"Crown Construction" investeşte pe piaţa rezidenţială şi de birouri

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 29 octombrie 2007

"Crown Construction" investeşte pe piaţa rezidenţială şi de birouri

Compania "Crown Cons­truction", subsidiara "Morfiae" Grecia, construieşte un cartier rezidenţial în zona Pipera, din Bucureşti. Ansamblul este dezvoltat în două etape. Prima dinte acestea cuprinde şase clădiri, ce totalizează 82 de apartamente. Regimul de înălţime este parter şi patru etaje, această primă faza urmând să fie finalizată la sfârşitul anului viitor.

Cea de-a doua etapă va fi demarată în acest an şi va fi terminată în ultima parte a anului 2009. Aceasta totalizează cinci imobile cu patru sau cinci etaje, prevăzute cu 54 de apartamente.

Locuinţele au două, trei şi patru camere, cele construite în prima fază fiind vândute aproape în totalitate, potrivit Andreei Drăghin, director de vânzări în cadrul companiei investitoare. Domnia sa ne-a precizat că un apartament cu două camere măsoară 108 metri pătraţi şi costă 162.000 de euro. Totodată, unitatea locativă cu patru camere are o suprafaţă de până la 162 de metri pătraţi şi este comercializată la preţul de 262.000 de euro, fără TVA. Cartierul va avea şi penthouse-uri, cu aria de 267 de metri pătraţi. Locuinţele de la parter beneficiază de grădini mari, de 150-200 de metri pătraţi.

Tot în prima etapă de cons­trucţie au mai fost ridicate trei vile, cu regimul de înălţime parter, etaj şi mansardă. Fiecare dintre acestea are vedere la lac şi beneficiază de un teren de 250-420 de metri pătraţi. Vilele au fost vândute la preţul de 400.000-450.000 de euro. Complexul rezidenţial, situat pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, este prevăzut şi cu un club privat, o sală de fitness şi un minimarket.

Firma investitoare, în asociere cu "Phoenix Real Estates", mai construieşte un cartier de vile în Corbeanca. Ansamblul "Apollonia Gardens" va avea 58 de vile, cons­truite în trei stiluri.

Primul tip de vilă este neoclasic, imobilul fiind structurat pe parter şi etaj. Terenul aferent depăşeşte 700 mp, iar aria construită totală ajunge la circa 498 mp. Un al doilea stil vizează realizarea unei vile de tip duplex (pentru două familii), cu un teren de 250-290 de mp, o suprafaţă construită totală de aproximativ 214 mp şi două parcări. Doamna Drăghin ne-a spus că al treilea tip de construcţie presupune, ca şi primul, realizarea unei vile individuale. Aceasta va avea un singur loc de parcare. Aria terenului oscilează între 451 şi 496 de metri pătraţi, iar suprafaţa construită totală este de circa 358 mp.

Preţul unei case porneşte de la 250.000 şi ajunge la 500.000 de euro, fără TVA. Întregul teren destinat cons­truirii ansamblului de vile este de 30.300 de metri pătraţi. Investiţia se ridică la aproximativ 15 milioane de euro, fără TVA, şi este prevăzută să se deruleze pe parcursul a doi ani.

Firma "Crown Construction" urmează să mai demareze, anul viitor, un complex de vile - "Corbeanca", pe un teren de 21.000 de mp, cu 300 de metri deschidere la lac.

De asemenea, va ridica un imobil structurat pe două subsoluri, parter, patru etaje şi al cincilea retras, în Floreasca. Construcţia, în suprafaţă totală de 2.639 de metri pătraţi, va fi prevăzută cu spaţii de biro­uri, pe o arie de 376 mp şi cu locuinţe, pe 2.264 mp. Parcările sunt amenajate în subteran. Clădirea va avea o amprentă la sol de 700 de metri pătraţi şi va fi ridicată în timp de doi ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb