CRIZA REFUGIAŢILOR/ ÎN CEL MULT ZECE ZILE, Grecia promite un prim centru de triere la Lesbos

Andrei Stan
Internaţional / 10 octombrie 2015

Grecia s-a angajat astăzi pe lângă partenerii săi europeni să deschidă în cel mult zece zile în insula Lesbos primul său "hostpot" (centru de primire şi înregistrare a imigranţilor) indicând că a început discuţii cu Turcia în încercarea de a controla mai bine fluxurile migratorii, transmite France Presse.

Aceste asigurări au fost anunţate de guvernul grec în cadrul întâlnirilor cu comisarul european pentru imigraţie, Dimitris Avramopoulos, şi ministrul luxemburghez de externe Jean Asselborn, a cărui ţară asigură preşedinţia UE.

"Ne vom respecta angajamentele", care prevăd crearea la timp a cinci "hostpots" în insulele Lesbos, Kos, Samos, Chios şi Leros, pentru a asigura prima etapă a refugiaţilor plecaţi de pe coastele Turciei spre Europa", a spus ministrul grec pentru probleme de imigraţie, Iannis Mouzalas, într-o conferinţă de presă.

Primul centru de triere va fi deschis "până în zece zile" în Lesbos, insulă din estul Mării Egee care concentrează cel mai mare număr de imigranţi sosiţi, a precizat Asselborn, reiterând că UE "este pregătită să furnizeze un ajutor financiar şi logistic" Greciei pentru funcţionarea acestor centre.

El şi-a anunţat o nouă vizită "vineri la Lesbos", împreună cu Avramopoulos pentru "a-şi reitera sprijinul pentru funcţionarea hostpots".

Asselborn a amintit că înfiinţarea acestor centre, destinate să opereze trierea între refugiaţi şi migranţi economici, este condiţia pusă de UE privind preluarea pe baze de cote a refugiaţilor. Planurile europene prevăd "relocalizarea" între celelalte state membre a circa 70.000 de refugiaţi sosiţi în Grecia.

Având în vedere amploarea căpătată de afluxul de migranţi, cu peste 400.000 de sosiri în Grecia din ianuarie până în prezent, "va lua mult timp şi va fi dificil de găsit soluţii", a recunoscut el, dar "noi suntem pe drumul cel bun".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb