Curtea de Apel Bucureşti a dispus astăzi încetarea procesului penal împotriva celor doi directori de la compania Hexi Pharma, Flori Dinu şi Mihai Leva, condamnaţi în primă instanţă la câte 3 ani de închisoare, după ce judecătorii au constatat că faptele de care sunt acuzaţi s-au prescris, informează Agerpres.
Flori Dinu, directorul general al companiei Hexi Pharma, primise în ianuarie 2019, la Tribunalul Bucureşti (instanţa de fond), o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, iar Mihai Leva, şef de producţie al firmei, fusese condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, precizează sursa. De asemenea, compania a fost obligată la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane lei.
Aceste pedepse au fost anulate astăzi de Curtea de Apel Bucureşti, pe motiv că faptele s-au prescris. Magistraţii au aplicat, ca şi în alte dosare importante din ultima vreme, deciziile Curţii Constituţionale privind prescrierea faptelor.
Trebuie menţionat că pronunţarea sentinţei definitive în dosarul Hexi Pharma ar fi trebuit dată de Curtea de Apel Bucureşti în urmă cu doi ani, însă judecătorii au repus cauza pe rol în noiembrie 2020. Procesul a fost apoi tergiversat în aşteptarea unei expertize, care nu a adus nimic nou în dosar, se mai precizează în sursă.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.03.2023, 18:55)
Judecatorii parte la genocidul din spitale. La puscarie cu toti judecatorii care trag de timp ca sa se prescrie faptele. Aceasta nu este dreptate.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2023, 07:10)
E dreptatea facuta de politicieni ca ei au facut legile in acest fel.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2023, 01:54)
din text = "pronunţarea sentinţei definitive în dosarul Hexi Pharma ar fi trebuit dată de Curtea de Apel Bucureşti în urmă cu doi ani, însă judecătorii au repus cauza pe rol în noiembrie 2020. Procesul a fost apoi tergiversat în aşteptarea unei expertize, care nu a adus nimic nou în dosar,"
de ce judecatorii au repus cauza pe rol ?
pentru ca au vrut ca procurorii sa aduca si dovezi nu doar acuzatii !
procurorii au tergiversat 2 ani de zile pina cand au adus o expertiza care nu a adus nimic nou în dosar !
adica procurorii nu au putut aduce dovezi ale vinovatiei !
NU poti condamna pe cineva fara dovezi !
ori procurorii au mintit si au inventat ne-adevaruri ori procurorii au fost incapabili sa aduca dovezi !
nu acuzati judecatorii !
judecatorii NU pot condamna oameni FARA dovezi ! doar pe vorbe goale ale procurorilor !
cui i-ar place sa stea la inchisoare pe nedrept doar pe vorbele goale ale procurorilor ??!!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2023, 10:33)
Dle,judecătorul trebuie să judece dosarul pe baza unor probe și să nu aștepte prescrierea!
Prescrierea e un eșec personal al judecătorului, clar ! Nu erau probe trebuia în termen să pronunțe nevinovăția! Simplu!
Poate fi însă și ceva mai grav pentru judecător, să aștepte intenționat prescrierea și aici se pare că ai fost și interferențe ale politicului, iar judecătorul, e și " el om" !
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2023, 13:55)
Clar. Procurorii sunt cei mai nevinovați oameni ever.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2023, 02:17)
Si uite asa, toti oamenii utili sint albiti, ca doar de asta au micsorat termenele de prescriere si dataerminat procurorii si judecatorii sa plece la 50 de ani.
4. Imi plac chestiile care
(mesaj trimis de Anonim în data de 04.03.2023, 08:10)
Imi plac chestiile care se prescriu.
Nu face azi ce poți lasa pe mâine. Mâine sigur se prescrie si nu mai e nevoie.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2023, 09:41)
daca vrei sa scapi un hot , tii dosarul nelucrat pina vine prescriptia . asta-i justitia de la noi ! prescriptia o fi buna acolo unde este justitie nu la noi .