Cum să-ţi redactezi CV-ul dacă vrei să fii pe placul angajatorilor

Mihaela Pascari
Media-Advertising / 7 septembrie 2022

Cum să-ţi redactezi CV-ul dacă vrei să fii pe placul angajatorilor

Misiunea ta atunci când te afli în căutarea unui loc de muncă, este să te pliezi pe cerinţele angajatorilor. Iar pentru asta trebuie să începi cu cel mai important pas din procesul de recrutare, cu redactarea CV-ului. Cum să-l personalizezi şi să-l actualizezi astfel încât aplicarea ta să se concretizeze într-un interviu, află în continuarea acestui articol!

E important să fii preocupat de felul în care arată CV-ul tău, de structura şi modul de prezentare al informaţiilor profesionale. Ca să ai o imagine de ansamblu cât mai amplă, apelează la un joc de imaginaţie. Gândeşte-te la criteriile de care ai ţinut cont atunci când ai apelat la o companie de prestări servicii. Probabil ai căutat cea mai bună variantă care să se potrivească cerinţelor şi preferinţelor tale. Aceeaşi abordare o au şi recrutorii, iar misiunea ta este să pliezi experienţa ta pe cerinţele lor. Ca să-ţi fie mai uşor în acest demers, ţi-am pregătit cinci paşi prin care poţi crea o strategie de personalizare a CV-ului. Recomandarea este să nu te descurajezi, mai ales dacă observi că ai de rescris o mare parte din informaţiile din CV.

Alege joburi care se pliază pe experienţa ta

Analizează descrierea jobului cu atenţie, mai ales informaţiile ce privesc: locaţia, titlul jobului, cerinţele şi responsabilităţile. Este ideal să nu pierzi timpul cu aplicarea la locuri de muncă unde experienţa ta nu corespunde cu minim 50% dintre cerinţele jobului.

Fii atent la toate detaliile jobului scos la bătaie

Editează titlurile joburilor astfel încât acestea să fie cât mai apropiate de titlul joburilor postate de recrutori. Recomandarea este să precizezi specializarea ta sau titlul jobului pe care îl ai acum chiar sub nume. Astfel convingi din start recrutorul că merită să continue citirea CV-ului tău.

Scoate în evidenţă abilităţile pe care le deţii

Este de preferat să foloseşti aceleaşi abilităţi din descrierea jobului, dar numai dacă corespund experienţei tale. În acest sens, gândeşte-te dacă ai cum să ilustrezi respectivele abilităţi cu exemple concrete din cariera ta. De exemplu, dacă este vorba de un job în domeniul IT şi acesta necesită abilităţi specifice acestei industrii, atunci poţi să treci ceea ce ai învăţat la locul actual sau la un curs pe care l-ai parcurs.

Dacă nu ai abilităţile cerute de angajatorul din domeniul IT, te poţi înscrie în proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Acesta are mai multe etape (consiliere, cursurile propriu-zise, coaching). În cadrul acestuia, ai ocazia să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real şi să faci schimb de experienţă cu ceilalţi cursanţi. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îţi va oferi suportul necesar pentru a-ţi găsi job.

Iată care sunt condiţiile pentru înscriere la cursurile de IT by eJobs:

-ai domiciliul sau reşedinţa în orice judeţ din România (cu excepţia judeţului Ilfov şi Municipiului Bucureşti

-ai o vârstă cuprinsă între 25 şi 65 de ani

eşti angajat, cu contract de muncă, PFA sau ÎI

-ai absolvit cel puţin 8 clase

-dispui de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) - cursurile au loc doar online

-ai în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen

-ai în posesie difuzor/căşti şi microfon pentru a participa la discuţii

-eşti un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat) deţii competenţe digitale de bază

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 - Educaţie şi competenţe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Totodată, este ideal să foloseşti aceeaşi sintagmă din CV-ul tău şi în scrisoarea de intenţie, astfel acestea vor fi mai clare pentru recrutor, dar şi vor confirma calificările tale. Adaugă cuvinte cheie suplimentare pentru a detalia expertiza ta şi fii generos în detaliile care contează.

Spune de la începutul CV-ului cele mai importante lucruri despre tine

Este important să ai maximum cinci fraze evidenţiate cu bold sau cu bullet points în care să alegi experienţele şi realizările notabile care se potrivesc cu cerinţele din descrierea jobului. Poţi evidenţia şi realizările mai puţin întâlnite la alţi candidaţi cum ar fi o certificare sau un premiu câştigat.

Te poţi ajuta de recomandările foştilor manageri

Recomandările conving şi te diferenţiază mai ales atunci când vin de la specialişti cunoscuţi în domeniul în care lucrezi. De regulă, candidaţii evită să ofere datelele de contact ale foştilor şefi de teamă că aceştia vor da referinţe negative. Cel mai bun sfat este să păstrezi relaţii bune cu foştii angajatori ca să poţi apela la aceştia atunci când ai nevoie de o recomandare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb