Cult Research: "AI şi asistenţii virtuali au devenit parte integrantă a societăţii noastre digitale"

T.B.
Companii / 2 noiembrie 2023

Cult Research: "AI şi asistenţii virtuali au devenit parte integrantă a societăţii noastre digitale"

Cult Research, o companie românească de cercetare de piaţă, a realizat recent un studiu cuprinzător privind utilizarea Inteligenţei Artificiale (AI) şi a asistenţilor virtuali în viaţa de zi cu zi a oamenilor, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. Studiul a arătat că tehnologia AI şi asistenţii virtuali au devenit parte integrantă a societăţii noastre digitale, aducând transformări semnificative în domeniul interacţiunii om-calculator, informează sursa.

Inteligenţa Artificială, cunoscută şi sub acronimul "AI", reprezintă o ramură a informaticii care vizează crearea de sisteme şi tehnologii care pot simula şi reproduce capacităţile inteligenţei umane, conform sursei citate. AI utilizează algoritmi şi modele matematice avansate pentru a înţelege, interpreta şi rezolva probleme complexe, precum recunoaşterea vocală şi vizuală, învăţarea automată şi luarea deciziilor autonome, potrivit comunicatului. Această evoluţie continuă a deschis noi orizonturi şi a generat oportunităţi neexplorate în diverse industrii şi sectoare ale societăţii, informează compania.

Un aspect esenţial al Inteligenţei Artificiale este reprezentat de asistenţii virtuali, menţionează sursa. Aceşti asistenţi virtuali sunt aplicaţii software care pot interacţiona cu utilizatorii umani şi oferi asistenţă în diverse sarcini şi activităţi, transmite compania. Aceştia pot fi prezenţi pe dispozitive mobile şi nu numai, se mai arată în comunicat. Asistenţii virtuali pot răspunde la întrebări, efectua sarcini, oferi informaţii personalizate şi chiar simula o conversaţie umană, relatează Cult Research.

Potrivit sursei citate, studiul a dezvăluit câteva detalii relevante:

"➢Dintre respondenţii care au declarat că au interacţionat cu un asistent virtual, cei mai mulţi (59%) îl folosesc în scop de solicitare de informaţii pe diverse teme sau subiecte. Totodată, aproape o treime (28%) dintre cei chestionaţi susţin ca nu au interacţionat niciodată cu un asistent virtual.

➢Aproape toţi respondenţii (98%) susţin că sunt familiarizaţi cu termenul de "inteligenţă artificială", iar dintre aceştia cei mai mulţi asimilează acest termen cu roboţii, ChatGPT, tehnologie şi computer.

➢ChatGPT este utilizat de către jumătate dintre respondenţi, majoritatea fiind femei, cu vârste cuprinse 26 - 39 de ani. Cei care utilizează cel mai putin acest program sunt majoritar tot femei, din grupa de vârstă 40 - 55 de ani.", arată datele comunicatului.

Conform comunicatului, "Această tehnologie inovatoare are potenţialul de a schimba complet modul în care interacţionăm cu computerele şi de a transforma diverse industrii şi sectoare ale societăţii. Este important să înţelegem şi să explorăm aceste oportunităţi pentru a beneficia pe deplin de ceea ce AI are de oferit", explică Paul Acatrini, Managing Partner & Research Director Cult Research.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb