DAN BARNA: "Acuzaţia premierului că USR l-a votat pe Iordache este ridicolă"

A.P.
Politică / 21 octombrie 2020

"Acuzaţia premierului că USR l-a votat pe Iordache este ridicolă"

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, că acuzaţia premierului Ludovic Orban că USR l-a votat pe Florin Iordache pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ este ridicolă. Barna a susţinut însă că o parte din PNL a votat cu Iordache, iar acest lucru "ţine de uselismul din Parlament, care s-a văzut şi la pensiile speciale, şi la Codul administrativ", potrivit g4media.

"Am văzut declaraţia premierului din această dimineaţă. Premierul României pare un om cu simţul umorului, pentru că în condiţiile în care PNL a fost alături de PSD şi la pensiile speciale, şi la Codul administrativ, şi la toate acele uselismele care sufocă România, să spui că USR vreodată ar vota cu Florin Iordache este cel puţin o glumă hazlie şi nimic mai mult. Acuzaţia este un ridicolă. Au fost 20 sau 21 de colegi de la USR la vot. Votul nostru a fost foarte clar pentru domnul Zegrean pentru preşedinţia Consiliului şi pentru colegul nostru Eduard Dîrcă la secţia specială", a declarat Barna.

Liderul USR a subliniat că "acuzaţia este una ridicolă".

"Înţeleg disperarea de campanie electorală, dar nu cred că este vreun român în această ţară care să creadă pe bune că vreodată USR care a luptat în Parlament, care a dus mesajele şi toată revolta cetăţenilor şi care cu adevărat ne-am luptat cu PSD în fiecare zi a mandatului nostru, am vota vreodată sau vreunul dintre noi ar vota vreodată cu Florin Iordache. (...) Numirea lui Florin Iordache este o ruşine şi o palmă pentru statul român, este un lucru care arată cât de jos este de fapt actuala majoritate parlamentară. Nu vorbesc doar de PSD, pentru că acele voturi nu au venit niciunul de la USR, dar arată că suntem în logica unui troc şi de aceea este nevoie de alţi oameni în Parlament şi ca parlamentarii USR PLUS că fie în viitoarea majoritate parlamentară într-un număr semnificativ", a mai spus Dan Barna.

Barna a precizat că "acuzele apar pentru că suntem într-o logică electorală".

"Faptul că o parte şi din cei din PNL a votat cu Florin Iordache, că altfel nu aveau cum să iasă cifrele, ţine de acel uselism care există în Parlament şi pe care l-am văzut la pensiile speciale, al Codul administrativ. Hai să nu ne mai ascundem după deget, să ne prostim în glumiţe", a continuat liderul USR.

Premierul Ludovic Orban a acuzat parlamentarii USR că l-ar fi votat marţi pe Florin Iordache (PSD) la şefia Consiliului Legislativ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb