Dacian Cioloş şi-a depus candidatura pentru şefia grupului politic Renew Europe

I.V.
Politică / 17 iunie 2019

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş, fost prim-ministru al României şi fost comisar european pentru agricultură, şi-a depus oficial candidatura pentru conducerea Renew Europe (RE), noul grup politic din Parlamentul European care reuneşte forţe de centru, liberale şi progresiste, scrie luni Politico.

''Da, candidez'', a confirmat preşedintele PLUS pentru publicaţia citată.

Potrivit Politico, Cioloş "este catapultat instantaneu în poziţia de favorit, după implozia fostului ministru pentru afaceri europene din Franţa, Nathalie Loiseau, care era de aşteptat să conducă grupul şi să fie persoana de contact la Bruxelles a fostului ei şef, preşedintele Emmanuel Macron, al cărui partid En Marche este membru fondator al RE".

Din Renew Europe fac parte membrii ALDE, La Republique En Marche (partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron) precum şi alţii. Partidul lui Macron a informat că a dorit să evite cuvântul "liberal" pentru că este folosit des în Franţa cu sens negativ ca o reprezentare a ultra-capitalismului "fără suflet".

Gruparea are în total de 110 locuri în noul parlament, cu 41 mai multe decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron precum şi Liberal Democraţilor din Marea Britanie. Delegaţia franceză este cea mai numeroasă din noul grup.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ce tot vrea asta ? Sa fie sef de partid in Romania , sa fie si presedinte in Romania dar si sef de grup politic in PE ?

    1. asta se crede napoleon via macron.napoleon dar nu generalul ci imparatul.

      Si ce este rau pentru Romania daca d-l CIOLOS va ajunge seful acestui grup? Eu cred ca daca va fi asa, ar trebui sa ne mandrim ca in roman detine aceasta demnitate, asa cum ar trebui sa ne mandrim pentru orice roman, indiferent de la ce partid provine, care dobandeste functii importante in organisme europene sau internationale.

    JALNIC, PUPINCURIST, LINGĂU DE CLANȚE, SPĂLĂTOR DE CIRNATCUPAR, noi te înțelegem ca.ca te tăvălește în chinuri pentru o bere sa u 100gr votca de la mesajul nr 3 sa știi ca noi suntem romanii și patrioti și suntem mindri cind un roman este promovat sa u primește o înaltă funcție în EUROPA sau în lume dar numai pentru cei care merita cu adevărat. Suntem contra pentru TRĂDĂTORI DE TARA(IOHANES, CIOLOS) pentru ca să fie împreună și vreau GUVERNUL MEU au dat foc la tara. I ar IOHANES, sa lăudat cu gura lui spurcata ca a trebuit sa se treacă și sa se calce peste cadavre ca să se întâmple PLANUL DIABOLIC unde sunt h GUSATI DE LA S. R. I cu cafele ca la porci și se rup scaunele cu ei de grași ce sunt. Unde este SFINTUL D. N. A cu VREDNICA DE TOATE BLESTEMELE ȘI SA I PUTREZEASCĂ OASELE ÎN PUSCARIE PE VIATA(O SUGEFRAGERISTA, VĂDUVĂ NEAGRA, VIPERA VENINOASA care nu trebuiește la nimeni KOVESI) care nu a făcut nimic pentru MASACRUL COMANDAT DE LA COLECTIV. Ce au făcut ăștia 2 ca să fie împreună 1 an de zile adică 365 de zile. RĂSPUNS 65 DE MORȚI NEVINOVAȚI ȘI 300 DE SUFLETE NEVINOVATE MUTILATE PE VIATA ca să se simtă CONFORTABIL. ACEȘTI 2 DIAVOLI se cred ca nu vor răspunde niciodată în fata lui DUMNEZEU, în fata romanilor dar DUMNEZEU întârzie dar nu uita le vine rândul lor sa plătească acești BĂUTORI DE SINGE. Acum nu le mai ajung funcțiile și pozițiile. Și tu NEFERICIT, și alte slugi ca tine aduceți mai departe OSANALE probabil nu aveți singe și sentimente în voi ci aveți VENIN DE VIPERA ca și ei (IOHANES, CIOLOS).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb