DAN GHIŢĂ, ROMBET: "Suprataxarea va duce la o situaţie în care statul va colecta mult mai puţini bani"

S.B.
Miscellanea / 28 iunie 2022

"Suprataxarea va duce la o situaţie în care statul va colecta mult mai puţini bani"

Suprataxarea jocurilor de noroc cu 40% din marja de profit va duce la o situaţie în care statul va colecta mult mai puţini bani, spune preşedintele ROMBET, Dan Ghiţă, potrivit playresponsibly.ro.

"În legătura cu propunerea care este acum în discuţie, ROMBET, asociaţia organizatorilor de jocuri de noroc, este total împotriva acestei iniţiative şi vor prezenta o parte din argumentele asociaţiei în susţinerea concluziei noastre că iniţiativa nu este una benefică nici pentru bugetul de stat, nici pentru mediul de afaceri şi nici pentru jucători. Un aspect foarte important este acela ca asociaţia noastră nu a fost contactată în mod oficial, pentru a putea oferi un punct de vedere şi pentru a oferi soluţii reale. Impactul a fost calculat total nereal" declară Dan Ghiţă.

"Propunerea nu va face altceva decât să duca la o situaţie în care statul va colecta mult mai puţini bani. Ca exemplu, vă pot spune că în ţările unde în trecut s-a încercat o astfel de măsura, statul a pierdut la încasarea taxelor, deoarece jucatorii au folosit diferite mijloace prin care au evitat plata acestor taxe. În Croaţia, de exemplu, jucătorii au ales să joace prin VPN pe site-uri din alte ţări, câstigurile fiind impozitate acolo unde jucau, impozit care era mult mai mic decât în ţara lor. Deci, pe lângă faptul că statul va pierde, îi împinge şi pe jucători în zona gri/neagră. Alt lucru care s-a mai întâmplat în Croaţia a fost situaţia în care a apărut o explozie de localuri clandestine unde jucătorii se întâlneau şi practicau jocuri de noroc între ei, evident la negru, pentru a nu plăti taxele la stat, deci un alt efect al acestei măsuri este şi apariţia pieţei negre. În Croaţia, dupa această masură, încasările la bugetul de stat au scăzut cu 30%" adaugă preşedintele ROMBET.

Acesta susţine că suprataxarea va duce, de asemenea, la pierderea locurilor de muncă în domeniu deoarece operatorii vor fi nevoiţi să facă disponibilizări.

"O altă problema va fi cea a pierderilor locurilor de munca, o parte din operatori nu vor mai putea susţine business-ul datorită migrării jucătorilor către piaţa gri/neagră şi vor trebui să închidă. De aici vor avea de suferit direct angajaţii şi indirect cei care au spaţii şi nu-si mai încasează chiriile, cei din HORECA, care nu mai livrează mâncare şi băutură, şi aşa mai departe, tot lanţul care depinde de această industrie. Inclusiv agenţiile de media, radiourile, televiziunile şi toate mediile unde această industrie plăteşte reclamă. O altă ramură unde se vor pierde bani mulţi va fi în sport, industria de gambling contribuie prin sponsorizări uriaşe în sportul romanesc, aceştia vor diminua sau întrerupe sponsorizările pentru a-şi atenua pierderile. Şi zona de învăţământ, spitale, zona de medical în general va avea de suferit, unde inclusiv aici, industria este un mare sponsor, de la burse pentru elevi, ajutoare pentru construcţia/reconstrucţia instituţiilor de învăţământ, spitalelor sau tratamente/operaţii pentru oameni bolnavi etc." susţine preşedintele ROMBET.

"Un alt exemplu de situaţie care va apărea: dacă un jucător vine şi pune la un slot, să zicem, 100 de lei şi după un timp trebuie să plece şi are un credit 100 de lei, când scoate banii din slot, acesta pleacă cu 60 de lei, mai puţin decât avea la sosirea în local, practic statul îi ia banii fără ca el să fi câştigat nimic. Sau la pariuri, dacă pune 100 de lei pe cota 1.5 , acesta are un câştig de 150 de lei, după impozit îi rămân 90 de lei, mai puţin decât avea înainte de a paria, în condiţiile în care el este câştigător!

Loteria Română, care este şi aşa în situaţia în care este, va avea pierderi greu de cuantificat, impactul asupra companiei va fi devastator. Şi aici la fel, de exemplu, dacă iei lozuri de 200 de lei şi câştigi 300 de lei, după impozitul de 40% rămâi cu 180 de lei. Din nou, bani mai puţini decât aveai când ai cumpărat lozurile, în condiţiile în care tu eşti câştigător" mai spune acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb