DAN BARNA: "E nevoie de un nou premier care să aibă abilitatea de a conduce un guvern de coaliţie"

G.B
Politică / 12 septembrie 2021

Dan Barna

Dan Barna

USR PLUS va discuta despre viitorul coaliţiei cu cel care va fi ales preşedinte al Partidului Naţional Liberal, indiferent care va fi acesta, a declarat, astăzi, co-preşedintele formaţiunii, Dan Barna, potrivit Agerpres.

Acesta a subliniat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Botoşani, că principala condiţie pe care USR PLUS o va impune partenerilor de discuţii va fi aceea de a desemna un nou premier "care să aibă abilitatea profesională şi maturitatea de a conduce un guvern de coaliţie".

"Ce preşedinte îşi alege PNL este strict decizia PNL, fie că va fi Ludovic Orban, fie că va fi Florin Cîţu. Discuţiile politice legate de viitorul coaliţiei vor fi purtate cu viitorul preşedinte al PNL, oricare ar fi acesta. Solicitarea noastră, poziţia noastră de fapt este că e nevoie de un nou premier care să aibă abilitatea profesională şi maturitatea de a conduce un guvern de coaliţie, lucru pe care, din păcate, actualul premier nu îl deţine", a afirmat Dan Barna.

Liderul USR PLUS este de părere că o alianţă cu PNL şi UDMR este "singura capabilă să poată să aducă reforme în România".

"Eu cred sincer că o coaliţie USR PLUS - PNL - UDMR este singura capabilă să poată să aducă reforme în România şi să poată să aduce acea schimbare pe care şi-o doresc şi de care are nevoie România atât de mult, fie că vorbim de reforma în justiţie, fie că vorbim de reformele pe zona economică, însă sunt două scenarii: fie PNL vine cu o propunere de nou premier, ne aşezăm la masă, stabilim un calendar foarte clar al acestor reforme pe care le susţine şi USR PLUS şi care se regăsesc în programul de guvernare şi mergem mai departe, fie, dacă rămâne pe mai departe propunerea cu actualul premier şi cu susţinerea PSD, vom merge în opoziţie şi de acolo vom continua să promovăm nevoia de reformă de care România are nevoie", a explicat Barna.

Referindu-se la propunerea ca funcţia de premier să revină partidului pe care îl conduce, Dan Barna a spus: "Nu este vorba de o revendicare. Sunt diverse scenarii care sunt puse în dezbatere. Eu sunt foarte realist. Există nişte ponderi în această coaliţie. Acele ponderi dau un drept de opţiune. Desigur, dacă PNL consideră că doreşte să aibă şi Camera şi Senatul şi sunt de acord să avem noi premierul, evident că poate să fie un scenariu, dar nu este nicio condiţie, în niciun caz. Este una dintre alternativele discutate teoretic".

Acesta a evitat să spună dacă şi-ar asuma o funcţie de premier.

"Nu s-a vorbit niciodată despre asta. Dacă se va ajunge acolo, vom vedea care este cea mai bună opţiune", a precizat co-preşedintele USR PLUS.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nea barna , fi tolerant , nu da cu piciorul că ajungeți ca țărăniștii...

    1. Usrplus va fi primul partid în 2024, fiindcă romanii vad ca e singurul partid ce dorește sa se despartă de trecut.

      Delirezi ?

      Visezi frumos,cel mai toxic partid

      Si eu vad ca Usr e singurul partid ce-si doreste desființarea pensiilor speciale, si neimpozitarea salariilor minime, ca sa pomenim doar 2 lucruri ce si le doresc majoritatea romanilor.

      Ps. Nu te lasa abatut de postacii si secretarii de partide de pe aici. 

    Sunteți extrem de periculoși, ați dovedit-o făcând blat cu extremiștii de la (h)AUR.

    V-am votat că prostul până în prezent, însă picătură asta a umplut paharul, ați dovedit că procedați exact ca pesedeiii...o sa ma gândesc la o lozinca potrivită pentru voi 

    A mega condus !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb