Criza a redus cu un sfert vânzările de energie ale "Complexului Turceni"

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 iulie 2009

Profitul estimat pentru primul semestru este aproape înjumătăţit faţă de 2008

Compania nu renunţă la investiţiile anunţate pentru acest an

Producătorul de stat "Complexul Energetic Turceni" a vândut, în primul semestru al acestui an, 2.418 GWh. Cantitatea este cu un sfert mai mică decât cea comercializată în prima jumătate a anului trecut (3.240 GWh), ne-a declarat Eugen Tunaru, directorul general al companiei. Scăderea vânzărilor a fost cauzată de reducerea consumului de energie la nivel naţional.

Domnul Tunaru ne-a declarat că estimează o cifră de afaceri, pentru primul semestru, de 524 milioane de lei, cu 11% mai mică decât cea realizată în semestrul I din 2008. Profitul brut estimat de "Complexul Turceni" pentru prima jumătate a acestui an este de 19,6 milioane de lei, mai mic cu 82% faţă de semestrul I al anului trecut.

Eugen Tunaru ne-a precizat: "Până în acest moment, toate livrările pentru anul 2009 se derulează în baza contractelor încheiate în trimestrele III şi IV din 2008, în urma licitaţiilor pe piaţa OPCOM a contractelor bilaterale - PCCB. Pentru perioada următoare, intenţionăm să reducem cu 4-5% preţul de pornire în cadrul licitaţiilor pentru vânzarea de energie pe PCCB".

În contextul actual, "Complexul Energetic Turceni" va produce energie raportat la cerinţele pieţei şi va continua programele de investiţii pentru respectarea condiţiilor de mediu impuse de UE şi programele de modernizări ale grupurilor energetice în vederea creşterii eficienţei şi, implicit, a scăderii costurilor.

Potrivit bugetului aprobat de Ministerul Economiei, "Complexul Turceni" estimează, pentru anul 2009, venituri totale de 1,83 miliarde de lei, cu un profit rămas după plata impozitului de 45 milioane de lei. Valoarea totală a alocaţiilor pentru investiţii este de circa 597 milioane de lei, din care 230 milioane de lei din surse proprii şi restul din credite bancare.

Conducerea "Complexului Turceni" apreciază că includerea societăţii în una din cele două mari companii energetice va crea oportunităţi pentru obţinerea resurselor financiare necesare realizării programelor de investiţii pentru conformarea la obligaţiile de mediu şi menţinerea competitivităţii pe piaţă. Prin restructurarea producţiei în două mari companii, se va obţine o optimizare a utilizării resurselor de capital corelat cu parcul de echipamente existent şi sursele de energie primară. Asigurarea unei dinamici investiţionale adecvate va permite atât implementarea noilor tehnologii, cât şi menţinerea locurilor de muncă în cadrul sectorului energetic cu evoluţie spre calificări mai complexe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb