CRISTIAN PREDA, EUROPARLAMENTAR PPE: "Preşedinţia română, un risc serios pentru Consiliul UE"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 29 noiembrie 2017

"Preşedinţia română, un risc serios pentru Consiliul UE"

"Problema politică esenţială este să avem un guvern capabil intelectual care să îşi asume această sarcină"

"Preşedinţia noastră nu e o ocazie în care rezolvi probleme româneşti"

Preşedinţia română, care va fi preluată în 2019, este un risc serios pentru Consiliul UE, pentru că această preşedinţie înseamnă, înainte de toate, coordonarea formaţiunilor de lucru din cadrul Consiliului, alcătuite din miniştri şi secretari de stat, este de părere domnul Cristian Preda, europarlamentar PPE.

Domnia sa a declarat ieri, într-o reuniune cu jurnaliştii, la Bruxelles: "Mi se pare că în acest moment nu s-a pus problema esenţială, cea a calităţii celor care se vor ocupa de preşedinţie, celor care vor coordona formaţiunile de lucru. Imaginaţi-vă situaţia în care ministrul Petre Daea coordonează o reuniune despre agricultură. Asta este problema fundamentală. Până acum, totul a fost lăsat în spatele Ministerului de Externe, crezându-se că dacă diplomaţii urmăresc ce se întâmplă în fiecare formaţiune de lucru în parte, problema se va rezolva. Nu, nu va fi rezolvată.

Problema politică esenţială este să avem un guvern capabil intelectual care să îşi asume această sarcină instituţională. Pe de altă parte, priorităţile preşedinţiei nu sunt deocamdată definite".

Domnul Preda a mai spus: "Încă sunt în discuţii diversele variante de priorităţi. La un moment dat, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat public că o prioritate o reprezintă Balcanii de Vest. A fost doar o declaraţie, nu este însă asumată. Încă se aşteaptă definirea unor poziţii din partea ministerelor. Preşedinţia românească nu e o ocazie în care rezolvi probleme româneşti, ci coordonezi".

Pe de altă parte, domnul Preda a menţionat că ar trebui să avem mai mult interes pentru Balcanii Occidentali, întrucât reprezintă zona cea mai apropiată de noi, cu un risc de instabilitate mult mai mare decât Estul. "Moldova, cu toate problemele ei, este mult mai stabilă", a subliniat Cristian Preda.

Totodată, domnul Marian-Jean Marinescu, europarlamentar PPE, a declarat: "Dacă preşedinţia UE este utilizată cum trebuie, poate fi un atu, un câştig foarte mare pentru România. Poate fi ceva extraordinar, dar pentru asta trebuie să ai o acţiune coerentă".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu tovarasu Preda, Basarabia noastra se afla in permanent Pericol dinspre rasarit si intr-o permanenta stare de NESIMTIRE si APATIE din partea politicienilor de la Bucuresti si Bruxelles ! Nimic PRAGMATIC nu se mai intampla in Basarabia , ne batem joc de fratii printr-o nepasare scandaloasa, nici un proiect economic sau cultural nu este derulat in comun ! Ne-am saturat de GARGARA politicienilor !

    ..Nici o grija domnule Preda ! Fiti fara griji ca pina in 2019 sansele ca don' Liviio sa mai ramina la conducerea PSD sunt doar teoretice, cel putin asa ne dau de inteles analistii politici cei fini cunoscatori ai fenomenelor politice din interiorul PSD__...Daca va contiua pe aceiasi linie directoare mai departe ca si pina acum prea mult nu va mai sta in fruntea partidului ala a LOR____..Dar depinde in mare parte ce hotaraste Marea_Baronime si Clientelele politice_Muuulte ! Daca si al anu' vor fi satisfacute pe deplin majoritatea dintre ele atunci don' Liviio Nu va pleca prea curind din fotoliul de presedinte de partid_____~spre disperarea altora~....E_simplu_rationamen tul politic si economic intr-un partid_Nuu' ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb