Cui ar trebui să-i ceară iertare Gâdea? Dar Cioloş?

MAKE
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 8 decembrie 2016

Cui ar trebui să-i ceară iertare Gâdea? Dar Cioloş?

Directorul hulitului post de televiziune Antena 3, Mihai Gâdea, a pus de o vendetă cu premierul Dacian Cioloş, în interviul pe care l-a acceptat acela, alaltăieri seară, după ce, de dimineaţă, şeful Guvernului a spus, la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social (GDS):

"Mă duc, în primul rând, din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, se uită la acel post, se uită mai ales la acel post sau se uită aproape exclusiv la acel post şi care nu primesc alt gen de informaţii decât informaţiile pe care le dau oamenii, care se repetă la acel post. Cred că acei oameni au dreptul să audă şi punctul meu de vedere, chiar dacă e mai rar exprimat, punct de vedere pe care dacă-l exprim pe alte canale nu ajunge la ei sau ajunge foarte puţin.

Eu sunt agronom la bază şi am învăţat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă. Şi că nu poţi să-ţi faci meseria corect dacă nu ai curajul să şi cobori câteodată în mocirlă. Sigur, iei cizme de cauciuc ca să nu te murdăreşti complet sau faci un duş după aceea, dar trebuie să-ţi asumi şi partea asta."

Antena 3 este notorie ca manipulatoare şi la asta s-a referit Cioloş, când a spus "mocirlă".

Ideea de "noroi", însă, fusese avansată de Gabriel Liiceanu, care îi reproşase premierului faptul că şi-a programat prezenţa la Antena 3:

"L-am văzut alaltăieri pe domnul ministru al Sanătaţii batjocorit în ultimul hal, tăvălit prin noroi. (...) A fost ceva sinistru. Ăla e locul în care vă duceţi. Pentru Dumnezeu! Aveţi unul dintre miniştri care are ceva angelic în prezenţă şi care a acceptat să stea acolo şi să fie crucificat."

În ocazie, Antena 3 mai suferise un afront, pentru că Andreea Pora, membru în Consiliul director al GDS, i-a interzis prezenţa la dezbatere reporterului trimis acolo de această televiziune.

În seara aceleiaşi zile, faţă în faţă cu Cioloş, Gâdea palpita de emoţie să-i taie capul premierului, cum numele de familie şi fişa de post îl obligă:

"Aţi mai auzit vreun prim-ministru din UE care să vorbească despre milioane de oameni, de cetăţeni din ţara respectivă ca fiind într-o mocirlă?", l-a întrebat Gâdea pe Cioloş, încercând să substituie ideea de "mocirlă a postului de televiziune", la care premierul făcuse referire inconfundabilă, cu ideea că s-ar fi referit la înşişi telespectatorii Antenei 3 că s-ar fi aflat în "mocirlă".

Asta a fost cea mai bună încercare de manipulare a înfruntării.

Gâdea a crezut că replica îi este ucigătoare, pentru că astfel subliniază dispreţul premierului pentru milioanele de telespectatori cu care se laudă Antena 3.

Gâdea nu este sănătos la cap: Cioloş spusese exact contrariul, că îi respectă pe cetăţenii care se uită la Antena 3 şi că ăsta este motivul pentru care acceptă să se afunde în mocirla postului de televiziune Antena3.

A şi spus de două ori: "Ca dovadă, iată, sunt aici".

Pe scurt, Cioloş a spus că-i respectă pe telespectatori, dar nu respectă televiziunea, iar Gâdea, că dacă nu respectă televiziunea, atunci nu îi respectă pe telespectatori.

Pe Gâdea nu l-a dus mai mult, aşa că a luat-o de la capăt de încă două ori, ca şi când repetiţia unei tâmpenii ar transforma-o într-un lucru inteligent.

Faptul că premierul şi-a ţinut firea şi i-a răspuns chibzuit, de fiecare dată, a avut un efect contrar celui urmărit de Gâdea — Cioloş a putut deveni simpatic.

În locul lui, eu n-aş fi putut, mi-aş fi pierdut răbdarea şi l-aş fi făcut pe Gâdea tâmpit.

Un cap în gură a la Zinedine Zidane.

Probabil că asta i-ar fi dat apă la moară lui Gâdea şi cine ştie dacă, după aceea, cu sprijinul lui Adrian Ursu, nu m-ar fi mototolit în faţa publicului şi aruncat la coşul de gunoi.

Dar aş fi fost sincer.

Cioloş n-a fost sincer.

Eu îmi permit să fiu sincer, pentru că nu-s politician.

Cioloş are pretenţia că nici el n-ar fi politician, ci tehnocrat, dar s-a comportat astfel încât să câştige la puncte în faţa publicului, îndemnând, în plină campanie electorală, să fie votat PNL şi USR.

Ca să se menţină în fotoliul de premier.

Asta-i politica premierului tehnocrat.

Minte.

Pe Cioloş îl suspectez că s-a cufundat în "mocirla" Antenei 3, tocmai pentru campanie electorală.

Cioloş acuză Antena 3 că minte, dar minte.

Antena 3 îl acuză pe Cioloş că minte, dar minte.

Am asistat la înfruntarea dintre doi mincinoşi.

Ieri, un comentator de pe site-ul BURSA al relatării acestei înfruntări i-a cerut lui Gâdea să-i ceară iertare lui Cioloş.

În opinia mea, îndemnul este discriminatoriu: de fapt, amândoi manipulatorii trebuie să ceară iertare concetăţenilor.

Desigur, nu o vor face.

Audienţa Antenei 3 s-a dublat pe perioada interviului.

Deci, atât Gâdea, cât şi Cioloş şi-au îndeplinit scopurile.

POST SCRIPTUM

Excluderea reporterului Antenei 3 de la dezbaterea organizată de GDS este o porcărie şi n-am niciun chef să-mi justific aprecierea; filosofii de la GDS o pot face şi singuri când îşi vindecă scolioza politică.

Opinia Cititorului ( 81 )

  1. "1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1 )

    (mesaj trimis de Redactia , in data de 07.12.2016, ora 13:12) 

     

    [Mesaj eliminat, pentru furt de identitate.] 

    [ răspunde la această opinie ] 

     

    1.4. MAKE? (răspuns la opinia nr. 1.3 ) 

    (mesaj trimis de anonim , in data de 07.12.2016, ora 22:58) 

     

    Ce, Regulamentul bursa interzice sa apara intr-un comentariu numele Cristian Dan? :-)))) 

    Nici macar in ultracivilizata formulare "Stai jos linistit Cristian Dan"???

    [Fragment eliminat, conform regulamentului.]""" 

    1. Cum?! Sa rosteasca cineva numele [Mesaj eliminat, conform regulamentului.]? Vaaaaaaaiiiiiiiii nu se poate! Nu stii ca e un mare erou, un pilon al societatii, un crestin neprihanit, un salvator al constiintei neamului romanesc, al esentei romanesti. Cum sa fie lasat cineva sa intineze acest monument al mostenirii noastre dacice?

      Doamne, da cat de slugarnici au ajuns astia! Pai nea caisa scoate ce vrea el de la comentarii, astia se executa. Si crie ce vrea atata timp cat e subtil in sensul ca scrie "c**ie" E pe urmele infractorilor SRI si cred ca si SIE avand in vedere transferurile financiare cu bitcoin din state ca Ohio.

    Make, am doar o întrebare pentru tine:

    Tu și [Fragment eliminat, conform regulamentului.] Cioloș faceți parte din aceeași cazarmă sau din aceeași lojă?

    Mulțumesc! 

    Nu uita si filmul de la sfarsitul interviului, cu toate "realizarile" si premiile postului. Tot cu scop de manipulare, pentru cine a inteles.

    Fa-mi si mie o placere rogu-te si comenteaza ultimul clip al lui Sima, care a strans mii de vizualizari, cu el cantand la pian Chopin. 

    Da, da, la fel cum Bursa se numeste Bursa dar voia ca toate actiunile firmelor din Romania sa se vinda la mica publicitate diin ziarul Bursa. Cica asta ar fi Bursa. [Fragment eliminat, conform regulamentului.]

    Asa si Ciolos minte pt ca Antena 3 minte. De fapt Make bate cimpii. In ziarul Bursa. 

    Mai aveti si alte intrebari cu privire la acest articol?

    1. Nu știam ca trebuie sa postam raspunsuri. Eu unul nu cunosc nici regulamentul și nici ritul.

      Sika, lasa mocirla in seama lui Gadea.

      Deja esti in afara regulamentului si iti aplic ritul sacrificiului prin ardere de tot. 

    Excelentă analiza a unei întâmplări penibile, care poate fi climaxul acestei campanii electorale!

    Într-adevăr, cei doi adversari și-au îndeplinit, fiecare în felul său, scopul: să mintă, să- i înșele pe cei care sunt suficient de naivi să le creadă enormitățile. 

    Totuș i, în același timp, tot efortul lor a fost, de fapt, inutil: partizanii celor doua tabere nu cred că și-au schimbat opiniile în urma confruntării. 

    Eu cred că un plus a avut Cioloș care, după o guvernare dezastruoasă, a avut curaj să se ducă în mocirlă.

    Și, cu toate păcatele sale, Cioloș nu a făcut nici a mia parte din răul pe care l-au făcut, de-a lungul timpului, Gadea și Antena 3. 

    1. Cresterea audientei TV a Antenei 3, pe parcursul infruntarii este succes pentru amindoi.

      Exista o mistica a consultantilor politici, pentru care audienta este deseori mai importanta decit caracterul convingator al prestatiei. 

      gadea a fost gadea.

      cios a fost ciolos. 

      telespectatorii sunt aia care is la antene. 

      dar make ne-ai mai trimi sa cautam nu stiu ce simpson family . 

      ia o pauza de la scris 

      fara misto 

      eu am o teorie a mea in legatura cu relatia spirit vs cotidianul vietii 

      par ex obligatia universitaror de a publica anual duce inerent la lucrari de umplutura. 

      asa si opiniile ziaristilor.

      oamenii vorbesc mult azi

      si sunt de carton  

      inerent ca mint, fiind SUB orice adevar 

      sa-i lasam .... 

      avem pictura 

      prietenii

      viata 

      Daca Gadea-i Gadea si Ciolos, Ciolos, atunci exista ceva care nu-i ce este?

      Si indiferent de cit de prost as scrie, daca totu-i ceea ce este, atunci mai are rost vreo opinie?

      Tu ai o teorie a ta si numai a ta si este ceea ce este; infige-i scobitori sa semene cu un arici. 

      Pai, de ce nu faci asa?

      In sfarsit reusesc sa citesc primul articol onest scris de MAKE (daca este scris de el). Onest, cinstit, simplu. corect. Bravo. pacat ca nu esti/ sunteti asa in toate articolele si replicile date (mai ales in cele legate de CHF si DIP). Dar aici nu are niciun interes. Probabil de aceea. Cum este domnule MAKE sa scrii un articol corect? Bine? Rau? Greu?? a durat cam mult

      Da obligatia universitarilor de a publica..dar nu orice, nu oricum, nu oriunde..ci doar pe placul unora. Sa publici mult si calitativ, bun si scump, cu indice mare...ca altfel pleci...daca faci toate astea e bine..dar vin altii si spun ca e rau..ca le iei locul si atunci nu mai e bine....si uite asa universitar fiind te invarti intre Bine si Rau..intre Orgoliile unora si Altora....si te intrebi ce e cu tine..pentru ce? pentru 5 studenti semi analfabeti? pentru glorie? pentru lucrari pe care oricum nu le citeste nimeni desi lucrezi, uneori luni de zile..?

      [Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

      Nu, nu l-am scris eu, am pe unul care n-are decit mina si care scrie in locul meu si nici de mincare nu-i dau, ca neavind gura, nu are ce face cu ea.

      Articolele pe care le-am publicat sub semnatura MAKE sint afisate, toate, grupat, incepind din ianuarie 2004, in arhiva editorialelor, in partea de jos a primei pagini a site-ului: da-mi un singur exemplu de articol in interes personal. 

      Cum este domnule R sa trebuiasca sa argumentezi? Bine? Rau? Greu?

      Iti spun eu: imposibil. 

      N-am inteles, acum compatimim soarta trista a universitarilor, pornind de la prostiile aruncate in mesajul 6.2., al carui autor crede ca as fi in vreun chip obligat sa scriu articole si dupa trei saptamini de absenta a oricarui articol de-al meu, imi zice sa iau o pauza?

      El zice ca articolul e prost, tu zici ca e bun, dar vaietul vostru se impleteste spre inaltimi. 

      Baieti, calmati-va!

      Uite, va promit ca miine o sa se faca frumos afara. 

      nu e vb ca totul este ceea ce este

      ci ca Raul e un cerc infernal . eu cunosc oameni care nu stiu cine e gadea si despre ciolos stiu doar numele. si s-ar putea sa aibe dreptate: sa fie vb. de un nimic si un nume. 

      si atunci despre ce e opinia?

      eu nu am zis ca articolul ar fi prost.

      nu era o apreciere la adresa persoanei tale ci doar o sincera melancolie vs cotidian 

      sunt de acord ca arati similitudinea gade 

      a - ciolos dar eu merg mai departe si zic ca gadea are legitimitatea lui- turma lui il legitimeaza zilnic urmarindu-l creindu-i audienta si oferindu-i putere si bani legitim , chiar daca imoral . dar ciolos pe cine reprezinta ? 

      el , cu aere de fecioara a refuzat sa candideze/ inscrie intr-un partid. 

      ce fel de legifimitate are.

      inafara celei de la SIE? 

      Eu cunosc oameni care nu stiu sa scrie si sa citesca si atunci ce este aceasta chestie scrisa de tine?

      :)

      nu stiu daca joci sah dar ai fi un jucator bun... 

      OK, puteai sa spui asta, dar ai spus sa mai iau si eu o pauza ca opinia mea-i sleita ca la amaritii de universitari biciuiti sa publice de-a sila.

      Iar melancolia, ma rog, aici nu-i revista pentru virgine "Ramuri bat in geam", las-o-n durerea ei, in jurul nostru-i campanie electorala penibila, fara intimitati. 

      ciolos minte si e egal nu cu gadea ci cu politicienii.

      sa ma explic. 

      oamenii de treaba din ro au o SINGURA cale sa ia puterea : nu votand ci intrand masiv - cu zecile de mii in organizatiile de baza ale celor doua mari partide psd-pnl 

      politicienii le induc scarba de politica cu scopul de a-i tjne departe de partide adica de putere 

      ori ciolos transmite insidios acelasi mesaj 

      politica pute , eu nu ma bag in partide etc 

      de ce transmite acest mesaj facnd jo ul ...polificienillr.... 

      pt ca el vine din cealalta casta unde popodul n-are voie sa-si bage nasul. casta servicijlor.

      adica nu alegand intre candidatii alesi deja de partide-casta sau de serviciii ci intrand in organizatiile de baza si impunand candidati onesti.

      facand deci politica . 

      la 6.17 e in rezumat singura solutke la politica romaneasca.

      ma mir ca n-a formulat-o nimeni. 

      sincer.

      vb lui lenin: vrei sa schimbi ceva , ia puterea.  

      Ai o viziune idilica.

      Cei care intra in partide, acum, nu fac nici un fel de politica, nu exista democratie de partid, iar promovarea interna este filtrata coruptiv, astfel ca partidele nu si-ar schimba naravul nici daca ne-am buluci intreaga natiune in partide. 

      gresit

      ele au statute si trwbuie sa f. legal 

      partidele s-au inchis si sunt azi mult mai putin- adica deloc - democratice decat in anii 90 - 2000 

      daca un milion deanagajati la privat - complet nesemnificativi ca nr in partide care au activul format din insi bugetari obedienti- daca milionul asta se baga in parttide gorfgiu nu ar mai fi presesinde - chiar daca vrea iohannis- iar ponta nu ar mai fi candidat pt ca l-ar respinge organizatia. 

      nu sunt idilic , sunt realist: oamwnii se vor uita ce e nou la reduceri de black friday si unde pot sa prinda un all inclusice oeftin

      nu-i intereseaza politica pt ca nu i-i intereseaza libertatea, 

      trump a iesit presedinte in usa nu pt ca era blnair ci pt ca a castigat alegerile IN p. republican .

      in afara celor doua partide avea ZERO sanse

      noi il avem pe n.dan ::))) 

      cu intentia declarata de a uni cel putin financiar Romania cu Moldova. Atat la Chisinau cat si la Bucuresti va fi LEUL MARE moneda oficiala si domnul Treichl Guvernator. PE domnul Isarescu Il numim president EGB.

      Vreme trece, vreme vine,  

      Toate-s vechi si noua toate;  

      Ce e rau si ce e bine  

      Tu te-ntreaba si socoate;  

      Nu spera si nu ai teama,  

      Ce e val ca valul trece;  

      De te-ndeamna, de te cheama,  

      Tu ramâi la toate rece.  

      [Mesaj eliminat, conform regulamentului]

      Redactia, de ce mi-ati cenzurat parerea? Make a cerut "un singur exemplu de articol (scris) in interes personal. 

      I-am raspuns: cele in care il executa pe Sima.

      Daca este barbat trebuie sa se apere, s-a suparat? v-a fost frica, ca veti fi premiati? 

      Nu stiu ce vei fi scris, dar, cert, ai incalcat Regulamentul, de vreme ce mesajul ti-a fost eliminat.

      Pe de alta parte, te-am avertizat ca este imposibil sa dai vreun exemplu de articol scris in interes personal si, probabil ca nu intimplator, ti-ai ales cel mai prost exemplu dintre toate: amice, in cazul lui Sima, interesul meu personal era sa nu-l execut - ia gindeste-te! 

      Eu sint cel care i-a declansat pieirea, daca taceam, fii sigur ca-mi recuperam nu doar banii mei. 

      Nu-i asa ca nu-ti vine a crede?! 

      De, ce sa-i faci!..., fiecare, dupa caracter....

      Nici lui Sima nu i-a venit a crede.

      Pina astazi, inca nu s-a dezmeticit, credea ca el cunoaste lumea.

      I-am ramas misterul vietii lui. 

    eu sunt un mare fan al lui ciolos

    le spun tuturor ca insul nu a lucrat NICIO zi din viata lui in lumea reala dar zice ca nu e politician,ca a fost tot t yesmanul altora mai mari si ca a devenit premier pe 60 de cadavre. si ca mai vrea , crezandu-se un cel de gandhi combinat cu ataturk

    1. "A devenit premier pe 60 de cadavre" e sloganul pesedist al comunistilor frustrati ca le-a fugit bugetul de pe mana.

      Ar trebui sa-l inregistrati sa nu le treaca prin minte mortilor sa-l fuire. Mortii aia 60 voteaza cu Dragnea, nu? 

      Acelasi slogan au si popandaii din GCCC. Niste gunoaie umane !

    [Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

    Avem un premier care incearca sa faca ceva un premier care isi vede de treaba intr-un mediu ostil fara sustinere si fara suport media si tot el ar trebui sa-si ceara scuze ca altii i-au denaturat si rastalmacit declaratiile. Pai atunci Gadea si premiatii lui ce-ar trebui sa faca pentru ca au umplut tara de borhot de ani de zile? Macacul de Badea cu limbajul lui de analist ratat ce ar trebui sa pateasca? Cred ca evaluarea lui Ciolos e rautacioasa si nedreapta si nu sustin nici PNL nici PSD nici pe altii si nici nu poti sa-i pretinzi cum fac toti ca intr-un an sa fi facut ce n-au facut ailalti in 20. Omul mi s-a parut de bun simt poate prea mult pentru locul unde se afla, pana si Antonescu a fost mai combativ. Presa la noi bubuie de stiri si informatii false si titluri explozive si incendiare asezonate cu epitete si metafore de cartier care se vor glume subtile sau emanatii intelectuale profunde. Are si Ciolos esecurile lui ca orice om, dar macar intentiile sunt corecte. De ce sa-si ceara scuze?

    1. Esti prevazut, in articol: "Faptul că premierul şi-a ţinut firea şi i-a răspuns chibzuit, de fiecare dată, a avut un efect contrar celui urmărit de Gâdea - Cioloş a putut deveni simpatic."

      Articolul ti-a explicat suficient de ce ar trebui sa-si ceara scuze, daca nu te-ai lamurit, atunci mai citeste-l o data. 

      Esecurile lui Ciolos nu sint ca ale oricarui om, pentru ca sint esecuri asupra tarii, asupra natiunii, asupra oamenilor.

    E greu de dat dreptate cuiva in conditia in care Ciolos (un premier ilegitim si nedemocratic) sustinut de [Fragment eliminat, conform regulamentului.] Pora si Liiceanu se contreaza cu un [Fragment eliminat, conform regulamentului.] ca Gadea. Nu am vazut emisiunea pentru ca de ani de zile imi este scarba sa ma uit la emisiunile lui Gadea pe care le consider mizerabile din toate punctele de vedere. Aceeasi parere o am si despre GDS, cu mentiunea ca GDS a facut mult mai mult rau romaniei. Revenind la articol, acesta nu spune nimic pentru cine nu a vazut emisiunea ci doar face o recapitulare de personaje nefericite (Ciolos, Gadea, Liiceanu, Pora), de trairi proprii lipsite de importanta si contre verbale fara relevanta (ce valoare au acuzatii de minciuna intre Ciolos si Gadea?). Articolul este slab, fara substanta.

    1. Desigur, articolul este facut din cuvinte si cuvintele din litere; din acest punct de vedere, articolul este lipsit de stil, substanta, idei, conceptie, opinie, atitudine si informatie, pentru ca tot repeta si repeta unele si aceleasi 27 de litere, desenate mereu la fel, pina te plictisesti.

      Oricum, multumesc ca te referi, totusi, la articol, iar nu la altceva - esti o raritate. 

      Te rog un raspuns pe masura anvergurii gandirii si experientei tale. Multumesc

      Literele au anatomie care poate fi studiata, pe parti componente si ca ansamblu, alocindu-le semnificatii, in ambele ipostaze.

      Dar literele au istorie proprie si au obirsie, care la rindul sau, pluteste si vegheaza asupra lor.

      In sfirsit, cind scrisul este negru pe alb, atunci literele negre acopera propria suprafata alba, astfel ca exista, inevitabil, ca litere albe, totodata, astfel ca o foaie de hirtie imaculata poate purta cel mai minunat mesaj - cel care inca nu afost scris, dar, cert, este acolo; fiecare scriere, incearca sa-i ghiceasca conturul. 

    Bravo Make; nota 10! trebuie doar sa faci corectia : TAVERNA 3. 

    1. Oricum Mocirla 3, este mai bine decat Latrina 3, cum, de fapt, i se spune.

    Make, nici pe tine, nici pe ziarul Bursa nu va onoreaza limbajul de mahala, de prost gust; cand pui in discutie/in analiza persoana sau faptele primului ministru, ar trebui ai un "prim bun simt" si sa nu-l identifici cu apelativul "acela" (.... Mihai Gâdea, a pus de o vendetă cu premierul Dacian Cioloş, în interviul pe care l-a acceptat acela,...).

    Ai crescut cumva "pa sub podu' Grant"?. 

    1. Asa-i ; Esecurile lui Make nu sint ca ale oricarui om, pentru ca sint esecuri asupra tagmei, asupra ratiunii, asupra noastra ce-i care-i cumparam si citim gazeta.  

      Ceea ce spui este magulitor, fara sa-ti dai seama, ma numesti "premier al jurnalismului".

      A trecut atit timp de cind am crescut, incit nu-mi mai amintesc unde s-a-ntimplat asta, unii spun ca la Podul Izvor, dar poate ca era, totusi, Podul Grant.

      Dar, de ce ma-ntrebi? 

      Premierul nu poate fi desemnat prin pronumele demonstrativ decit de mahalagii?

      din turcescul mahala pentru cartier. La Podu Izvor erau cele mai tari fete, baietii nu gaseau in tot Bucurestiul echivalent

      .... 

    Ce faci Make? iarasi te exprimi deficitar:

    " În ocazie, Antena 3 mai suferise un afront,...." Unde ai invatat limba romana? 

    1. Vezi-ti de drum, neica, am mai purtat o data discutia asta si n-ai putut-o sustine.

      Deci zgandare din nou,dar tot nu vrei sa accepti. O sa solicit academiei o parere, poate vei intelege.

      Bine taica; este rosii la piata?  

      Ce frumos /si romaneste ar fi sunat, de exemplu: Cu ocazia interviului........

      Exprimarea lui Make, este "decat -ul " bucurestean; probabil ca pentru ei este ceva obisnuit si nu sesizeaza "asperitatea". 

      Neica, de ce nu-ti folosesti fanteziile pe altceva decit pe limba romana?

    Asadar, politicienii, guvernantii... whatever au doar doua variante: Ori sa se poarte civilizat si cu indivizi de teapa lui Gâdea cerandu-si in acelasi timp scuze ca ne mint, ori sa se ia la bataie pentru a isi apara onoarea, aratundu-si adevaratele opinii despre ceilalti politicieni.

    1. Cind spun ca eu, unul, nu as fi rezistat, nu ma refer la apararea onoarei (da, poate ca referirea la Zidane are darul sa induca in eroare), ci pur si simplu la limita rabdarii in fata timpeniei de rea credinta.

      Uneori, sinceritatea poate conduce la pierderi in capitolul eleganta, dar, macar afli ca omul acela e sincer (de exemplu, pe mine, Zidane m-a cucerit si-i port un respect deosebit). 

    Analizind si concluzionind:

    “ Audienţa Antenei 3 s-a dublat pe perioada interviului. 

    Deci, atât Gâdea, cât şi Cioloş şi-au îndeplinit scopurile. ”, 

    Sigur si tu ai un interes! :)) 

    Imi permit propria analiza. Am studiat si eu cu atentie situatia. Liiceanu, detonatorul acestei confruntari, l-a vazut ministrul care are ceva angelic “batjocorit în ultimul hal, tăvălit prin noroi… crucificat”. Blasfemie si crima, nu alta!, “A fost ceva sinistru”. (Imi pare rau ca n-am vazut emisiunea respectiva.) Ciolos, firesc, da curs provocatorului si-l asigura ca se duce la A3 “în primul rând, din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, se uită la acel post, se uită mai ales la acel post sau se uită aproape exclusiv la acel post şi care nu primesc alt gen de informaţii decât informaţiile pe care le dau oamenii, care se repetă la acel post.” si asta deoarece a invatat “că sunt anumite plante care cresc în mocirlă.” Deci A3 este macirla, iar telespectatorii ei obisnuiti, urmaresc emisiunea Danutei :)), plantele carora Ciolos se simte obligat sa le aduca si “alt gen de informaţii”. Deci, Primul ministru s-a referit “la înşişi telespectatorii Antenei 3 că s-ar fi aflat în "mocirlă".” 

    Intrebarea acestei telenovele este daca A3 este intradevar o mocirla. Ce-i face pe milioane de romani sa urmareasca A3? La aceasta intrebare inca nu s-a dat un raspuns corect. 

    Concluzia mea este ca Ciolos a acceptat provocarea barbateste, obligat de pozitia in care este, a facut fata cu succes haituielii si a marcat. 

    In rezumat, Ciolos, in haituiala cu Gidea, a repurtat o mare, mare victorie, oarecum neasteptata si de ultim moment - dupa o guvernare in care a suportat stringind din dinti toate neajunsurile unui guvern improvizat -, dovedind ca este un om care, ajutat de fortele oneste ale societatii, ar putea sa asaneze mocirla in care am fost tiriti cu totii. Asa ca ar fi bine ca acum sa-i inminam lui Ciolos un steag si sa facem din el un victorios.

    1. Pribeagule....din nefericire nu ai cu cine ????E greu in tara aceasta sa ajungi la ..normalitate..asa dupa cum vedem in multe alte tari

      Cat priveste acel cuvanf...dezaprobat sau defaimat,,,mocirla...,,sub aspect figurativ el se potiveste din nefericire nu numai postului A3 , 

      Bineinteles, exist, deci am interese, ba chiar o ierarhie a lor foarte bine definita, care, de exemplu, nu-mi permite manipularea publicului (se intelege ce vreau sa spun?, ca adica un anume interes, de buna calitate, nu este echivalent cu alt interes, de calitatea mocirlei, sub cuvint ca amindoua sint interese si te las sa decelezi singur ce inseamna "interes de calitate buna").

      Ca desprins din sarcasmul practicat de Ilf si Petrov, Ciolos spune despre sine "Eu sunt agronom la bază"- limbaj de colhoznic al anilor 1928-1931; asta furnizeaza limitele intre care ii pot fi interpretate spusele, intr-un mod care sa-i ramina propriu (capacitatea lui metaforica este extrem de ingusta). 

      Deci, asertiunea lui ca vine la Antena 3, din respect pentru telespectatorii acesteia, este de neinterpretat si guverneaza orice interpretare a spuselor sale ulterioare. 

      Analiza pare complicata, dar se suprapune peste interpretarea de bun simt si de buna credinta. 

      Oamenii se uita la Antena 3, ca la circ, ca la Leo de la Strehaia si Dana Criminala, ca la raposatul Vadim Tudor, fie-i tarina usoara, ca la zombi-tv Andrei Gheorghe, ca la Oana si Viorel Lis, ca la Florin Calinescu in patru labe, ca la Lucian Mindruta cufiundat cu costum, in clabucii cazii de baie, ca Dan Diaconescu in pubela de gunoi. 

      Daca nu-i spui mocirla acestui gen de spectacol, atunci gaseste-i tu un termen adecvat. 

      La mine, nu a ajuns vreo realizare a lui Ciolos, ca premier. 

      Initiativa achizitionarii sculpturii "Cumintenia pamintului" ne-a oferit masura atit a staturii lui intelectuale si organizatorice, cit si a caracterului sau - nu mi-am inchipuit vreodata ca n-a avut precautia legalitatii demersului si ca va ajunge in imposibilitate sa returneze banii colectati de la populatie (intre noi, fie vorba, ma intreb cum poate justifica legal salariile functionarilor implicati in haloimesul asta pur electoral, pe spinarea lui Brancusi). 

      Pentru mine, Brancusi este ca Miorita si ca Eminescu. 

      N-am nici o incredere in Ciolos, care, pentru mine, este exact pe dos.

      Apropoul la interes a fost doar o usoara “atentie” amicala, fapt subliniat de emoticonul :)).

      Acuzatia de specula a fost insa foarte serioasa. :)) Doar stii ca nu-mi plac speculatorii. Consider specula ilustrarea perfecta a situatiei in care se intilneste desteptul cu prostul, cu scopul de a-l jafui. 

      Sigur ca premierul n-are verbul dlui Plesu, scris si vorbit!, dar pare a se descurca binisor… cu ce are. 

      Amuzanta ilustratia reprezentind gloriile tv. Nu urmaresc asemenea reprezentatii. Cind am timp, urmaresc emisiunea Danutei, asa cum urmaresc si TVR, Realitatea, rasfoiesc citeva publicatii, si asta din motive de utilitate. Emisiunea Danutei cuprinde o buna parte din evenimentele importante ale zilei. Unele relatari ale A3 au fost premiere absolute si au facut istorie adevarata, nu circ. Aici consider ca se ascunde unul din secretele uriasei audiente de care se bucura A3: au relatat si relateaza in premiera momente de virf ale jafului real la care a fost/este supusa tara. 

      Inteleg ca Ciolos nu te incinta, dar nu cred ca in telenovela Mocirla a mintit. N-avea de ce sa minta. Suntem intr-un moment hotaritor. Nu are cum sta pe tusa, daca ar fi stat ar fi fost pierdut. Mai mult, ar fi pierdut si unele forte ale societatii care sustin ca sunt in stare sa asaneze mlastina in care a fost scufundata tara de catre niste porci. A intrat in lupta, spectaculos, folosind metafora si alegoria – agronomul isi incalta cizmele de cauciuc si, netinind cont de pericolele care-i sunt semnalate, intra in mlastina sa ingrijeasca cultura de mlastina -, a mai reechilibrat balanta. 

      Sigur ca “realizarile” lui Ciolos nasc semne de intrebare, desi avem o crestere economica mai mare decit in timpul guvernarii Ponta. :)) Siugur ca te gindesti cu groaza, avind in vedere improvizatia catastrofala a alcatuirii actualului guvern, din ce va alcatui Ciolos guvernul urmator. Dar prin prestatia avuta in actiunea Mocirla, Ciolos a devenit o speranta certa. :)) Sigur ca, intre noi vorbind, PSD are personalitati remarcabile, urmasii ilustrului Hrebenciuc, care ar putea forma guvernul. Dar, ce s-ar intimpla daca Iohannis, in urma procesului democratic ar desemna un premier de la PSD? Mai mult ca sigur ca ne-am intoarce la vremurile mizerabile de care tocmai credem c-am scapat. Nu se va intelege om cu persoana!  

      Asa ca, succes Ciolos!

      Make exista, deci are interese.

       

    Eu sunt middle-class-ul prletar modern, stau zi lumina la munca si imi platesc toate taxele integral si la timp. In timpul liber imi cresc cat mai bine copiii si reciclez. Nu sunt mereu corect politic si nici usa de biserica. Eu nu vreau ca Ciolos sa-si ceara scuze de la publicul Antena 3, pentru ca acest public e cel care ma trage pe mine inapoi, traind in mocirla si votand mocirla din 1990 pana acum. Eu vreau ca Ciolos sa-si faca treaba, asa cum mi-o fac si eu. Atat, nimic mai mult. In schimb pe Gadea si gasca lui de mardeiasi vreau sa-i vad cat mai putin, tocmai de aia postul Antena3 (alaturi de RTV si B1) sunt dupa pozitia 100 in lista mea de canale, nici macar din intamplare nu ajung acolo.

    Sunt siderat de felul in care este atacat Dl. Make, de parca evenimentul a avut loc in 3: Ciolos-Gadea-Make ! Fratilor care scrieti pe aici si-l injurati , omul Make are opinia lui si nu trebuie infierat. De aceea se numeste democratie (demos-popor): fiecare om are dreptul sa-si sustina un punct de vedere, dar in manualul de instructiuni al democratiei nu spune si despre a fi ne-politicos fata de opinii diferite de ale tale. Eu apreciez comentariile Dlui Make desi nu-i impartasesc intru totul opiniile, in special cele referitoare la Dl Ciolos. Se spune ca simplul fapt ca oamenii buni nu fac nimic este suficient pentru ca raul sa triumfe. Domnule Make, am sa ma folosesc de aceasta zicere si am sa afirm ca simpla prezenta a unui om onest in pantofii de prim-ministru, a facut ca tara asta sa nu mai fie furata DIRECT si cu acceptul cancelariei primului-ministru vreme de aprox 1 an, iar DNA sa-si continue drumul catre chiuretarea tarii. Poate alte lucruri nu a facut pentru dvs, dar asta cred ca ar trebui sa conteze mult. Probabil ca acest lucru va putea fi evident in urmatorul scenariu: castiga alegerile PSD-ul, parlamentarii PSD voteaza o ''cotita'' de aia prin parlament prin care DNA-ul sa raporteze orice INCEPUT de ancheta unei institutii oarecare, sa-i spunem X, care va fi condusa de PSD (si in cazul PNL ar fi acelasi lucru), si sa trebuiasca sa primeasca aviz de la aceasta (este usor de demonstrat la Bruxelles ca se ''eficientizeaza'' actul administrativ in acest fel) si Pa ! independenta DNA-ului. Pa! saltatul de politicieni si caini ai acestora, iar tara revine la ce stie mai bine sa faca de 20+ ani incoace: asimetrii in fata legii. Este doar un scenariu, sper sa nu se intample. Dar zau ca am emotii. Ponta cand a inceput razboiul cu Baselu, daca a vazut ca SRI-ul este al lui Baselu, si-a facut si el DIPI care era subordonat direct primului ministru, deci asa a contracarat dosarele facute de SRI. Apropos, astazi am 3 ani 3 luni si 29 de zile de cand nu ma mai uit la TV. DELOC. Si-mi este asa de bineeeeeeeee..........

    1. Puscaria i-a mincat pe fratele Basescu si pe sinucigasul Nastase, inainte sa vina Ciolos.

      Avem un presedinte care-si inchiriaza imobilul lui Raiffeisen Bank, care, ca primar, a alocat cladirea nazistilor Forumului Democrat German, sub cuvint ca li se cuvine in calitate de continuatori si care a pierdut in instanta litigiul pe un imobil, care, conform sentintei, il preluase abuziv. 

      Premierul acestui presedinte este un functionar de cancelarie, despre care inca nu stim daca ar fura cind s-ar ivi ocazia si asta pare sa-i fie singura calitate - nu este nicidecum vorba de ceea ce va fi facut pentru mine, ci pentru noi toti.

      Ocupatia ma cam obliga sa ma uit la TV, in locul tau.  

      Aici la faza cu ''despre care inca nu stim daca ar fura cind s-ar ivi ocazia'' m-ati pierdut la prima curba. Si eu as putea sa fur daca mi s-ar ivi ocazia; si dvs ati putea fura daca s-ar ivi ocazia. Cred totusi ca prezumtia de nevinovatie nu inseamna ca cineva n-a furat pentru ca nu a avut ocazia INCA. Am pretentii mai mari de la dvs.

      Alo servicili! supravegheati-l bine pe Make; nu se stie daca, ivindu-i-se ocazia nu va fura. 

      Make esti un mare ..carcotas....iar problema cu ..nazismul ti se trage ...din faptul ca ai si tu o origine.....care e normal sa fie contra nazismului.

      Nu esti familiarizata cu problema, domnisoara, astfel ca n-ai priceput despre ce e vorba: Forumul Democrat German a primit o cladire a nazistilor, sub cuvint ca Forumul Democrat German ar fi continuatorul organizatiei naziste careia i-a apartinut imobilul.

      Acum pricepi? 

      Ce legatura vezi intre asta si mine? 

      Nu are. 

      Dar tare ti-ar mai fi placut sa aiba.

      Make, nu este buna afirmatia "nazistilor Forumului Democrat German"; organizatia "nazistilor" Grupului Etnic German avea un statul si o ideologie cu totul alta decat FDGR iar interesul acestuia de a revendica bunurile imobile care au fost în proprietatea Grupului Etnic German până în 1944 sunt alta problema.

      Nuantele fac diferenta, de cele mai multe ori. 

    Domnul MAKE este un jurnalist. Un bun jurnalist.

    Subiectul principal al zilei de ieri a fost prestația lui Dacian Ciolos, care mai e si premier, la Antena 3. 

    Un bun jurnalist nu putea sa ignore subiectul. 

    Deci, comentariile in legatura cu motivele aplecarii lui MAKE asupra subiectului nu isi au rostul. 

    In presa au aparut tot felul de pareri despre punctul culminant al acestei campanii electorale (cea mai anosta din istoria de 26 de ani a democratiei noastre). 

    Cea mai nastrusnica este cea a lui Ion Cristoiu care considera emisiunea lui Gadea drept un "pârț electoral"! 

    In opinia lui Gadea si Ciolos s-au inteles si au facut o emisiune care sa nu supere si sa para ca, totusi, este vorba despre o batalie electorala. El este convins ca rezultatul alegerilor este deja hotarat, iar Antena 3 joaca cum i se canta, asteptand cu infrigurare decizia de eliberare conditionata a lui Dan Voiculescu.

    1. Nu resping scenariul lui Cristoiu.

      Multumesc pentru apreciere. 

      Oricâte interpretări sau subînțelesuri s-ar da întâmplării, MAKE l-a relatat corect și cinstit, citind-ul în cheie corectă.

      Articolul este un model de jurnalism, cu care, prin presa noastră, nu prea te întâlnești. 

    Ciolos s-a dus la A3 pentru telespectatorii acestei televiziuni, zice Make.

    Tot el spune ca telespectatorii A3 urmaresc postul pentru pauzele publicitare si pentru momentele unice in care este invitat Ciolos.

    Make, bagă o litră de logică, Cioloș a numit mocirlă A3, produs consumat de telespectatorii pe care a vrut sa-i manipuleze Ciolos. 

    1. Nu, n-am spus ce spui c-am spus.

      breaking news:

      in premiera in ziarul bursa: 

      viitorul p.min ales de iohanis va fi de la psd: rectorul ubb i.a pop. 

      ciolos va fi regretat!!!

      Foarte tare! Fereasca-ne sfantul! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb