Cristian Rizea vrea să reprezinte micii acţionari în conducerea "Electrica"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 septembrie 2014

Domnul Rizea ne-a spus că are o experienţă de 12 anica investitor pe piaţa de capital şi că a plătit scump lecţiile învăţate în acest timp.

Domnul Rizea ne-a spus că are o experienţă de 12 anica investitor pe piaţa de capital şi că a plătit scump lecţiile învăţate în acest timp.

Cristian Rizea, unul dintre micii acţionari care a participat la IPO-ul Electrica, şi-a depus candidatura pentru postul de membru în Consiliul de Administraţie şi spune că doreşte să îi reprezinte pe minoritarii care sunt împrăştiaţi în toată ţara.

"Având în vedere că sunt un mic investitor, contez pe susţinerea altor acţionari care nu au înscris deja un candidat şi au aceleaşi interese ca şi mine", ne-a transmis domnul Rizea, adăugând: "Candidez pentru că sunt unul dintre proprietarii acestei companii, ca mulţi alţii, în urma IPO-ului care a avut loc în acest an, şi eu consider că existenţa unui reprezentant al micilor acţionari în CA Electrica arată o independenţă faţă de interesele legate de fostele companii de stat şi domeniul energetic, în special. Interesul meu este ca această companie să fie cât mai eficientă, ca să-mi aducă un profit cât mai mare aferent banilor investiţi, având totuşi în vedere poziţia strategică oferită de domeniul de activitate şi poziţia pe piaţă a companiei".

Cu o experienţă de 18 ani în domeniul IT, Cristian Rizea consideră că administratorii "Electrica" nu trebuie să aibă neapărat experinţă în domeniu.

"Sunt de părere că CA-ul trebuie să dea direcţiile generale, el este Parlamentul unei societăţi comerciale, în timp ce directorii asigură guvernanţa", ne-a spus domnia sa, completând: "CA-ul trebuie să aibă grijă de cum se investesc banii din societate. Nu trebuie să aibă neapărat cunoştinţe în domeniul energetic, dar trebuie să aibă grijă ca managerii să fie specialişti şi există astfel de specialişti în Electrica, pentru că altfel nu am putea să aprindem lumina".

Domnul Rizea ne-a spus că are o experienţă de 12 ani ca investitor pe piaţa de capital şi că a plătit scump lecţiile învăţate în acest timp.

Pe lista de candidaţi pentru CA-ul "Electrica", care urmează să fie ales în Adunarea Generală programată pentru 22 septembrie, se regăsesc şi Ovidiu Demetrescu, managing partner în cadrul companiei de asigurări London Broker, Bogdan George Iliescu, director la BRD Corporate Finance, şi Mihai Lazăr, Managing Director Intermediere Acţiuni din Piaţa de Capital pentru Raiffeisen Bank România.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care a cumpărat 8,6% dintre acţiunile companiei Electrica, pentru peste 320 milioane lei (75 milioane euro), a propus, şi ea, doi candidaţi: pe Michael Adriaan Maria Boersma şi pe Pedro Mielgo Alvarez, iar Arielle Malard de Rothschild, vicepreşedintele pentru Europa Centrală şi de Est a Rothschild & Cie Banque, candidează pentru poziţia de membru independent al Consiliului de Administraţie al Electrica. Un loc în CA îşi mai doreşte şi Cristian Buşu, la propunerea SIF Oltenia SA.

Pe lângă aceştia, se mai regăsesc pe listă şi membrii actualei conduceri, respectiv Marius Untescu, Ioan Roşca, Constantin Dinescu, Niculae Pleşa şi Rareş Ion Popescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb