Cum să-ţi atingi obiectivele în carieră

Mihaela Pascari
Miscellanea / 7 ianuarie 2022

Cum să-ţi atingi obiectivele în carieră

Doar persoanele care ştiu exact ce-şi doresc de la cariera lor pot să aibă succes. Dacă te numeri printre cei care nu au reuşit să-şi stabilească obiective clare, atunci trebuie să parcurgi acest articol. Cum să-ţi identifici scopurile, dar şi cum să le atingi? Îţi dezvăluim în continuare!

Ambiţia este cheia succesului în atingerea obiectivelor

Cu siguranţă cunoşti o persoană cu care de fiecare dată când vorbeşti îţi dă o energie bună şi te face să crezi că totul este posibil, că e nevoie doar de dorinţă şi muncă. Poate chiar tu eşti acea persoană! Aceşti oameni sunt cei care au succes în carieră, care reuşesc să-şi atingă ţelurile şi realizează lucruri măreţe. De fapt, diferenţa dintre oamenii de succes şi cei care sunt plafonaţi stă în ambiţie. Totuşi, nu ignora realitatea aşa cum este ea, încearcă să afli care a fost startul acestor persoane, dar şi sacrificiile pe care le-au făcut pentru a-şi atinge obiectivele.

Iată ce este, de fapt, ambiţia! Este puterea de a-ţi urma planul/drumul în ciuda tuturor obstacolelor care-ţi apar în cale, este curajul cu care acţionezi de fiecare dată când lucrezi la îndeplinirea obiectivelor tale.

Studiile confirmă că de cele mai multe ori este vorba despre ambiţie sau mai degrabă despre lipsa ei, atunci când vine vorba de evoluţie profesională. Sau motivaţia de a întreprinde un efort susţinut şi de durată în care să investeşti cunoştinţele tale şi timpul personal.

Cum să înţelegi mai bine ce este ambiţia?

Ca să înţelegi mai bine cum să procedezi cu aceste obiective în carieră, dar şi ambiţia cu care poţi să ajungi la ele, am decis să punem în oglindă două situaţii, pentru a arată cât de iresponsabil ne putem comporta, uneori, când vine vorba despre cariera noastră.

Acum că au trecut sărbătorile, putem să facem radiografia acestora. Majoritatea dintre noi ne-am făcut planuri pentru minivacanţă, fie a fost vorba despre vizita celor dragi, fie am pregătit meniul pentru seara dintre ani. Planurile pe care ni le facem pentru timpul liber, de regulă, sunt structurate şi bine puse la punct, căci vrem să iasă totul ca la carte. Unde mergem? Pentru câte zile? Ce trebuie pregătit? Care e bugetul pe care îl avem la dispoziţie? Care sunt responsabilităţile fiecăruia? La toate aceste întrebări avem un răspuns atunci când ne planificăm petrecerea timpului liber. Tot procesul ia de la câteva ore bune până la câteva zile.

Întrebarea însă este următoare: Când a fost ultima oară când ţi-ai luat câteva ore bune să te gândeşti la viitorul carierei tale? Să o vizualizezi, să trăieşti acel sentiment al împlinirii profesionale? Când a fost ultima dată când ţi-ai făcut un plan despre paşii, bugetul şi acţiunile pe care trebuie să le întreprinzi pentru a avea succesul profesional pe care ţi-l doreşti?

Din această comparaţie reiese foarte clar că jobul, în care ne petrecem o treime din timpul unei zile merită să primească cel puţin acelaşi efort în fiecare an pentru a ne asigură că ne simţim împliniţi şi la locul de muncă, nu doar în cele 21 de zile de concediu.(LINK)

Trei paşi de urmat!

Identifică în ce arie vrei să fii bun. Care este domeniul în care vrei să excelezi? Ce job te inspiră şi simţi că ai pasiunea de a-l transformă într-o carieră. Diferenţa este uriaşă între doi candidaţi care concurează pentru un job în IT, primul pentru că ştie că asta îşi doreşte cu adevărat, asta a studiat cu plăcere şi unul care a ajuns în IT doar dintr-o întâmplare şi a decis să continue în această direcţie fără să-i fie foarte clar de ce.

Orice angajator simte unde există pasiune şi unde există potenţialul cel mai mare pentru rezultate. Dacă nu-ţi este clar ce vrei să faci, ia-ţi timpul necesar pentru reflecţie.

Setează-ţi scopurile. Gândeşte-te la lucrurile pe care trebuie le înveţi, pe care trebuie le experimentezi, rezultatele la care trebuie să ajungi. Obiectivele trebuie să fie SMART (LINK), adică simple, măsurabile, realizabile, realiste din punct de vedere al resurselor necesare de timp.

Cere ajutorul celor din jur, fie că este vorba despre cineva cu care lucrezi, un mentor, un coach, fie că e vorba de un prieten. S-ar putea să înveţi foarte multe din experienţele lor.

Nu lăsa în stand by pregătirea profesională

Spre exemplu, dacă domeniul de interes pentru tine este IT-ul, atunci s-ar putea să ai nevoie de o calificare. eJobs România te susţine în acest demers. Poţi să te înscrii la cursurile de IT, create de eJobs printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Dacă eşti atent la detalii şi la identificarea erorilor în site-uri, cursul de Tester s-ar putea să fie exact ceea de ce ai nevoie. În cadrul acestuia, vei învăţa cum să descoperi defectele website-urilor, aplicaţiilor şi programelor dezvoltate de programatori. Vei contribui la crearea celor mai tari website-uri.

Ce ar trebui să ştii despre cursurile în IT:

- Cursurile sunt 100% gratuite, finanţate prin fonduri europene

- Au loc de luni până vineri, între orele 17:00 / 17:30 şi 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabileşte la prima oră de curs)

- Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT

- Se întâmplă 100% online

- Te învaţă o abilitate practică, căutată pe piaţa muncii

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin: PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 - Educaţie şi competenţe ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Contact: 0729699505

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb