DAN BARNA, DESPRE INCENDIUL DE LA MATEI BALŞ:  "Nu ştim încă cu certitudine ce a dus la incendiu"

S.B.
Miscellanea / 29 ianuarie 2021

"Nu ştim încă cu certitudine ce a dus la incendiu"

Vicepremierul dan Barna anunţă, vineri, că nu se cunoaşte deocamdată cauza producerii incendiului de la Institutul "Matei Balş", dar susţine că "e foarte clar că trebuie luate măsuri foarte dure pentru respectarea regulilor". "Orice «lasă că merge şi aşa» poate să aibă efecte pierderea ireparabilă de vieţi omeneşti", afirmă vicepremierul, informează news.ro.

"Condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Matei Balş. De dimineaţa sunt în permanent contact cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi cu ceilalţi conducători de instituţii implicate în eforturile de gestionare a efectelor acestei tragedii. Nu ştim încă cu certitudine ce a dus la incendiul din această dimineaţă, însă e foarte clar că trebuie luate măsuri foarte dure pentru respectarea regulilor. Orice "lasă că merge şi aşa", orice neglijenţă poate să aibă ca efecte pierderea ireparabilă de vieţi omeneşti", a scris, vineri, pe Facebook, vicepremierul Dan Barna.

Acesta afirmă că "au fost prea multe astfel de incidente în ultimii ani, concluziile pe care trebuie să le tragem ţin de întregul sistem".

"Încă o dată, condoleanţe familiilor afectate de tragedia de azi. Toate gândurile noastre merg către ele", a mai scris Barna, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Baii p-lica, ar fi trebuit sa stii.

    Cel putin dupa ce la Piatra Neamt au fost ucisi de nestiinta celor ca tine 10 oameni. Dumnezeu sa-i ierte. Pe ei ,nu pe voi. 

    Dar poate la fel ca la Colectiv, Piatra Neamt, acesti 5 oameni de la M. Bals "trebuiau sa moara" in groaznicele chinuri ale arderii de vii.  

    Sa-i ierte si odihneasca Bunul Dumnezeu si pe ei. Nu si pe voi.  

    Baii p-lica. In incaperile acelea se folosea oxigen. Nu tot oxigenul inpirat de pacienti a fost procesat in plamanii lor.  

    Ca urmare nivelul de oxigen in acele incinte a fost zile si saptamani in sir cu siguranta mare, lucru care nu putea fi sesizat si remediat de pacienti. Dar acet lucru trebuia sa fie in atentia deosebita celor numiti de voi, care administreaza si conduc spitalul. Si, si a autoritatilor si oamenilor "politici" ca tine.  

    In acele incaperi, lenjeriile de pe paturi si alte textile prezente s-au "imbibat" zi de zi cu oxigen devenind supravolatile, adevarate "bidoane cu benzina"  

    Spatiile din interiorul dulapurilor s-au umplut incet, incet cu aer cu o concentratie mare de oxigen. In zonele neventilate si fara aerisire ale incaperilor s-a depozitat incet incet aer bogat in oxigen. Tavanul si peretii au absorbit oxigen si au devenit supracombustibile. Si poate si dusumeaua daca era din plastic.  

    Dar acestea tu trebuia sa le stii dupa Colectiv si mai ales dupa Piatra Neamt. Si si "autoritatile" incompetente cretine si analfabete numite de voi trebuiau sa le stie.  

    Si nu ar fi fost baii p-lica greu, sa te documentezi pe net (wik...)si tu si cei din banda ta si sa aflati ca:  

    "Scurgeri de oxigen lichid, dacă se îmbiba în materii organice, cum ar fi lemnul, petrochemicele sau asfaltul, pot face ca aceste materiale să se detoneze impredictibil în cazul unui impact mecanic ulterior."(citat aprox. din wikipedia). 

    Desigur la Piatra Neamt si aici nu fost scurgeri de oxigen lichid. Cred. Dar a fost oxigen gazos in exces timp indelungat . Si s-a impregnat si urmarile s-au vazut si se vad.  

    Si nu ar fi fost greu sa stii ca si saltelele, paturile lenjeria de pat , halatele pijamalele se impregleaza la fel ca si lemnul daca este exces de oxigen.  

    Si, bai p-lica, dupa Piatra Neamt puteai sa stii "cu certitudine ce a dus la acel incendiu". Si mai ales acum.  

    Dar tu nu trebuia numai sa stii. Tu trebuia sa stii si sa opresti repetarea acelei tragedii sa opresti ca alti oameni sa arda de vii.  

    Dar nu cred ca ei au plecat din aceasta lume fara sa blesteme. Si pe pe voi in nici un caz nu v-au binecuvantat. Si nici rudele lor nu o sa va binecuvanteze.  

    Voi oamenii politici, fara morala, cinste si corectitudine, hoti si necinstiti, nu ati inteles si nu intelegeti un lucru. Noi, noi cei ramasi, inlemniti de teribila tragedie a pierderii celor dragi, noi cei care vom traii cu gandul la suferinta inimaginabila a parintilor, fratilor, copiilor nostrii arsi de vii la Colectiv, Piatra Neamt, Matei Bals, ucisi de nemernica voastra nepasare si nestiinta, noi, noi suntem oameni ca voi. Si cat vom traii nu o sa va binecuvantam. 

    Asa ca baiii p-lica.Nu stii, nu stii (poate esti prost ca toti din banda ta ), ce sa-i faci. 

    Insa daca nu stii pleaca, plecati si lasatii pe cei care stiu si se pricep.  

    Si nu ne mai ardeti de vii.  

     

    PROSTIA OMENEASCĂ

    Hotia!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb