Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a convocat acţionarii la data de 28 aprilie pentru adunarea de bilanţ, cu două propuneri de repartizare a profitului realizat anul trecut, conform unui raport publicat astăzi de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Prima variantă presupune repartizarea profitului net, de 37,55 milioane de lei, către "Alte rezerve" în vederea susţinerii viitoarelor investiţii. Cealaltă variantă implică alocarea a 15 milioane de lei acţionarilor sub formă de dividende, restul urmând să meargă la "Alte rezerve". Dividendul unitar este de 0,03 lei, ceea ce raportat la preţul acţiunii SIF5 de astăzi, de 2,015 lei, oferă un randament brut de 1,5%.
Conform raportului, propunerea a două variante de repartizare a profitului din 2021 este justificată de incertitudinea din acest an, cu posibile ştiri, circumstanţe şi decizii geopolitice care pot avea influenţă semnificativă asupra pieţei bursiere
"Conducerea SIF Oltenia doreşte să comunice acţionarilor că va monitoriza cu atenţie evoluţiile din plan macroeconomic şi recomandările/măsurile autorităţilor astfel încât să adopte măsuri concrete şi adecvate, în beneficiul companiei şi al acţionarilor proprii", se spune în raport.
Ceea ce nu se spune este că SIF-ul a convocat acţionarii şi în data de 31 martie pentru a aproba un program de răscumpărare a cel mult 25 de milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 5% din societate, la preţuri situate între 0,1 lei şi 4 lei. Convocatorul a fost publicat în data de 23 februarie, la doar două zile după ce Ben Madadi depusese la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) o ofertă pentru achiziţia a 7% din SIF Oltenia, informaţie care pe atunci nu era publică. Mai mult decât atât, la doar câteva ore după ce Madadi a depus oferta la ASF, acţiunile SIF5 au început să crească puternic într-o piaţă cu scăderi generalizate. Încă nu ştim cine a cumpărat masiv acţiuni SIF5 fix după ce oferta lui Madadi a ajuns la ASF. Din ce ne-a spus investitorul, el sau prieteni de-ai lui nu au achiziţionat acţiuni ale societăţii din Craiova.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.03.2022, 19:35)
Dupa cum se vede o sa fie mai mult fara!
2. BNET
(mesaj trimis de anonim în data de 17.03.2022, 19:57)
E aproape ca la BNET dar cu ceva suspans aruncat in gluma.
La BNET isi trag oamenii tot ce se poate din societate.Fac rascumparare de 20 mil actiuni la pretul pietei maxim 0,34 dar repede repede,nu pierd vremea,in perioada mai-iulie.Aproape 7 milioane lei deci exclusiv ca sa-si dea ei cele 20 milione actiuni SOP!la 112 afaceri si profit operational mai mic de 7 mil.Un fel de'taxa pe scaun'a lui Remes sau Ciumara.
Dar stai ca nu le ajung astea,ca ei sunt nemancati,situatie grea,de razboi.Mai vor 50 mil de actiuni tot pentru SOP si de data asta le cersesc de la actionari ca-n usa bisericii.Daca ai luat 10 actiuni acolo,pe care dai pe fiecare minim 0,32 lei azi(dar daca le luai anul trecut mai scump,ca astea scad continuu) ei iti spun ca ori iti dau una gratuita ori mai bine sa nu fii bombardier si sa le lasi lor actiunea aia sa si=o dea SOP iar in schimb ei iti platesc 0,15 lei pe ea.Deci ai dat 0,32 si mai iei 0,15 dar ai sufletul impacat ca ai ajutat un sarman directoras de la BNET.
Dupa asta mai urmeaza un potop de majorari si potentiale rascumparari tot pentru SOP,in caz ca nu ajunge.
Apoi inca 5% din actiuni aprobare ca mai vin si anii urmatori si 'SOP pe ei de fraieri'.
Asa ca SIF5,EVER,BVB scoateti carnetelul ca asa se lasa actionarul in dosul gol.Mai variati si voi metodele de devalizat.
Vedeti la BNET cum sare de 10% din CA anuala plata in actiuni la angajati.Iar actionarii nu vad vreun dividend ca nu e de mutra lor,dar li se ofera privilegiul sa primeasca 0,15 lei daca renunta la o actiune pe care au dat 0,32 azi sau 0,4 anul trecut.Ura si la casierie!
Schema si mai frumoasa este ca in programul de rascumparare de 20 mil actiuni o sa vanda tot directorasii,pe alea primite anul trecut.Le plateste societatea bani pe ele luate gratis,apoi le da tot lor,tot gratis!la anul si la multi ani,rinse&repeat
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.03.2022, 20:23)
n am mai vazut asa veva ca la logofeti si lipitoarea de anghel!astia nu dau dividend ca astea se dau la actionari, ei isi dau banii din firma doar lor! iau actiuni de pe bursa cu banii actionarilor de la majorari si le baga in buzunar. aia e firma care exista ca sa isi ia niste insi actiuni si sa le vanda in piata
restul stau si se uita si vin u bani de acasa cand le mai trebuie lipitorilor actiuni
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2022, 06:50)
Sunt mai multe societati listate la BVB care an de an sunt pe profit substantial insa nu dau dividende,tot profitul e directionat in tot felul de achizitii aiuristice la SRL-uri la care tot ei sunt actionari pe persoana fizica s.a.m.d.
Transparenta e ZERO,nimeni nu se sesizeaza dintre cei care au peste 5% in aceste SOCIETATI LISTATE de ani de zile si legal ar avea posibilitatea sa-i traga la raspundere.Exista o explicatie plauzibila de ce nu o fac,sa fie si altceva nestiut de omul de rand?
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2022, 09:22)
Explicatia este ca sunt in cardasie.Ziceati de cumparat SRL uri detinute tot de ei.
MAM Bricolaj,lansare cu surle si trambite,actiunea pompata pe diverse forumuri de oameni de bine,vand actiuni in plasament promitand ca in 2021 fac 8 milioane lei profit.In primavara 2021,la cateva luni,zic ca fac numai 5,4 milioane profit.De prin septembrie nu mai spun nimic,totul a ramas ca treaba merge excelent,doar asa scrie in raportul semestrial de atunci.Vine convocarea AGA si aflam ca profitul e de fapt 1,8 milioane lei!De la 8 cat au promis ca sa vanda scump actiunile.
Transparenta e mimata cand e nevoie sa aduca oamenii banii.Dupa aia nu mai afli nimic.Si vine cate unul care habar nu are ce inseamna bursa,incredere si spune=e cam ieftina,ia uite da si dividend.Omule,nimic nu e ieftin ba e extrem de scump cand nu exista incredere.O firma care iti face din astea iti poate spune deodata ca are pierderi uriase,cand tu ultima oara aflasesi acum 2 trimestre ca merge minunat treaba.
Ati vazut si cu MILK.Acolo la fel,se scria in rapoarte si comunicate ca treaba merge excelent,se intra prin comentarii si se spunea ca fac inca 8 sau 10 milioane profit pana la finalul anului.Si ne-am trezit ca a scazut profitul de la ultimul trimestru,a facut 1,7 milioane.Si aici s-a mutat virgula,dar ce mai conteaza.Asta e patternul,se minte cand e nevoie de bani si apoi se tace si se vine cu surpriza neplacuta cand e obligatoriu sa raportezi.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2022, 06:56)
Așa se-ntâmplă dacă Sif5 a ajuns copilul de mingi în echipa Drăgoi-Sif1-Sif4!
Auzi la conducerea SIF5, că au nevoie de bani pentru investiții!?!? Care investiții? Ce investiții?
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2022, 08:28)
Cum care invrstitii? Investitii in entitati care cumpara sifuri
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2022, 08:32)
Sif-urile sunt ale lor, ale securistilor, pe mana cu ASF, cu DIICOT si DNA au inventat cumpararea sif-urilor cu banii de la sif-uri, sif1, sif4 si sif5 sunt detinute de dragoi si lakis, sif3 redenumit transi detinut de Constantin Fratila pe acelasi model au subjucat sif3, nicio performanta, sif2 redenumit EVER, actioneaza la fel, cred ca este singurul care mai arunca cate un divident la actionari. Restul sifonari.