Dacia a primit 200 comenzi pentru Lodgy în ţara noastră

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 7 iunie 2012

Dacia a primit 200 comenzi pentru Lodgy în ţara noastră

Modelul este fabricat în Maroc

Dacia a lansat modelul de familie Lodgy în România, unde a primit deja 200 de comenzi, din cele 8.000 de cereri la nivel mondial. Thomas Dubruel, directorul comercial Dacia, a declarat: "Până acum, peste tot în lume au fost lansate 8.000 de comenzi din partea clienţilor noştri. Până în prezent avem 200 de comenzi din partea clienţilor români, care nu au văzut maşina, ceea ce pentru noi reprezintă un vot de încredere".

Modelul Lodgy vizează un nou segment de clienţi, respectiv al familiilor, şi este primul model Dacia produs în afara României.

Maşina poate fi achiziţionată pe piaţa românească la preţuri începând de la 9.500 de euro, TVA inclus. "Cu Dacia Lodgy concretizăm dimensiunea internaţională a mărcii Dacia. Modelul este fabricat în Maroc, însă are genele mărcii Dacia", a spus, la rândul său, Jerome Olive, directorul general al Dacia şi al Grup Renault în România.

Reprezentanţii Dacia nu au oferit cifre privind nivelul estimat al vânzărilor pentru noul model, dar au precizat că grupul are ambiţii foarte mari pe piaţa vest-europeană, iar pentru cea locală vizează poziţia de lider de segment.

Modelul a fost prezentat în martie, la Salonul Auto de la Geneva, şi poate fi comandat de circa 30 de zile de către clienţii din România.

Gama cuprinde trei nivele de echipare - Acces, Ambiance şi Laureate - şi patru motorizări: două propulsoare pe benzină şi două motoare diesel.

Afacerile Automobile Dacia au crescut cu 15,5% anul trecut, de la 11,4 miliarde lei până la 13,17 miliarde lei, dar profitul net a înregis-trat un regres de 8%, de la 300 milioane lei la 275,1 milioane lei.

În România, constructorul a comercializat în 2011 un număr de 30.734 de unităţi, aproape 50% din vânzări fiind realizate prin intermediul programului de reînnoire a parcului auto naţional. Pe plan internaţional, livrările au atins în 2011 nivelul de 297.144 de unităţi, principalele pieţe de export fiind Franţa şi Germania.

Portofoliul companiei mai include autovehicule în variantele Logan, Logan MCV, Logan VAN, Logan Pick-up, Dacia Sandero şi Dacia Duster, precum şi piese de schimb sau de prim montaj. Monovolumul Lodgy, lansat în martie, este primul model produs în afara României.

Dacia este a doua marcă a Renault, iar România reprezintă a şasea piaţă a grupului francez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb