Viceprim-ministrul Dan Barna afirmă că România este, alături de alte trei ţări din regiune, unul dintre statele europene în care intenţia de vaccinare este cu 20 de procente mai scăzută faţă de celelalte state, cauza fiind, conform lui Barna, campaniile anti-imunizare, informează news.ro.
"O campanie naţională de zahăr, făină şi ulei pentru un vaccin nu va fi, asta cu siguranţă. Dincolo de asta, modalităţile prin care cetăţenii pot fi încurajaţi, eu am propus variante din acestea creative, o cină cu preşedintele, o masă cu premierul sau cu unul din vicepremieri", susţine Barna.
"Din păcate - şi aici mă aştept ca noul CNA să reacţioneze - sunt posturi şi emisiuni care promovează exact mesajele acestea care ne pun într-o situaţie foarte proastă. De ce spun asta? Pe sondajele europene, în majoritatea statelor europene intenţia de vaccinare este undeva în jur de 80%. În România intenţia de vaccinare este undeva în jur de 60%, lucru particular doar României, Poloniei, Ungarei şi, parţial, Bulgariei. De ce? Pentru că acestea sunt ţările în care au fost puternice campanii de ştiri false, de antivaccinism şi toate aceste năzbâtii cu 5G şi toate celelalte lucruri care nu au nicio legătură cu o lume modernă. Or, asta înseamnă că pentru a avea succes e necesar să fim creativi în sensul în care să înţelegem că cei care urmează să se vaccineze... ok, sunt o parte antivaccinişti, pe aceia nu ai cum să îi convingi, nu ei sunt ţinta, dar sunt o mare din parte din oameni care nu s-ar opune, dar nu sunt neapărat entuziaşti", a afirmat Dan Barna, marţi seară, la B1 Tv.
Barna a reafirmat importanţa implicării autorităţilor locale în campania de vaccinare, în special în mediul rural. El a avansat chiar ideea unor competiţii cu premii între localităţi privind vaccinarea, însă a afirmat că nu s-a luat o decizie cu privire la stimularea financiară sau cu bunuri de ordin material a celor care se imunizează.
"O campanie naţională de zahăr, făină şi ulei pentru un vaccin nu va fi, asta cu siguranţă. Dincolo de asta, modalităţile prin care cetăţenii pot fi încurajaţi, eu am propus variante din acestea, creative, o cină cu preşedintele, o masă cu premierul sau cu unul din vicepremieri... De fapt sunt trei elemente care cred eu că i-ar face pe oameni să se vaccineze, de fapt îi fac pe oameni să se mişte într-o direcţie pe un subiect, oricare altul: frica şi frica asta a funcţionat cât timp cifrele au fost sus, competiţia - faptul că nu vei fi mai prejos decât vecinul tău, satul de peste deal, celălalt oraş şi celălalt element este fudulia, sau mimetismul - vedeta de orice fel ar fi", consideră Dan Barna.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 19.05.2021, 08:50)
Satanistule, esti mincinos!
La anul vin oamenii sa iti ia capul! Tie si celorlalti mituiti!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2021, 09:01)
intentia este mai scazuta la noi si din cauza ta , ca esti mincinos , hot , nu faci nimic pentru oameni si tara , doar pentru afacerile tale etc . du-te si lasa-ne !
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2021, 09:51)
Barna iar a fost prins cu minciuna.
"The actual intention to get vaccinated — people who said they were rather likely or very likely to have it — was above 60% in all western member states except for France (48.7%) and Austria (56.8%). In Germany, the figure was just over 61%.
Nordic and Mediterranean countries had higher rates, with Ireland (86.5%), Denmark (86.1%) and Malta (84%) topping the list.
Spain, Portugal, Sweden and Finland also had rates above 80%.
However, there was a much lower rate of planned uptake in eastern countries.
Those figures ranged fr om 59% in Romania to the lowest figure of 33% in Bulgaria, whe remore than 60% were either rather unlikely or very unlikely to have the jab."
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2021, 09:52)
Lui Citu ii place Germania, acolo intentia este 60% ca in Romania. Ce mai zici de asta, Barna mitomanule?
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 19.05.2021, 10:19)
intentia reala de vaccinare in Romania e de 36-39% si deja ne apropiem de finalizarea stocului de doritori.
sunt curios cum isi va da arama pe fata dictatorialul stat si isi va da jos masca de "democratie"... sa va reamintesc ca in trim3/2021 vor fi destepti care sa vina cu propunerea vaccinarii obligatorii ?
4. Vaccinuri criminale!
(mesaj trimis de vlad tepes în data de 19.05.2021, 12:08)
Se vede si din zelul dement al acestui nenorocit tradator, cat de mult isi doreste satanista clasa politica damboviteana(indiferent de partide, singura exceptie binevenita fiind AUR) sa vaccineze cat de poate de multi romani cu copii cu tot! Iar asta denota, pe de-o parte, pericolul maxim pe care il reprezinta aceste vaccinuri (nici nu sunt vaccinuri, ci niste modulatoare genetice) pt sanatatea si vietile romanilor, iar pe de alta parte, ordinele extrem de categorice primite de slugoii autohtoni de la stapanii lor oculti, in a extermina cat mai multi din populatia Romaniei, prin vaccinurile lor letale, fapt care se numeste, Genocid!
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2021, 12:35)
Un studiu publicat în British Medical Journal a scos la iveală că deși afirmația „beneficiile vaccinării depășesc riscurile” poate fi reală când ne referim la populația generală, unele grupe de vârstă rămân vulnerabile.
Acesta este și cazul când vorbim de vaccinul AstraZeneca și grupa de vârstă 30-39 de ani. În primul rând, cazurile de tromboză care ar apărea în urma vaccinării cu serul menționat anterior ar fi 13 la 100.000 pentru grupa de vârstă 18-45 de ani, şi nu 1 în 250.000, așa cum susțineau autoritățile britanice.
În al doilea rând, pentru a vedea riscurile și beneficiile trebuie să vedem la ce ne expunem. Studiul dă drept exemplu o femeie britanică de 35 de ani pentru categoria de vârstă 30-39 de ani. În medie, șansa ca ea să se infecteze și să moară din cauza virusului sunt de 0,6 din 100.000, mult mai mici decât de a face tromboză.
În cazul în care vorbim despre pacienții care prezintă comorbidități, pe aceeași grupă de vârstă, șansa de infectare și moarte este de 7,4 la 100.000. Totuși, datele autorităților britanice arată că 1 din 4 cazuri de tromboză duc la moartea pacientului. Nu există mai multe detalii despre impactul pe termen lung pe care îl are un asemenea incident.
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2021, 18:00)
adevarata bascalie a fost voiculescu la sanatate , cu diploma facuta la gratar , pe un carton de mici si ghinea zero la fonduri europene !
7. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2021, 09:19)
bai barnica
de ce vrei tu sa faci, alaturi de sas, ce nu vrea omul care gandeste!?
pai voi va-ti vaccinat pe bune sau cu ser fiziologic?
pe urma, cel mai bun exemplu de ce parere aveti rezulta din situatia sotiei lui cilosica care NU S_A VACCINAT
de ce oare?
si in final DECE PUII MEI ESTE ATAT DE IMPORTANT VACCINUL PENTRU O MASCARADA JENANTA SI O PANDEMIE INEXISTENTA ???
DE CE NU INCEPETI CU INCEPUTUL: CINE ARE SI CINE NU DEZVOLTATA IMUNITATE PENTRU COVIDUL LUI PESTE!?
NU CU ASTA AR TREBUI SA INCEPETI?
DE CE VRETI SA NE PROSTITI IN FATA?
DE CE?