Dan Nica: "Sperăm să adoptăm Agenda Digitală la sfârşitul lunii noiembrie"

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 31 octombrie 2013

Agenda Digitală pentru România ar putea să fie adoptată la sfârşitul lunii noiembrie, a spus Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informaţională, adăugând: "Agenda Digitală a României presupune că oamenii vor putea să facă totul online, fără să fie nevoiţi să mai meargă la ghişeele primăriilor sau ale instituţiilor: să plătească taxe şi impozite, să depună documente, să li se elibereze documente etc. Noi trebuie să intervenim acolo unde piaţa nu face acest lucru".

În plus, Dan Nica a spus că, în general, evoluţia nu se poate realiza dacă nu ne dăm seama că piaţa este un tot unitar. "Sperăm să avem parte de acea reuşită care să se numească România Digitală", a adăugat ministrul.

Prezentă la conferinţă, Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european pe agenda digitală, a declarat: "Fiecare european trebuie să fie conectat la lumea digitală, indiferent de vârstă sau locul de unde vine. Se vorbeşte tot mai des de faptul că noile generaţii au în ADN tehnologia şi interconectarea cu lumea virtuală. Este o diferenţă majoră faţă de ceea ce se întâmplă cu generaţia din care fac parte. Vă rog să profitaţi de acest avantaj".

Strategia Naţională privind Agenda Digitală pentru România îşi propune să contribuie la dezvoltarea economică şi creşterea competitivităţii României, atât prin acţiuni directe, precum susţinerea sectorului de e-Commerce, cât şi prin acţiuni indirecte precum creşterea eficienţei şi reducerea costurilor sectorului public din România. Cu numai 5% din populaţia României realizând cumpărături online în 2012, comparativ cu o ţintă de 50% din populaţie, ţara noastră se află printre statele europene cel mai puţin dezvoltate din perspectiva e-Commerce.

La nivelul general la nivelul populaţiei României, nevoia cea mai pregnantă vizează îmbunătăţirea gradului de utilizare a infrastructurii de bandă largă, atât privind totalitatea populaţiei, cât şi sub forma raportului urban-rural. La nivelul anului trecut, 48% din populaţia României nu utilizase niciodată internetul. Ţinta europeană este de 15% pe rata de neutilizare a internetului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb