CURCUBEU POLITIC Conservatorii se aliază cu liberalii, social-democraţii sunt în joc de glezne

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 6 ianuarie 2011

Crin Antonescu şi Victor Ponta, acuzaţi că se aliază cu studiourile Voiculescu

Crin Antonescu şi Victor Ponta, acuzaţi că se aliază cu studiourile Voiculescu

Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator au decis să încheie o alianţă politică, cele două formaţiuni urmând să aibă candidaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016. În ecuaţie încă nu a intrat şi Partidul Social Democrat, dar Victor Ponta, preşedintele PSD, vorbeşte de un proiect comun al opoziţiei pe termen lung, 7-8 ani. Scopul, salvarea ţării de la colaps, scuză toate declaraţiile de până acum, dar şi mijloacele de realizare a acestei alianţe în care politicile de dreapta, centru şi stânga vor fi reunite sub aceeaşi umbrelă. Astfel se intenţionează să se pună punct atacurilor dintre membrii opoziţiei.

Membrii Biroului Politic Central al PNL au votat, ieri, în unanimitate, propunerea preşedintelui Crin Antonescu privind încheierea unei alianţe politice cu Partidul Conservator. Această propunere va fi supusă aprobării Delegaţiei Permanente a PNL. Preşedintele Crin Antones-cu a declarat imediat după lucrări: "Biroul Politic al PNL a votat în unanimitate, un vot consultativ pentru că nu are putere de decizie deocamdată, constituirea Alianţei de Centru-Dreapta, între PNL şi PC. De asemenea, a decis convocarea Delegaţiei Permanente pentru luni. Este o alianţă care se constituie pe baze programatice şi doctrinare. Este un pas către o construcţie mai largă. Nu este un gest de ostilitate faţă de PSD. PSD este vizat de aceas-tă alianţă ca potenţial principal partener în construirea unei alianţe mai largi care să încerce schimbarea radicală a raportului de forţe în Româ-nia". În schimb, preşedintele PC, Daniel Constantin, le-a mulţumit social-democraţilor pentru colaborarea de până acum, fără a preciza dacă doreşte sau nu să mai colaboreze cu partidul condus de Victor Ponta. Consiliul Naţional al conservatorilor a fost convocat de asemenea luni, pentru validarea alianţei cu PNL. Astfel, protocolul ce va fi încheiat de cele două partide pentru constituirea alianţei ar putea fi depus chiar luni la tribunal.

Victor Ponta a anunţat la rândul său că a fost mandatat de către partid să construiască un proiect pe termen lung cu PNL: "Vreau nu doar un proiect comun al opoziţiei, ci o construcţie politică pe o perioa-dă de şase, şapte, opt ani, pentru ca românii să ştie că există un proiect de salvare a României, iar acest proiect va fi construit împreună de PSD şi PNL. Discuţiile cu PNL privesc orice formă necesară de colaborare, inclusiv o alianţă juridică, în care PNL şi PC vor reprezenta ideologia de centru-dreapta, iar PSD va reprezenta ideologia de centru-stânga".

Reacţiile nu au întârziat să apară, europarlamentarul PDL, Cristian Preda, a ironizat pe blogul său această alianţă: "Avem de-a face cu oficializarea unei legături pe care Antonescu a stabilit-o cu studiourile de la Antena 1-2-3, unde a petrecut mult mai mult timp decât în Parlament". Acelaşi lucru, referitor la o alianţă care să asigure o bună prezenţă la pos-turile TV ale familiei Voiculescu, a fost imputat, în trecut, şi celor de la PSD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Probabil ca noua coalitie numita pompos Alianta Centru Dreapta se pregateste sa-l suspende pe chiriasul cotrocenist,dupa ce PSD va constitui cealalta parte a sorcovei politice. Personal, as fi atent la actiunile discrete ale dlui V.Ponta si ale mentorului sau . Este posibila o noua vizita ,discreta, undeva prin orientul apropiat. Anuntata,masonic,dupa ce s-a efectuat! In ce ne priveste, asteptam cu interes, viitoarea paruiala politica dintre cei trei din opozitie si portocalii in cadere libera. Din urma vine puternic PRM, cotat in sondajele reale, cu 25-30% .PRM a incheiat intelegeri cu PSD si este de presupus ca stie mai multe decat lasa sa se vada. Graba dnei Kovesi, de al acuza pe Vadim, comandata politic de la Cotroceni ,ii va creste cota din sondaje cu cel putin 5% Spre disperarea PDL,in cadere libera, ca si a actualului sef al statului..Vadim poate atinge 30 % din preferintele alegatorilor! Se anunta o primavara furtunoasa,dpdv politic deoarece este de presupus ca vor apare noi partide cu o oferta politica reala. Zgomotul mediatic al antenelor dlui Voiculescu va timora un PDL suficient de slab pentru ca multi membri ai sai sa plece spre opozitie.Inversand majoritatea actuala din parlament.Ii sugeram dlui Ilie Sarbu,socrul dlui V.Ponta sa nu comita eroarea politica de a asculta de sirenele cotroceniste in incercarea , zic unii, bine informati, de debarcarea dlui Geoana de la sefia Senatului. Ar fi o catastrofa politica. Sa asteptam primavara!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb