CU O CIFRĂ DE AFACERI DE 120 MILIOANE DE LEI ÎN ACEST AN, "Poliflex vizează extinderea regională"

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 9 iulie 2007

"Poliflex vizează extinderea regională"

Compania "Poliflex" din Sibiu, cu o cifră de afaceri de pes­te 100 milioane lei, împlineşte în această lună 10 ani de prezenţă pe piaţa spumelor poliuretanice. În creştere de la an la an, rezultatele s-au majorat anul trecut cu 15 procente faţă de 2005. Pentru anul în curs, conducerea "Poliflex" se aşteaptă la o creştere cu peste 10%, în urma investiţiilor planificate pentru mărirea capacităţilor de producţie şi distribuţie. Tot până la sfârşitul anului compania îşi propune să-şi extindă piaţa de desfacere în ţările învecinate.

Domnul Dragoş Cotarcea, acţionar şi director general , de 10 ani, la Poliflex, a declarat: "Piaţa de spume poliuretanice va avea o anume dinamică în următorii 3-5 ani. Cred că va înregistra o creştere în medie cu 5-10% pe perioada menţionată. Pentru noi ponderea cea mai mare în cifra de afaceri o are industria de mobilier, auto şi construcţii, pieţe ale căror jucători, la nivel internaţional, aleg din ce în ce mai mult, să îşi deschidă centre teritoriale şi să apeleze la furnizori locali. În plus, cu toată ţara acoperită din punct de vedere al producţiei de spume poliuretanice flexibile, până la sfârşitul anului îmi propun să ducem brand-ul Poliflex în afara graniţelor, pentru început în Europa de Est".

În urmă cu 10 ani, Poliflex a deschis prima hală de producţie de spume poliuretanice flexibile la Craiova. În 2007 compania are o acoperire naţională şi 7 centre în zone industriale ale ţării : Craiova, Bucureşti, Piatra Neamţ, Timişoara, Baia Mare, Constanţa cumulând peste 300 de angajaţi. Investiţiile anuale au depăşit peste 1,5 milioane euro şi se concentrează pe dezvoltarea echipamentelor şi tehnicilor de spumare sau pe deschiderea de noi hale de producţie.

Poliflex este liderul pieţei de spume poliuretanice din Româ­nia, desfăşurându-şi activitatea în conformitate cu Standardul ISO 9001/2001 încă din 2002 iar până la sfârşitul anului 2008 se va implementa un standard integrat de management al calităţii. Acesta va cuprinde un sistem de management de mediu, un sistem de management al securităţii şi sănătăţii în muncă şi un standard de calitate pentru industria auto.

"Poliflex" deţine pentru spumele sale CertiPUR, fapt ce confirmă că produsele nu sunt nocive nici pentru fiinţele umane şi nici pentru mediul înconjurător. Poliflex face parte din Grupul Eurofoam, un joint venture între grupul austriac Greiner şi jucătorul Belgian Recticel, înfiinţat în 1992. Eurofoam este liderul pieţei de spume poliuretanice flexibile din Europa şi numără peste 2400 de angajaţi, cumulând 43 de operatori din 14 ţări. Eurofoam a avut o cifră de afaceri de aproape 400 milioane de euro în 2006.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb