Cursul acţiunilor "Siretul" a crescut cu 49% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 25 februarie 2004

Persoanele care şi-au constituit un depozit lunar în lei ar fi avut ieri cu 3,44% mai mult decît în urmă cu o lună. Cea mai bună dobîndă la depozitele în lei a fost oferită de "Finans-bank". Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au majorat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,99%, datorită aprecierii leului în raport cu moneda europeană. Cei care au optat pentru un depozit lunar în euro ar fi avut ieri cu maxim 0,3% mai mult, dacă alegeau "Garanti Bank".

Investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună unităţile fondurilor mutuale ar fi avut ieri cîştigul maxim, dacă optau pentru "Napoca". Valoarea unităţii fondului a crescut cu 11,2% în ultima lună. Dacă o exprimăm în euro, randamentul real adus de fondul "Napoca" a fost de 13,4%. Persoanele care au preferat unităţile fondului "Intercapital", care are în portofoliu preponderent acţiuni listate pe piaţa de capital, şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 8,55%.

Portofoliul format în urmă cu o lună cu cele cinci acţiuni SIF şi cu structura indicelui BET-FI ar fi adus ieri un randament de numai 2,8%. Cîştigul redus a fost determinat de creşterea valorii indicelui BET-FI, calculat în euro. Mai inspiraţi au fost investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET. Valoarea indicelui a crescut în termeni reali cu 10,22% în ultima lună.

Randamentul maxim ar fi revenit ieri investitorilor care au preferat în urmă cu o lună acţiunile "Siretul". Cursul lor mediu s-a apreciat cu 46,4%. Dacă îl exprimăm în euro, randamentul lunar adus de titlurile "Siretul" a fost de 49,33%. Cei care au mizat pe acţiunile "Turbomecanica" şi-au majorat valoarea investiţiei cu 44,6%, ca urmare a creşterii cotaţiei medii.

Mai puţin inspiraţi au fost cei care au cumpărat în urmă cu o lună obiecte din aur. Din cauza scăderii preţului aurului, exprimat în euro, obiectele lor valorau ieri cu 1,14% mai puţin decît în urmă cu o lună.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb