CRISTINA BURCIU, PSD: "România se confruntă în prezent cu un deficit de câteva sute de posturi de procurori"

D.I.
Politică / 15 februarie 2018

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Parlamentarul social democrat de Cluj, Cristina Burciu, solicită ministrului Justiţiei rezolvarea deficitului de magistraţi, susţinând că bunul mers al Justiţiei din România este direct proporţional şi cu acoperirea necesarului de posturi existent în prezent în sistem, se arată într-un comunicat remis astăzi Redacţiei.

În acest sens, deputatul PSD s-a adresat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în cadrul unei interpelări parlamentare referitoare la deficitul de magistraţi.

În demersul său înaintat Ministerulului Justiţiei, Cristina Burciu afirmă: "România se confruntă în prezent cu un deficit de câteva sute de posturi de procurori, iar acest vid de personal persistă de ani buni. În organigramele anumitor Parchete de pe lângă judecătoriile sau tribunalele unor judeţe sunt vacante numeroase posturi, unele astfel de instituţii funcţionând doar cu unul sau doi procurori".

Totodată, parlamentarul a solicitat ministrului de resort să-i răspundă la următoarele aspecte: "1. Ce strategie aveţi în vedere pentru a rezolva criza de personal la nivel naţional?; 2. Care este situaţia exactă la nivel naţional, precum şi în judeţul Cluj, a posturilor vacante din cadrul parchetelor?".

Referitor la motivaţia aflată în spatele acestui demers, Burciu a precizat: "Calitatea actului de justiţie este indisolubil legată şi de resursa umană existentă. Când un magistrat are un volum de muncă mult mai mare decât cel normal, atunci există riscul unor erori, generate pur şi simplu de lipsa timpului necesar pentru parcurgerea dosarelor. CSM a recunoscut deficitul de magistraţi din sistem şi îmi exprim încrederea că instituţiile abilitate vor reuşi să rezolve cât mai curând această problemă".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Societatea o duce mai bine fara portocale. 

    1. Parchete de pe lângă judecătoriile sau tribunalele unor judeţe sunt vacante numeroase posturi, unele astfel de instituţii funcţionând doar cu unul sau doi procurori". ....

      Acolo merge treaba cel mai bine; unde-s doi puterea creste, manareala infloreste. 

    Razbate intrebarea nerostita public: are PSD 200 de procurori ?

    Parerea mea este ca da, iar acestia se irosesc in diferite locatii mai bine sau mai rau famate. Si, prin prisma prestatiei lor publice, batalia pentru posturile de conducere este destul de apriga. Ma intreb cine ar castiga in partid numirea in functia de procuror general, Nicolae sau Nicolicea? Pentru ca la sefia DNA nu se poate pune nimeni cu Florin Iordache. Poate ca la DIICOT sa mai fie ceva agitatie...

    Desigur, opinia mea poate fi considerata un pamflet. Viata bate filmul... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb