CRIZA POLITICĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA Plahotniuc i-a adresat o scrisoare lui Timofti în care respinge acuzaţiile ce i se aduc

S.A.
Ziarul BURSA #Politică / 14 ianuarie 2016

Plahotniuc i-a adresat o scrisoare lui Timofti în care respinge acuzaţiile ce i se aduc

Actualizare 21:07 Băsescu îi recomandă lui Nicolae Timofti să refuze desemnarea lui Vlad Plahotniuc ca premier

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, îi recomandă preşedintelui din Republica Moldova, Nicolae Timofti, să îşi menţină poziţia şi să nu îl desemneze prim-ministru nici de data aceasta pe omul de afaceri Vladimir Plahotniuc.

"La Chişinău, se dă o luptă titanică, de care depinde viitorul ţării, între Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care spune «nu te desemnez premier», şi oligarhul Plahotniuc, care îi spune Preşedintelui Republicii «eu sunt premierul»", a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

"Este esenţial ca Preşedintele Nicolae Timofti să îşi menţină poziţia oricât s-ar agita oligarhul Plahotniuc şi parlamentarii pe care i-a cumpărat şi îl susţin. În poziţia lui, Preşedintele Nicolae Timofti este susţinut de partea sănătoasă a societăţii, dar şi de democraţiile europene. Pentru credibilitatea şi viitorul Republicii Moldova, Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, este obligat să câştige confruntarea cu oligarhul Plahotniuc", a subliniat fostul şef de stat.

Partidul Democrat (PDM) l-a propus încă o dată pe Vladimir Plahotniuc pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, după ce preşedintele Timofti a refuzat să îl desemneze premier pe omul de afaceri.

(S.A.)

-----------

Actualizare 17:26 Proteste la Chişinău faţă de propunerea privind numirea lui Vladimir Plahotniuc premier

Sute de simpatizanţi ai mişcării Platforma Dreptate şi Adevăr (DA) au ajuns la sediul Preşedinţiei Republicii Moldova, pentru a denunţa candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcţia de premier, relatează PRO TV Chişinău.

Manifestanţii scandează sloganuri precum "Jos mafia!". "Timofti e cu noi!". "Jos Plahotniuc", "La închisoare, această guvernare!", "Noi n-am uitat, miliardul l-aţi furat!".

Sute de poliţişti au format cordoane în faţa clădirii.

Ulterior, protestatarii se vor îndrepta spre Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Actualizare 16:52 Gorghiu: "Aprofundarea crizei politice din R. Moldova nu poate avea alt efect decât îndepărtarea de Europa"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că aprofundarea crizei politice în Republica Moldova ar putea avea ca efect îndepărtarea acestei ţări de Europa.

"Republica Moldova se află, din nou, într-o situaţie de criză politică. Sper ca politicienii proeuropeni şi preşedintele Timofti să găsească, până la urmă, o soluţie de evitare a alegerilor anticipate. Aprofundarea crizei politice şi instabilitatea socială nu pot avea alt efect decât îndepărtarea Republicii Moldova de Europa", a scris, astăzi, Gorghiu pe Facebook.

(A.L.)

---------------------

Actualizare 16:12 Podgorean (MAE): "La Chişinău se impune formarea cât mai rapidă a unui guvern care să asigure stabilitate"

Radu Podgorean, secretar de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul din MAE, l-a primit astăzi, în vizită de prezentare, pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, ocazie cu care oficialul român a subliniat că se impune formarea cât mai rapidă, la Chişinău, a unui guvern care să asigure stabilitatea ţării.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei de Ministerul Afacerilor Externe, cei doi oficiali au exprimat satisfacţia cu privire la caracterul privilegiat al relaţiilor dintre Bucureşti şi Chişinău, evidenţiate prin Parteneriatul strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

"Oficialul român a subliniat că, inclusiv în actualul context înregistrat în vecinătatea estică, caracterizat de o complexitate sporită, se impune formarea cât mai rapidă, la Chişinău, a unui guvern care să asigure stabilitatea ţării şi aplicarea hotărâtă a măsurilor de reformă necesare pentru revigorarea parcursului european al Republicii Moldova. Oficialul român a arătat că o astfel de evoluţie ar fi în măsură să faciliteze şi înregistrarea de progrese în derularea importantelor proiecte de cooperare şi asistenţă iniţiate de România în sprijinul Republicii Moldova", precizează MAE.

(A.L.)

---------------

Candidatul propus de noua majoritate parlamentară din Republica Moldova pentru funcţia de premier, Vlad Plahotniuc, i-a adresat o scrisoare oficială preşedintelui Nicolae Timofti, în care respinge acuzaţiile şi suspiciunile de corupţie care i se aduc şi în care se obligă să semneze o declaraţie de integritate dacă va fi desemnat premier, potrivit Radio Chişinău.

"Vă asigur că suspiciunile, dacă acestea există, sunt neîntemeiate, fiind efecte ale campaniilor de manipulare a opiniei publice care m-au vizat personal. Pentru toate acuzaţiile care mi s-au adus, eu am venit cu probe, cu documente oficiale, care contestă caracterul fals şi nefondat al atacurilor", se arată în scrisoarea publicată de portalul today.md.

De asemenea, Vlad Plahotniuc susţine că este gata să semneze o declaraţie pe propria răspundere în privinţa integrităţii sale. "Mă oblig ca imediat după desemnarea mea în funcţia de premier, să semnez o declaraţie de integritate prin care să confirm atât standardele de integritate, cât şi calităţile, competenţa, experienţa şi capacitatea mea şi a echipei mele", se mai arată în scrisoare.

Ieri, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a respins candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcţia de premier, dar majoritatea parlamentară i-a solicitat în mod repetat să-l desemneze în calitate de candidat la această funcţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb