DAN BARNA: "Nu mi-am imaginat că situaţia de la SCJU Sibiu este atât de gravă"

S.B.
Politică / 9 martie 2021

"Nu mi-am imaginat că situaţia de la SCJU Sibiu este atât de gravă"

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, într-o emisiune la postul public de televiziune TVR 1, că nu şi-a imaginat că situaţia de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu "este atât de gravă" şi a dat asigurări că "lucrurile nu vor rămâne aşa", informează Agerpres.

El a precizat că la spitalul din Sibiu sunt în derulare trei anchete, după ce un fost angajat la Secţia ATI a susţinut în presa locală, sub protecţia anonimatului, că a omorât bolnavi internaţi cu COVID-19.

"Sunt trei anchete în curs în momentul acesta. Este ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este ancheta Corpului de control al ministrului Sănătăţii şi este, înţeleg, şi o anchetă a conducerii interne a spitalului. Ştiam că sunt probleme la acel spital. Am avut, de-a lungul timpului, mai multe luări de poziţie în diverse momente, dar nu mi-am imaginat niciun moment aceste grozăvii pe care le-am citit, că situaţia este atât de gravă. Ştiam că sunt probleme de management, de alocare a resurselor, de flux al pacienţilor, probleme de management disfuncţional al unui spital. În niciun caz nu am crezut că putem să avem situaţii de Ev Mediu, pentru că dacă lucrurile prezentate acolo sunt reale şi cifrele de mortalitate, statisticile de mortalitate confirmă că există o problemă... Dincolo de povestea efectivă, cumva e bine că persoana care s-a hotărât a şi spus că e gata să dea declaraţii şi în faţa unor organe de anchetă, în faţa unor procurori, pentru că lucrul acesta nu poate să rămână aşa şi nu va rămâne aşa", a afirmat Dan Barna.

Vicepremierul a spus că "este revoltat la nivel personal de situaţia aceasta", subliniind că a discutat pe acest subiect cu ministrul Vlad Voiculescu.

"Şi aseară şi astăzi am continuat discuţiile cu Vlad Voiculescu. Vom ajunge la o concluzie şi vom lua nişte măsuri", a adăugat Dan Barna.

De asemenea, acesta a menţionat că "astfel de situaţii arată că există un putregai de sistem mult mai profund decât ne place să credem", potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Medicii probabil copiază sensibilitatile, grija față de oameni a lui Iohannis, Barna,Turcan care sunt de prin partea locului!

    1. Dezvaluirile medicului de ls sibiu arata faptul ca spitalele covid din romania,au devenit adevarate lagare de exterminare ca si lagarele folosite de hitler pentru exterminarea evreilor.Relatarea medicului,arata ca exista o increngatura intre politicienii din actuala guvernare si medicii din spitale.politicienii,sunt interesati sa lungeasca starea acestei "pandemii",cat mai mult pentru a putea sa isi umple buzunarele(nu stiu cand vor mai putea guverna),cu ajutorul medicilor care la randul lor sunt si ei beneficiari ai unor sporuri,dar mai ales preamarire in fata populatiei.Bolnavii de covid sunt indepartati de rude ,prieteni sau cunoscuti fiind indreptati iremediabil spre moarte. Nemaiavand posibilitatea sa comunice cu cei dragi si cei care i-ar putea ajuta,ei sunt supusi unui tratament inuman.Asa dupa cum relateaza medicul de la sibiu,bolnavii,sunt legati de paturi,tinuti imobilizati pe spate sau pe burta facand escare ingrozitoare,nehraniti si netratati corespunzator cei cu morbiditati,nespalati,fara macar a li se da apa,ei mor ca niste caini si aruncati in saci de plastic ca si niste gunoaie.Medicii,se fac doar ca ii trateaza pentru ca sunt nepregatiti si fara empatie si suflet. Sa ne miram ca aceste lucruri se intampla in orasul neamtului care este presedintele tarii.? Ce se naste din pisica,tot soareci manaca.Fac pariu ca medicul care a facut aceste dezvaluiri,daca nu v-a fi un NAVALNAI romanesc,v-a fi ostracizat si indepartat din sistem.Urmeaza acum,atentatul la credinta romanilor facuta de un arab,care confunda romania cu fasia gaza.!

    Cele doua sisteme esentiale ale unui stat civilizat, sistemul de justitie si sistemul de sanatate, au ajuns o loterie. O loterie absoluta cu vietile noastre.

    Ma inspaimanta gandul ca cineva apropiat mie va ajunge sa se opereze de apendicita. In Romania anului 2021 se moare de la o apendicita, ca la 1940. Ne-au plecat toti medicii tineri pentru ca politrucii au mentinut atatia ani salariile la un nivel batjocoritor. Acum sa zicem ca lucrurile s-au mai indreptat si avem o sansa ca o noua generatie de medici si asistente sa ramana in tara. Vorbiti populist numai despre 5 spitale regionale, dar va intreb cum se cheltuiesc cele 7 mld de euro anual in sanatate? Avem sute de spitale judetene, municipale sau orasenesti in care nu se investeste. Nosocomialele colcaia la fiecare pas... 

    Despre justitie ce sa mai spun? Iti calca dementul cu masina sotia si copilul pe zebra si scapa cu 1 an cu supendare... In SUA nu scapa fara 6-7 cu executare. Fiecare viata distrusa conteaza.  

    Ati auzit in Romania despre vreun judecator care sa raspunda pt deciziile luate? Nu exista asa ceva. Poate doar in cazuri extreme cum am avut cu recent cu pedofilii de la Galati...

    Si pe langa asta avem un haos legislativ absolut creat din incompetenta dar si din rea credinta. Sunt sute de legi si de norme care se contrazic unele pe altele. Singura speranta pt un om normal intr-o tara anormala este sa se duca la CEDO si la CJUE, sa vina ei sa faca ordine...  

    1. Situația este, cu ceva diferențe, cam la fel peste tot în lume. Asta nu dă de gândit? CEDO și alții? Nu fiți naivi, tot niște slugi sunt, iar dacă problema ta atinge interesele lor..., gândiți singuri rezultatul.

    gura pacatosului adevar graieste ! pai cum sa-ti imaginezi daca sinteti rupti de realitate si va intereseaza doar propriul buzunar ? fomistule !

    Situatia asta este in multe alte spitale din tara. Faptul ca nu se poate intra in spital permite acestor indivizi, ca oameni nu sunt, sa isi bata joc de bolnavi asa cum vor! Legati , sedati, rupti de rude si apropiati, nehraniti, neigenizati, mor ca niste caini! Si la spitalul judetean Pitesti sunt legati de pat, tinuti pe spate imobilizati, solutia sigura sa li se umple plamanii de lichid si sa moara sufocati! Nu vreau sa scriu aici experienta personala traita cu un apropiat care a murit in exact aceste conditii in spitalul de la Pitesti, dar asta e realitatea din acest moment in spitalele covid! Oameni platiti regeste care profita de izolarea pentru a si bate joc de bolnavi. Din pacate e o complicitate evidenta din partea dsp urilor, care in loc sa verifice aceste aspecte sunt complici la aceste crime, ca altfel nu pot fi numite. Avem cea mai mare rata de decese la ati din Europa si nimeni nu se intreaba de ce, in conditiile in care sume uriase merg spre aceste sectii, din care aproape nimeni nu mai iese viu!

    Inseamna ca nu sti ce se intampla la voi in ograda

    1. sti se scrie cu doi de i , stii ! ia incearca sa pronunti cu un singur i , sa vezi cum suna !

    Barna nu stie pe ce lume traieste

    Adevărul că dacă ați vorbit cu Voiculescu, se rezolva tot; ca la Piatra Neamț, Matei Balș și peste tot unde v-ați pierdut în comisii și comitete! Am avut speranțe mari și ne dezumflat în fiecare zi! Cred că nici Vlad Țepeș nu ne mai face bine! Nu mai găsește lemn pt țepe!

    Doctorii niște criminali și șpăgari degeaba Lea mărit salariile că tot criminali au rămas

    ...

    Medici criminali asta sunteti ....Primiti o gramada de bani ca sa omorati oameni de covid... astia nu sunt medici adevarati sunt felceri primitivi....Nu mai mergeti in spitalele mortii....boicotati sistemul medical medieval.....Fiecare cetatean al Romaniei este pe cont propriu , aveti grija de sanatatea voastra si nu mai mergeti la medici .....Daca o faceti va riscati viata si ajungeti la morga....

    Sa intelegem ca Barna are acum informatii certe. El acum stie cu siguranta ca situatia este "atat de grava"

    Prin urmare, acolo au fost tratati inuman oameni, au fost sedati, legati, acolo au fost omorati oameni si relatarile acelui om curajos, sunt adevarate.  

    Mai trebuie ca sistemul medical, in conditiile acestei mizerii pe care acum o traim, sa aiba dreptul sa ridice oameni, sa-i vaccineze fara voia lor, sa-i interneze fortat, sa interzica telefonul in spitale si legatura cu cei apropiati. 

    Si desigur ca pe langa spitale ar trebuii infiintate crematorii.  

    Si sa inceapa de la SCJU Sibiu. Nu domnule Presedinte Johanis, din orasul unde ati fost primar. Ce ziceti domnule?

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb