CSEKE ATTILA: ''Obligativitatea certificatului verde trebuie să aibă ca scop principal facilitarea liberei circulaţii a persoanei''

G.U.
Miscellanea / 10 noiembrie 2021

''Obligativitatea certificatului verde trebuie să aibă ca scop principal facilitarea liberei circulaţii a persoanei''

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat astăzi că în comisiile parlamentare de specialitate vor trebui găsite soluţiile pentru ca măsura privind obligativitatea certificatului verde pentru angajaţii de la stat şi de la privat să îşi atingă scopul principal, gândit la nivel european, adică de a facilita libera circulaţie a persoanei, precum şi combaterea pandemiei de COVID-19, relatează Agerpres.

La finalul şedinţei de Guvern, el fost întrebat dacă este de acord cu propunerea USR de introducere obligatorie a certificatului verde pentru toţi angajaţii de la stat şi din mediul privat.

"Pe acest domeniu eu cred că ar trebui să ne întoarcem foarte mult pe partea de specialitate. Nu cred că ajută comentariile şi declaraţiile politice. Acest proiect legislativ al cărui iniţiator sunt, în mare parte, a fost pregătit şi a existat în Ministerul Sănătăţii, nu a fost promovat de conducerea anterioară a Ministerului Sănătăţii. Astfel încât eu cred că a veni acum şi a spune: vrem, vrem, vrem, dar când am putut nu am promovat acest proiect legislativ, cred că este puţin greşit. Oricum, în comisiile de specialitate de la Camera Deputaţilor vor trebui găsite formule prin care acest certificat verde să îşi atingă scopul pe care ni-l dorim cu toţii (...) şi anume de a facilita libera circulaţie a persoanei, acesta este scopul principal al certificatului verde, aşa cum este gândit la nivel european, şi, pe de altă parte, sigur, să faciliteze, dacă vreţi, combaterea pandemiei. Şi aici soluţiile vor trebui găsite din punct de vedere profesional", a declarat Cseke Attila, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Acesta precizat că în calitate de parlamentar va amenda acest proiect de lege, urmând ca joi să prezinte detalii legate de acest demers.

"Vor fi foarte multe amendamente, unele dintre ele le-am văzut şi eu. Pregătesc şi eu amendamente, ca membru al Parlamentului. Cred că mâine o să aveţi detalii legat de amendamentul pe care îl pregătesc împreună cu câţiva colegi", a declarat Cseke Attila.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Bai bozgor nenorocit, certificatul ala de sclav suprima o gramada de drepturi fundamentale, inclusiv mobilitatea persoanelor nevaccinate, iar tu vii si ne flegmezi logica, spunandu-ne ca mizeria aia verde faciliteaza libera circulatie a persoaneipersoanei??

    1. Vorbești ca un ,,intelectual"....?!

      Chiar nu poți pricepe că este vorba despre o boală infectocontagioasă f gravă ?

      Nu pricepi , nu poți pricepe ce spun medicii ?! 

      E asa de "infectocontagioasa si f grava" ca dispare vara si la festivalurile cu peste 70000 de persoane sau la congresele PNL de 5000 de persoane in schimb apare iarna odata cu virozele respiratorii:-)

      Cand o sa gandesti si tu liber, cu propriul tau cap si nu prin cel al "specialistilor", o sa fii si tu om! Pana atunci, vei fi doar o primata!

    „Art. 22 – Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică

    (1) Dreptul la viata, precum si dreptul la integritate fizica si psihica ale persoanei sunt garantate. 

    (2) Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsa sau de tratament inuman ori degradant.” 

    Atentie mare, chiar daca dreptul la munca s-a spus ca este inferior dreptului la viata, in art 22 din Constitutie, dreptul la viata este ANEXAT dreptului la integritate fizica (deci a putea refuza vaccinul) dar SI PSIHICA. Adica tortura asta la care supun ei populatia doar o vor convinge SA SE VOLUNTARIEZE in testele clinice extinse in care ne aflam noi acum... ESTE INTERZISA PRIN CONSTITUTIE. 

    Ei pot restrange niste drepturi, in mod proportional cu amenintarea pe care exercitarea acestora incalca dreptul la viata..... DAR NU PRIN TORTURA psihica si tratament inuman.

    A bloca un om in dreptul lui de a-si cumpara chiloti din magazinele de haine este o NECESITATE. Nu doar alimentara este o necesitate. Ci si imbracatul, cumparatul de altor bunuri si produse. Este ZERO risc de infectare in magazine. De ce le interzici accesul mai Arafat si CNSU-ul dobitocilor? De ce incalcati Constitutia si dreptul la viata? 

    1. bravo

      masurile astea imi incalca 100% dreptul la integritate psihica si reprezinta un tratament degradant 

      nu e nici o justificare epidemiologica pentru care sa mi se interzica accesul intr-un magazin oarecare care nu are caen principal comertul cu alimente. deci sunt supus unui tratament degradant pentru ca nu vreau sa ma supun unui tratament medical despre care tot ei spun ca e voluntar. Probabil pe acelasi considerent a fost interzisa folosirea certificatului verde pe plan intern in Spania. E imposibil sa nu fie anti constitutional si la noi. Si daca ar fi cerut la locul de munca cat si la magazinele non alimentare ar fi o premiera mondiala, in nici o tara nu e cerut in ambele situatii.

      Si atentie, daca se va cere la locul de munca s-ar putea ca dreptul la munca sa fie o problema secundara, s-ar putea sa apara alte probleme pe lantul de aprovizionare cand lumea va refuza sa munceasca in conditiile astea. O parte din angajati, dar destui. Cred ca politicienii romani care puna acum doar ne incurcau s-ar putea sa fi gasit, in prostia lor, unealta de distrugere in mod activ a tarii. Vorbesc foarte serios, mi-e frica pentru sectorul energetic, pentru cel alimentar, pt politie...s-ar putea sa ne indreptam catre o catastrofa totala doar ca politicienii au ambitie sa nu asculte vocea poporului care pur si simplu nu vrea sa se vaccineze. Asta e. Eu am multe de pierdut, dar intre a fi fortat sa ma vaccinez pt job si concediere, aleg pe a doua. Am demnitate. 

      bine punctat. multumesc.

    asta se numeste gaslighting

    cu declaratii de genul asta doar zadarniceste vaccinarea  

    cum dracu sa zici ca inlesneste circulatia?! pai circulatia era libera pana ati bagat voi certificatul. Deci o impiedica pentru cine nu e vaccinat.

    trebuie sa fii complet nebun sa ai inctedere in autoritati.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb