morală, nu fie condamnaţi penal, a mai spus preşedintele PNL.

"Am avut trei preşedinţi din 1990 încoace şi niciunul nu a nominalizat un premier condamnat. Nu este o dorinţă a preşedintelui României să nu-l nominalizeze pe Liviu Dragnea, este o urmare firească a regulilor politice şi diplomatice internaţionale ca premierii să aibă o ţinută morală, nu fie condamnaţi penal. Niciun lider politic - nici măcar în perioda tensionată a suspendării lui Traian Băsescu - nu a ameninţat aşa un alt lider politic. Nu s-a întâmplat până acum cu niciun preşedinte - nici cu domnul Iliescu şi nici chiar cu domnul Băsescu - să fie ameninţaţi în acest fel de către un lider de partid", mai declară Cristian Buşoi.

Preşedintele PNL precizează că PSD face presiuni pe oameni, instituţii şi companii să treacă de partea partidului.

"PSD simte că a pus un picior în prag în urma alegerilor locale şi vrea să pună stăpânire completă după parlamentare. Se fac presiuni pe oameni, instituţii şi companii să treacă de partea PSD. În Bucureşti, PSD exercită o presiune tăcută pentru a intimida şi pentru a-şi consolida puterea. În Bucureşti, Primăria Generală a devenit teritoriul marcat al unei găşti - gaşca PSD-Voluntari care nu mai ţine cont de regula dezbaterii din Consiliul General, care nu caută transparenţă şi dialog, ci vrea control absolut şi stăpânire. Ameninţările PSD nu sunt închipuiri ale PNL, nu sunt retorică de campanie ale PNL. Ciprian Ciucu a fost ameninţat de către primarul Gabriela Firea că va fi dat în judecată si a fost dat în judecată. Ciprian Ciucu a fost ameninţat de către primarul Firea pentru că informează public asupra abuzurilor şi lipsei de transparenţă din Primăria Generală. Faptul că am ajuns în România şi în Bucureşti ca un lider de partid, ca un lider din administraţie, să ameninţe într-o manieră atât de agresivă este cel mai rău pas în spate pe care îl facem şi ca dezbatere politică, şi ca societate, iar PSD are genul acesta de atitudine de câte ori vrea să ia controlul jocului", mai spune Buşoi, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb