DACIAN CIOLOŞ: "Miniştrii USR-PLUS se vor retrage din Guvern dacă nu se respectă solicitările noastre"

G.B
Politică / 1 septembrie 2021

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat, astăzi, că miniştrii formaţiunii sale politice se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor şi negocierea noului program tip PNDL, numit "Anghel Saligny", potrivit Digi24.

"Nu ştiam că acest subiect va fi pe ordinea de zi suplimentară. Din câte înţeleg, nu are toate avizele, pentru că nu-l are pe cel al Ministerului Justiţiei şi nici pe cel al Transporturilor. Am avut o discuţie în coaliţie. Convenisem că acest proiect nu intră pe Ordinea de Zi până nu clarificăm şi votul pe desfiinţarea Secţiei Speciale. Cred că aşa se construieşte încrederea în coaliţie. Dacă ne punem unii pe alţii în faţa faptului împlinit, astea sunt semnale că nu vrem să construim împreună. Noi vrem să construim împreună.

Rămânem calmi dar fermi. Vrem că continuăm în această formulă. Nu putem să transformăm Guvernul într-o structură care ia decizii pentru a rezolva probleme interne de campanie în partid", a spus Dacian Cioloş.

Liderul USR PLUS a precizat că lipsa avizelor de la Justiţie şi Transporturi pe "Anghel Saligny" nu are legătură cu condiţionarea susţinerii desfiinţării SIIJ.

"Avizarea Ministerelor nu are legătură cu poziţia politică a partidelor. Nu vom folosi acest lucru.

N-o să depunem noi moţiune de cenzură, dar colegii noştri se vor retrage din Guvern, dacă nu se respectă ceea ce convenim. Vom avea discuţii.

E vorba de o prioritizare politică. Dincolo de «Anghel Saligny», n-am discutat încă lucrurile astea ca să convenim o formă finală. Înainte de a discuta acest program, avem de luni bune subiectul desfiinţării SIIJ, care nu e doar de pasiunea noastră la USR-PLUS. De el e legat şi eliminarea MCV, care e legată de intrarea noastră în Schengen", a afirmat Dacian Cioloş.

Acesta a precizat că va face o propunere în acest sens, că "miniştrii noştri nu mai au ce să caute într-un Guvern în care punctele lor de vedere nu mai sunt respectate".

Şedinţa de guvern începută la ora 11:00 a fost întreruptă, după ce premierul Florin Cîţu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiţii de 50 de miliarde "Anghel Saligny". Cei de la USR PLUS au ameninţat, nervoşi, că vor depune o moţiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare. Însă, surse guvernamentale au explicat că proiectul poate fi adoptat fără avize în baza HG care reglementează procedura de avizare şi care "nu lasă loc pentru a bloca activitatea executivului".

Guvernul a dezbătut pe 11 august, în primă lectură, Programul naţional de investiţii "Anghel Saligny", care va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde până în 2028, fiind un program de investiţii destinat autorităţilor locale.

Categoriile de investiţii care pot fi finanţate prin programul "Anghel Saligny" sunt: alimentări cu apă şi staţii de tratare a apei; sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate; drumurile publice; poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale; sisteme de distribuţie a gazelor naturale şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cale batuta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb