DACIAN CIOLOŞ: ''Mi-am anunţat astăzi colegii că am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al USR''

G.U.
Politică / 7 februarie 2022

''Mi-am anunţat astăzi colegii că am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al USR''

Dacian Cioloş a anunţat astăzi că demisionează din funcţia de preşedinte al USR şi a menţionat că nu ia în calcul o nouă candidatură la următorul congres al partidului.

"Mi-am anunţat astăzi colegii că am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al USR, după ce Biroul Naţional a respins planul de revitalizare pe care l-am prezentat şi pentru care am cerut aprobare. (...) Atâta vreme cât nu am avut în Biroul Naţional susţinere pentru acest plan am considerat firesc şi de bun simţ să îmi prezint demisia, pentru că sensul pentru care am candidat la preşedinţia partidului a fost să contribui la modernizarea partidului. Credinţa mea e că USR e în continuare o alternativă politică pe scena politică din România, o alternativă la extremism", a declarat Dacian Cioloş în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul partidului.

Întrebat dacă va mai candida la Congresul USR pe viitor, acesta a afirmat: "Nu mai candidez la funcţia de preşedinte. Nu are niciun sens".

Dacian Cioloş a declarat că s-a confruntat în repetate rânduri cu un vot de 11 - 14 în Biroul Naţional, aspect care a indicat o falie în partid.

"Nu puterile mi-au lipsit mie, ci încrederea că putem colabora împreună. Puterea nu trebuie să o concentreze un singur om. Şi în USR nu cred că va reuşi nimeni, niciun om, nici din afară, să concentreze puterea şi de unul singur să ducă partidul într-o anumită direcţie. Dar fără încredere că putem colabora unii cu ceilalţi şi avem interese comune, fără acea încredere (...) va fi greu. Şi atunci când ai sistematic în Biroul Naţional un vot 14 - 11, asta arată că e acolo o falie care e greu de depăşit. Şi sper eu colegii mei să o poată depăşi", a precizat Dacian Cioloş.

De asemenea, acesta a menţionat că prin proiectul pe care l-a propus Biroului Permanent a susţinut o deschidere a partidului faţă de mediul de afaceri şi societatea civilă. Totodată, a subliniat că va rămâne membru USR.

"Rămân în continuare în partid, un membru de partid şi voi căuta în continuare cu ceilalţi colegi care cred că acest partid pentru a avea un viiror (...) are nevoie de împrospătare, are nevoie de reconectare la societate şi are nevoie de curajul de a-şi recunoaşte limitele pe care trebuie să le depăşeească în perioada următoare. Preşedinte interimar va rămâne Cătălin Drulă până când conducerea USR va decide că organizeze alegeri pentru un nou preşedinte. Cred că ar fi important să înceapă o dezbatere în partid, nu cred că business as usual e în continuare o soluţie pentru USR. Cred că ar trebui începută o dezbatere şi cu privire la modificarea statului", a adăugat Dacian Cioloş.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ciolos a incercat o lovitura de palat. Una invatata de la democrati care in trecut au marit numarul de judecatori la SCOTUS pentru a putea numi judecatori de culoarea politica partizana care sa permita puterii sa treaca agenda politica pe care structura redusa a curtii ar fi respins-o pe criterii constitutionale.

    Astfel de manevra a fost propusa de USR si pentru CCR, atunci cand nu le convenea faptul ca porcariile lor legislative erau pe drept declarate neconstitutionale. 

    Ei bine, Ciolos a incercat aceasta manevra de diluare a biroului national pentru a micsora influenta in conducere a aripii Barna. Jeg, treaba jegoasa. Ciolos, nu asa se face politica in anii 2000. Asta se numeste lovitura de palat, ce ai incercat matale.

    Dispari la cosul de gunoi al istoriei unde astfel de manevre erau tolerate. 

    Demisioneaza domnule, demisioneaza ca numai decizia ta nu ne incalzeste.

    who cares? un nimeni ai fost, un alt nimeni esti si un viitor nimeni si nimic vei fi

    Ciolos un gunoi politic...USR face implozie nu il mai voteaza nimeni.. este un partid slab care nu are oameni puternici, niste caricaturi sorosiste...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb